Övre salen arrangerar helg om tecken, under, fred och rättvisa

tecken, under, fred och rättvisa

Jag var i helgen med Operation Övre Salen i Andreaskyrkan i Mjölby. Temat var ”Herre, lär oss att bedja” (japp, bedja) och det var underbart att se hur den Helige Ande berörde riktigt många människor och läkte inre sår. Bönen flödade och många greps av Ola Elmquists berättelse om hur mässan utanför Migrationsverket i Solna som han är med och arrangerar utgör ett radikalt exempel på bedjande aktivism. Andlighet och karismatik förenades under helgen med social rättvisa och medmänsklighet utan gränser på ett fullkomligt underbart sätt.

Redan efter att jag predikade om att förena helande med fattigdomsbekämpning förra gången vi var ute med Övre Salen (se videon nedan) tyckte David Åhlén att vi skulle arrangera en helg på det temat. Nu blev det bestämt att det verkligen ska ske, nästa vår kommer en temahelg om ”Tecken, under, fred och rättvisa” att äga rum. Exakt datum och plats är ännu inte bestämt, men räkna med att få reda på allt via den här bloggen. Det är ett riktigt bönesvar att få vara med och arrangera en sådan temahelg.

Vi såg också till att förtydliga Övre Salens vision så att det nu står på hemsidan att det är ”ett nätverk och resande team som verkar för förnyelse och väckelse. Teamet vill inspirera i tillbedjan och lovsång samt utmana församlingar att bli verksamma i Andens gåvor och förena detta med engagemang för solidaritet och rättvisa.

Halleluja, det är vägen framåt för kyrkan, att inte separera Andens gåvor och aktivism utan att förena dessa i passionerad bön och arbete för att Evangeliet om Guds Rike ska spridas.

Om ni bor i närheten av Uppsala kan jag också avslöja att jag kommer tala om precis detta tema i Mikaelskyrkan nu på onsdag kl 19:00, se här.

About Micael Grenholm

Activist, apologist and author residing in Uppsala, Sweden. Editor for Hela Pingsten and pcpj.org. Love revival, peace, justice and evangelism.

Posted on 11 oktober, 2011, in Frälsning mirakler och aktivism and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 kommentarer.

  1. Låter bra, jag kommer gärna om jag kommer loss

    Gilla

  2. Ser ut som en liten tjej i talarstoen…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: