Be för Kina

Även om det var mycket väntat är det glädjande att höra att Liu Xiaobo fick fredspriset. De flesta känner till vem han är, ledare för en kinesisk rörelse som kräver demokrati och mänskliga rättigheter. Det Kinesiska Kommunistiska Partiet var snabba med att censurera utländska medier så fort det tillkännagavs.

Det inte så många vet om är den enormt stora underjordiska kyrkan i samma land, bestående av tiotals miljoner kristna som förföljs för sin tro. De behöver våra förböner. Förhoppningsvis innebär valet av fredsprismottagare ännu större uppmärksamhet av, och kritik mot, vad den kinesiska regimen gör. ”Så säger Herren, HERREN: Nu får det vara nog, ni Israels furstar! Upphör med våld och förtryck och handla rätt och rättfärdigt.” (Hes 45:9)

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s