Heidi Bakers söndagsskola

Dagens artikelserie om söndagsskolans roll inom svensk frikyrklighet är jättebra, och när CH Jaktlund kastade ut frågan hur vi skulle vilja se kyrkans barnverksamhet utformas kunde jag inte hjälpa att tänka på Iris Ministries i Mozambique som leds av missionären Heidi Baker. Där har man startat flera barnhem som idag hjälper tusentals föräldralösa barn, barn som man inte sällan hämtat från soptippar eller prostitutionsgränder. Man ger dem mat och husrum, predikar Evangeliet för dem, ber att de fylls av Helig Ande och tar med dem på väckelsemöten i onådda byar. I klippet nedan ber de tillsammans med Heidi att människor ska bli helade, och när de blir det ropar Heidi förtjust ”Titta! Gud använde er för att hela henne!” Jag skulle tycka en sådan söndagsskola var roligare än dockteater. Skulle inte ni?

En kommentar

  1. Helt klart! Skulle gärna själv gå till en sån söndagsskola… =)

    Tror det är dags att inse att barnen vill ha mer än berättelser från Gamla Testamentet, – de vill lära sig lovsjunga, och ge sina hjärtan till Jesus.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s