Chera gav sitt liv till Jesus efter cancerbeskedet – nu är hon hemma hos honom

Idag på Kristi himmelsfärdsdag kom nyheten att Chera Khader Segestam har lämnat jordelivet, bara 26 år gammal. I oktober förra året fick hon beskedet att hennes blodcancer inte kunde botas och att hon hade några veckor kvar att leva. Kort efter det gav hon sitt liv till Jesus.

Chera var uppvuxen i en muslimsk familj men Jesus började tala till henne i drömmar. ”Jag drömde om Jesus. Det var så mäktigt! Han kom till mig i drömmen, var vackert och omringad av ljus och sa: Chera, ta min hand, jag ska hjälpa dig”. Samma sak hände natten därpå, och då tog Chera Jesus hand.

Sedan dess har Chera ägnat flera månader åt att informera sina följare på sociala medier om hur det är att ha cancer och varför Jesus är vägen, sanningen och livet. Hennes läkare förstod inte hur hon kunde leva så länge med så sjukt blod. Men idag var hennes kamp över.

Man kan förstås fråga sig varför Jesus inte helade henne, och sådana frågor är aldrig enkla att svara på. Jag tänker dock att just Kristi Himmelsfärd tydligt pekar på att det här livet inte är det enda och att ett farväl, hur hemskt och jobbigt det än är, trots allt kan föra något gott med sig ibland.

I sitt sista inlägg på Instagram skrev Chera:

”Jesus jag fann dig mitt i allt elände, jag valde att ta din hand och att följa ditt ord. Du har tagit väl hand om mig och väglett mig till ditt rike. […]

Vi ses en dag mina nära och kära, där solen alltid lyser och fåglarna alltid kvittrar, där värmen på huden är mjuk och leendet så brett.

Farväl mina älskade❤️”

Må hon vila i frid och uppstå i härlighet!

Annons

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s