Den mirakulösa koptiska kyrkan

Foto av vad hundratusentals menade vara jungfru Maria som uppenbarade sig i Zeitoun, Kairo, 1968-1970
Foto av vad hundratusentals menade vara jungfru Maria som uppenbarade sig i Zeitoun, Kairo, 1968-1970

Tidningarna berättar om våldsamma konflikter som bottnar i diskrimineringen mot kristna i Egypten (s.k. kopter) som pågått under en väldigt lång tid. Det är förfärligt när sådant här händer, kopterna menar att de utsattes för övervåld men det kan inte ursäkta deras respons med stenkastning och brandbomber. Våld är inte lösningen på våld, vi måste vända andra kinden till och älska våra fiender.

Den koptiska kyrkan är hur som helst väldigt intressant, den har väldigt djupgående rötter och utgör faktiskt många gånger en radikal kontrast till vår ”västifierade” kyrka i Sverige. För inte så länge sedan såg jag en dokumentär av Paul Perry med namnet Visions and Miracles Out of the Land of Egypt som handlade om kopternas rika mirakeltradition, och den gav exempel på flera fenomen som inte vetenskapen kunnat förklara. Se filmen gratis här (ljudet halkar efter lite men jag tycker inte det gör något).

En kommentar

  1. Sådana ”Maria” uppenbarelser är helt klart demoniska ju. Vem får äran? Vad blir frukten?

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s