Väckelsen i Vigeland: hundratals samlas i norskt bönehus för att söka Gud

Under de senaste månaderna har ett litet lutherskt bönehus i Vigeland, södra Norge, som vanligtvis har 10-14 besökare, nu blivit fyllt av hundratals människor som söker frälsning, förnyelse och helande. Många har kommit till tro och vissa säger att de blivit helade från sjukdomar bara av att gå förbi byggnaden. Mötena kännetecknas av mycket lovsång och förkunnelse av att Jesus ger evigt liv.

Svein Magne Meland, som har tagit bilden ovan, skriver: ”Jag är djupt rörd när jag går hem. Jag hade nästan tappat tron på att något sånt här kunde hända igen, på samma sätt som tidigare. Fantastiskt!”

Nyligen samlades 800 personer i Betania Vigeland, dit mötena har behövt flyttas, för att tillbe och uppleva Andens kraft. Framöver kommer de samlas i en stor sporthall istället. I den här videon beskriver jag mer:

En av ledarna för mötena, Marianne Timenes Norum, berättade för tidningen Sambåndet att människor från alla samhällsklasser har tagit emot Jesus och att många som redan var kristna blivit förnyade, helade och fått brinnande hjärtan. Mellan mötena jobbar de hårt med att följa upp alla som blivit kristna för att se till att de får en församlingsgemenskap.

Foto: Svein-Kåre Dahl

Terje Höyland berättar följande:

En kvinna säger att hon hade en svår grad av ME. Sedan tre veckor tillbaka hade hon varit ledig. Hade joggat flera kilometer innan kvällsmötet. Lite blyg, men full av energi.

En med mycket smärta i kroppen som hämmade henne rejält, var nu helt fri i fjärde veckan. En hel familj gav sina liv till Jesus i söndags. Betydligt många ville ha mer av Jesus.

En man med smärta i höger hand skulle hälsa på Arthur. Han sträckte fram sin vänstra hand. ”Varför hälsar du inte ordentligt?” frågar Arthur. ”Jag har så ont i höger hand efter en skottolycka”, svarar mannen. Arthur insisterar på att hälsa ordentligt och tar mannen i höger hand.

Plötsligt börjar mannen trycka hårt och Arthur frågar: Ska du bryta min hand? Men mannen börjar gråta bittert. Smärtan är helt borta. I Guds närvaro hade handen blivit helad.

Det här är möjligt i Sverige också! Om bara två veckor samlas jag och många andra på konferensen Pingst23 i Småland under pingsthelgen för att be för och inspirera till liv med den Helige Anden. Det händer något när vi tillsammans ber för andlig förnyelse. Därtill vill jag och de andra talarna erbjuda praktiska tips och verktyg på hur vi kan ta steg i tro för att ta emot och använda andliga gåvor.

Kan det ske i Norge kan det även ske på andra sidan gränsen! 🔥

Annons

2 kommentarer

  1. Så underbart.För några veckor sedan på natten sade Herren det kommer en väckelse över Sverige och varar i 3 år

    Gilla

  2. Detta med den norska väckelsen är verkligen glädjande, och jag måste säga att jag blivit överraskad av att det sker i Norden.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s