Några ord och en bön på bussen gjorde att hon ville gå till kyrkan

Jag såg en ung kvinna som mådde riktigt dåligt på bussen häromdagen. Hon såg alldeles omtöcknad ut och när hon tappade telefonen på bussgolvet orkade hon inte böja sig ner tillräckligt för att ta upp den. Jag gick fram, gav henne telefonen och frågade hur det var med henne. Hon tackade och sa att det var okej men att hon var väldigt yr.

Hon satt på ett sidosäte som verkade förvärra yrseln så jag erbjöd henne min plats istället. Jag frågade vart hon var på väg och om det var någon som mötte upp henne. Hon tackade för omsorgen, sa att hon var på väg till en kompis och förklarade att hon led av en extrem variant av migrän som heter hortons sjukdom sedan sju år tillbaka.

Jag frågade om hon var troende och det var hon, även om hon sällan gick till någon kyrka. Jag frågade om jag fick be för henne och hon blev så glad. Jag bad för helande och tipsade om en församling i närheten av där hon bodde. Hon upplevde inget tillfrisknande där och då men sa att hon skulle besöka församlingen. ”Jag har liksom tänkt att de inte är intresserade av sjuka och bräckliga människor som jag”, sa hon. ”Tvärtom!” sa jag.

Innan vi skildes åt sa hon att hon blev så glad bara av det faktum att jag pratade med henne och kollade läget. ”De flesta bara stirrar på mig när jag har anfall och tror att jag är påverkad eller något.” Tänk att det ska vara så svårt för många att göra något så lätt: säga hej, kolla läget och erbjuda några varma ord och böner. Ibland behövs inte mer för att sprida Guds rike i vardagen!

Vi kan även sprida Guds rike och medmänsklighet genom att hjälpa människor som lider av krigets och fattigdomens fasor. Striderna i Sudan har tvingat tiotusentals på flykt och enligt FN råder det akut brist på mat, medicin och andra förnödenheter i landets huvudstad. Många riskerar att dö – men tack och lov finns flera organisationer på plats som gör sitt yttersta för att lindra nöd och rädda liv!

Läkare Utan Gränser gör fantastiska insatser i det krigsdrabbade Sudan just nu. Deras sjukhus överflödar av folk – och inte bara patienter, utan även friska människor trotsar bomber och kulor för att ta sig dit så de kan skänka blod. Så ser sann medmänsklighet ut! 💛

Även Läkarmissionen, en organisation som grundades av kristna missionsläkare på 50-talet, har funnits på plats i Sudan sedan många år och är redan igång med insatser som hjälper nödlidande på sätt som inte utsätter deras medarbetare för fara. De finns även i grannlandet Tchad där de ser till att sudanesiska flyktingar får rent vatten och latriner. De skriver: ”människor har slut på förnödenheter och behoven ökar hela tiden. Vi behöver din hjälp.”

Så låt oss hjälpa! Det har aldrig varit så enkelt att rädda liv som det är idag:

LÄKARE UTAN GRÄNSER

Swish: 900 60 32

Plusgiro: 900603-2

LÄKARMISSIONEN

Swish: 90 00 217

Plusgiro: 90 00 21-7

Tack! 🙌

Annons

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s