Trump delar corona-video med läkare som tror på utomjordiskt DNA, demonsex och reptilmänniskor

Där har ni en rubrik jag aldrig trodde att jag skulle behöva skriva. Inte heller trodde jag att det här skulle trenda på Twitter:

116428710_10158027014047839_304858531573076644_o

2020 fortsätter att leverera när det gäller konstigheter. Det gör även president Trump.

Här är storyn i ett nötskal. Donald Trumps son, med det passande namnet Donald Trump Jr., kallade nyligen en video med läkaren Stella Immanuel från Houston en ”must watch” eftersom hon marknadsför läkemedlet hydroxiklorokin och säger att ansiktsmasker är onödiga.

Dessa åsikter är i linje med saker som president Trump har sagt, även om det hittills inte finns några studier som backar upp det där om hydroxiklorokin. Presidenten retweetade videon och tyckte tydligen att detta skulle ge ett medicinskt erkännande till hans coronapolitik. Madonna har också delat videon och kallat Stella Immanuel för hennes ”hjälte”.

Problemen med att citera Dr. Immanuel som en rimlig medicinsk expert är flera. The Daily Beast rapporterar:

Immanuel, a pediatrician and a religious minister, has a history of making bizarre claims about medical topics and other issues. She has often claimed that gynecological problems like cysts and endometriosis are in fact caused by people having sex in their dreams with demons and witches. 

She alleges alien DNA is currently used in medical treatments, and that scientists are cooking up a vaccine to prevent people from being religious. And, despite appearing in Washington, D.C. to lobby Congress on Monday, she has said that the government is run in part not by humans but by “reptilians” and other aliens.

Nu kanske du tänker att Den Dagliga Besten har tagit saker ur sitt sammanhang. Men det tycker inte Dr. Immanuel:

 

Immanuel kommer ursprungligen från Kamerun och fick sin medicinska examen i Nigeria. Hennes organisation, Fire Power Ministries, är mycket pingstkarismatisk. Så när #demonsperm trender på sociala medier ser jag massor av människor håna henne på grund av hennes nationalitet och hennes tro.

Visst, Immanuel tror och säger några väldigt galna saker. Och de är inte representativa för vad pingstvänner, i och utanför Afrika, tror. Vi tror att demoner finns och kan påverka oss på negativa sätt, men inte genom drömsex. Befrielsetjänst har faktiskt hjälpt människor, men inte på det sättet.

När det gäller utomjordiskt DNA och reptilianska politiker finns det inte några kristna doktriner om det alls. Dessa övertygelser är inte en följd av Immanuels tro, utan av konspirationsteorier som hon troligen har funnit på Internet.

När sekulära människor hånar Immanuel för hennes tro och kallar henne en ”voodoo-doktor” och liknande, får det en del pingstkarismatiska kristna att ställa sig bakom henne – särskilt om de stöder Trump och likt honom ser effektiviteten av hydroxiklorokin som en politisk fråga snarare än vetenskaplig. Detta förstärker ett av de mest grundläggande problemen i internetkulturen idag: onödig polarisering.

 

Jag var en gång som Trump. Inte i alla aspekter – långt därifrån – men när jag först hörde rapporterna tidigare i år att hydroxiklorokin kanske kunde bota COVID-19 i någon mån blev jag mycket glad. När andra rapporter sedan visade att kliniska tester hade misslyckats blev jag besviken, och bad till Gud att vi skulle hitta andra sätt att slå viruset.

Trump och många av hans anhängare verkar ha svårt att hantera besvikelse. När bevis mot vad de tidigare har sagt hävdar de bara än ivrigare att ”The Trump Drug” verkligen fungerar – forskare som säger annorlunda är del av en politisk konspiration med målet att motbevisa Trump snarare än att hitta sanningen oberoende av vad Trump säger.

Det är ivern att visa ”Kolla, jag hade rätt hela tiden!” som gör att Trump och hans son omedvetet sprider material från en läkare har en hel armada sjuka och farliga idéer. Och visst, vi har alla delat saker som dyker upp i våra sociala medier utan att göra så mycket efterforskning om vem som står bakom det.

Men om man är statschef för världens rikaste och mäktigaste land, har man inte råd att vara så hänsynslös. Om Trump inte är försiktig kanske folk börjar föredra en utomjordisk reptil framför honom. 

Här kan du läsa mer om hur kristna bör tänka om Trump.

2 kommentarer

  1. Det som oroar mig mest med konspirationsteorier om att människor är reptiler eller ”syntetiska kloner” (vilket det också finns teorier om…), är att det är avhumaniserande. Bibeln lär att vi är Guds avbilder och att var och en bara genom det har ett särskilt värde, och så lär vi att vi ska älska våra fiender och be för dem. Men om fienden bara är en ”syntet” eller ett ”odjur” så tror jag att det grundar för något som snabbt kan bli riktigt otäckt. Så ja, det där med reptilmänniskor och synteter är en lögn från the pit of hell.

    Over and out / glad_konspirationsteoretiker_85

    Gilla

    1. Precis! Samma sak som man gör när man förbereder folkmord: judar kallas för råttor, tutsier i Rwanda för kackerlackor… Eller när man rättfärdiggör abort, då är det cellklumpar istället för barn.

      Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s