Statsministerns fru: ”Prata mer om mirakler!”

Nyligen argumenterade statsministerns fru för att vi behöver prata mycket mer om mirakler. 🔥

Birgitta Ed som är gift med Ulf Kristersson vigdes till präst i Svenska kyrkan för några månader sen. I ett avsnitt av podcasten Sökarna pratade hon med jouranlisten Eric Schüldt om att man i Svenska kyrkan behöver bli bättre på att berätta för varandra om de mirakulösa saker Gud gör. Hör själva:

”Jag skulle vilja med mina kollegor och församlingskompisar ha en studiecirkel där vi pratar om Gudstecken i vår vardag, börja prata om det. […] Samtalet, åtminstone i mina sammanhang, om vad Gud gör i min vardag, det är inte så levande. Och det skulle jag nog vilja utforska mer. I min församling skulle jag vilja att vi pratar mer om vad Gud gör i min vardag än kulturarvet i den vackra kyrkobyggnaden.”

Helt rätt! 🙌 Förhoppningsvis kan Birgitta även övertyga sin man om behovet av att öppna upp sig för det mirakulösa, och kanske också uppmärksamma honom på Bibelns ord om flyktingar och invandrare. Vem vet var detta kan leda?

Om du vill utforska mer om mirakler – haka på konferensen Pingst23 om Andens gåvor i slutet av maj!

Annons

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s