Kyrkan står passiv, Världen tar till vapen

Det finns två miljarder kristna i världen. Endast 173 000 bor i Libyen. Kyrkans omedelbara reaktion på Khaddafis vansinnesdåd borde ha varit att inte bara ha bett utan också agerat genom att omedelbart sända en stor grupp missionärer – förslagsvis en miljon – och i den Helige Andes kraft sprida Guds Rike med fred, fiendekärlek och försoning. Men kyrkan gör inte det. Kyrkan tömmer katastrofområden på kristna istället för att skicka fler. Istället tar världens makter till svärdet och sätter igång en mångmiljardinsats som kräver många människoliv. Argumentet ”det finns inget annat sätt att stoppa Khaddafi på” fungerar inte för en kristen. Läs här om hur helgonet padre Pio upprättade en flygförbudszon utan att spilla ett enda människoliv.

Dagenartiklar om anfallet i Libyen: 1, 2, 3, 4. DN-artiklar om anfallet i Libyen: 1, 2, 3, 4, 5.

2 kommentarer

  1. Ja, tänk om kristna kunde skickas till Gaza och ”väst banken” också så att våldet kunde upphöra!

    Gilla

  2. Intressant. För en timme sen diskuterade jag och min hustru just detta. Vad göra om man inte ska skicka Jas-plan. Kyrkan kan väl skicka en icke-vålds-armé på en miljon, tyckte jag. Men det gör man ju inte, förstås. Kyrkorna är nämligen ointresserade av att vandra korsets väg. Alldeles oavsett hur karismatiska dom är… (pun intended).

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s