Bra kristna bloggar: Diakoniabloggen

Jag skrev häromdagen om Diakoniaaktivisternas blogg, och tänkte nu även rekommendera den officiella Diakoniabloggen, där det är de som jobbar på organisationen som bloggar. Denna är ganska lik aktivisternas blogg, men förhoppningsvis får ni där mer korrekta bilder av vad Diakonia tycker och står för. De anställda har förstås även mer kunskap, erfarenhet (ibland får man rapporter från fält) och insatthet, och därför är deras blogg än väldigt bra resurs om man vill få inblick i biståndets värld och hur det ser ut i huvudet på en biståndsorganisation. Det är ett väldigt bra medium för Diakonia att komma ut till allmänheten, slå hål på myter om organisationen och visa på hur viktigt deras arbete är – och att det ger resultat. En mycket bra och seriös blogg som rekommenderas varmt.

2 kommentarer

 1. Diakoni vad innebär det att ge mat till dom fattiga när de inte får mat varje dag. En del får ju bara leva på en liten brödbit ser inte människor det att en del svälter varför har vi så giriga egoistiska männiiskor som bara tänker på sig själva, med mat kläder cigaretter och pengar varför kan dom inte dela med sig till alla. Varför lägger människor pengar på smuts och orenhet när det finns så mycket kärlek från vår skapare i allt mörkret varför allt detta mördande ja jag skulle kunna räkna upp hur mycket som helst jorden är väl tlll iallafall för alla människors barn men vad räknar en stor djävulv med när vi har så mycket svältande människor på vår jord då kanske det är gott med en fin getsemanestund på påsken ibland ja kom oh herre jesus sjung halleluja det blir bättre och bättre dag för dag vad är det för vedergällning vi har att förvänta oss egentligen när världen är full av så oren ondska kan jag få reda på hur det är och hur vi ska be för att få den rätta smörjelsen som gud vill skänka oss till beghag svara gärna så fort som möjligt jag förväntar mig många svar guds frid shalom

  Gilla

  1. Det är mycket, mycket sant det du skriver, världen svämmar över av synd, och i väst försöker vi isolera oss från verkligheten och ignorera lidandet utanför våra länders murar. Men det glada budskapet, Evangeliet, är att det finns en väg ut ur denna världs äckliga syndfullhet: och det är tack vare det som hände i Getsemane och framför allt kort därefter på Golgata: Att Jesus tog våra synder på Sig. Endast genom Honom kan vi tvättas rena från synden, endast genom Honom är den och det lidande och död som medföljer den utrotad. När vi tror på Honom sänder Han sin Helige Ande som med sin smörjelse uppfyller oss att bryta syndens kraft och hela istället för att söndra, bygga upp istället för att riva ner, ge liv istället för att sprida död. Det enda som krävs för att vi ska få Guds smörjelse är att vi ber troget, beslutsamt och ofta.

   Lukas 11: 1 En gång var Jesus på en plats och bad. När han hade slutat sin bön, sade en av hans lärjungar till honom: ”Herre, lär oss att be, liksom Johannes lärde sina lärjungar.” 2 Då sade han till dem: ”När ni ber skall ni säga:

   Fader, helgat blive ditt namn.
   Komme ditt rike.
   3 Ge oss var dag vårt bröd för dagen.
   4 Och förlåt oss våra synder,
   ty också vi förlåter var och en
   som står i skuld till oss.
   Och för oss inte in i frestelse.”

   5 Han sade till dem: ”Om någon av er har en vän och går till honom mitt i natten och säger: Käre vän, låna mig tre bröd. 6 En vän som är på resa har kommit till mig, och jag har ingenting att sätta fram åt honom, 7 vem av er skulle då inifrån huset få till svar: Låt mig vara i fred. Dörren är redan stängd, och mina barn och jag har gått och lagt oss. Jag kan inte stiga upp och ge dig något. 8 Jag säger er: Även om han inte stiger upp och ger honom något för att det är hans vän, så kommer han att stiga upp och ge honom allt vad han behöver för att inte själv bli utskämd.*

   9 Jag säger er: Be och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. 10 Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. 11 Finns det bland er någon far som skulle ge sin son en orm när han ber om en fisk, 12 eller en skorpion när han ber om ett ägg? 13 Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?”

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s