Korsets ologiska motkultur

Några av er kanske minns hur jag julen 2009 skrev inlägget djävulen är aktiv inom dataspelsindustrin där jag reagerade på att ett populärt dataspel innehöll ett uppdrag som innebar att man i bästa Utöya-stil skulle skjuta ner hundratals civila med kulspruta. Mattias Berggren skrev förra veckan en debattartikel i Dagen om hur det inte är helt ologiskt att de våldsamheter vi ser runt omkring oss hämtar lite inspiration från allt glorifierat våld som flödar i såväl leksaksaffärer som på elektroniska skärmar. Berggren skriver:

Är det inte här vi som kallar oss kristna borde visa på en motkultur. En kultur där vi marinerar oss i korsets ologiska kärlek. Vi har en annan historia att berätta, i stället för den ensamma hjälten som dödar alla fiender har vi en hjälte som dör ensam på ett kors för att hans fiender ska få liv. En antihjälte som i stället för att ta makten avslöjar makten. Det är kanske så vi kristna bör visa en annan väg att gå, genom att avslöja denna världs absurda makter, i vilken skepnad de än uppträder.

Läs hela debattartikeln här.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s