I Guds Rike är ingen människa illegal!

Sveriges asylpolitik är inhuman! Speciellt om man ser det i ljuset av vad Jesus och hans tidiga efterföljare predikade och levde.

Vi är nog många som på olika sätt insett att regeringen, oavsett politisk färg, ständigt verkar bedriva en politik som gör många asylsökande flyktingar till brottslingar. Och de får ju även fett med hjälp av resten av Europa genom Frontex osv. I Sverige tvingas människor på flykt att leva gömda utan rätt till läkarvård (utöver viss akutvård), bostad eller mat! Samma människor kommer antingen från krigshärjade länder, riskerar förföljelse eller kanske bara kommer tvingas leva ett helt odrägligt liv. Staten, med Migrationsverket och polisen i spetsen, bedriver i många fall en hetsjakt på människor, vilket tvingar dem att gå underjord och alltså mer och mer ut i marginalen. Familjer tvingas leva under ofantlig press, som i många fall också starkt påverkat deras barn och drivit dem till bl.a. apati.

I vissa fall hamnar människor i, av staten upprättade, fängelser för flyktingar där de förvaras till dess de med våld och med droger i kroppen och kedjor kring fötter och händer transporteras till ett hemligt chartrat plan som flyger dem rakt ut i osäkerheten. Människor väcks mitt i natten och vips! befinner de sig på väg till Arlanda och vidare mot nya förtryck och kanske död i det land de en gång flytt ifrån. Ibland (just nu väldigt ofta) går det så långt att enkla hederliga medborgare säger STOPP! det här måste upphöra NU! “Just dessa människor (ofta minoritetsgrupper som riskerar förföljelse) kan inte tvingas ut till en oviss framtid!” Samma medborgare kanske också ser krisen så stor att det enda som kanske kan hindra detta är att med sina kroppar (utan våld mot andra människor) stå i vägen för dessa transporter från flyktingförvar till flygplatsen. Då möts man av batongslag, pepparspray och hånande ord! Man riskerar att bli dragen i håret, få revben knäckta, sin bil sönderslagen och faktiskt också hamna i arresten.

Mitt i allt detta lever många i bubblan att Sverige har en fantastisk och human flykting- och asylpolitik! Medan vi egentligen lever i ett land som hjälper till att dela upp människor i legala och illegala! Önskvärda och icke önskvärda! Människan börjar tappa värde och existerar bara om de har en pappersbit som ger dem rätt att vara här!

Väljer man att säga ifrån är man inte heller något värt utan får agera slagpåse i ett inhumant och demoniskt system som formar robotar att ta inhumana beslut och begå våldsgärningar i statens namn.

Som Jesusefterföljare kan vi inte bara se på! Våra rop på hjälp och böner går till vår Gud som ständigt står på den svages sida och vars son själv levt som flykting. Och som tillhörde ett förtryckt folk som har lång historia som flyktingar i exil. Vi påminns ständigt framförallt i Gamla testamentet om hur Gud står på flyktingens sida och hur vi som Guds folk ska göra detsamma! Jubelåret gäller även dessa!

Som efterföljare av Jesus finns det många saker vi kan göra! Om vi inte pallar (eller tycker att det är rätt) att ställa oss i vägen för orättvisan (likt barnmorskorna som gömde barnen för att de skulle undslippa döden, Johannes och Petrus inför stora rådet och inte minst Jesus i templet) kan vi alltid som privatperson eller kyrka bidra med matkassar, ge tak över huvudet, bidra med pengar till SL-kort, hjälpa till vid möte med myndigheter m.m. Många av oss gör det säkert. Därför bjuder vi också in medlemmar från den världsvida kyrkan att fira mässa utanför migrationsverket i Solna första torsdagen i varje månad. Vi ses kl 7:30 vid pendeltågsstationen i Solna, uppgång långt bak, för gemensam promenad till migrationsverkets personalingång.

Vi läser en tidebön sammansatt för detta tillfälle (hämtad från Kristen Underjords “Alternativa tideböner) och delar Herrens måltid (förrättas oftast av någon präst från Svenska kyrkan). Som en förlängning på denna gemenskapsmåltid och för att föregå med ett gott exempel bjuder vi också oftast på bullar.

Vad vi anser oss göra när vi läser de psalmerna och andra bibeltexter till bön är att identifiera vår egen skuld till det dåliga system som nu råder. Vi ber om förlåtelse och omvändelse, men också om styrka att gå Guds väg och att dennes rike skall skynda att komma; den dagen råder frihet, rättvisa och glädje! Långt bort från tandagnisslan, hunger och sökande efter skydd! Än är inte denna dag här, därför låter vi tårarna falla längs kinden. Vi gråter tillsammans med Gud och de förföljda, men vi peppar varandra att i bön och arbete försöka att göra situationen lite mer uthärdlig för våra syskon på flykt från förföljelse, krig, hunger och fattigdom. Vi ber också att institutionen Migrationsverket, och det politiska system som är intrasslat i denna soppa ska smidas om till det  hjälpmedel för en öppenhet och gästfrihet vi tror kännetecknar vår Gud. Att de krafter som nu styr ska falla!

Vår bön blir också en manifestation, ett sätt att säga ifrån, därav platsen för mässan. Vi använder oss av denna tusenåriga tradition för att uppmärksamma och hörsamma Guds röst till oss, migrationsverkets anställda och de förtryckta.
Så hjärtligt välkomna att förena er i bön för en radikalt humanare flyktingpolitik! Ta med farmor, morfar, lärare, grannar, föräldrar eller barn. ALLA ÄR VÄLKOMNA!
Bor du inte i närheten av Stockholm vill jag bara peppa dig att göra som i Malmö där också de firar mässa utanför personalingången till migrationsverket. Liknande mässor planeras också i framtiden i såväl Uppsala och Göteborg.

FRED OCH KÄRLEK UNDER HERREN JESU BANÉR!

av Ola Elmquist

Nyhetsartiklar och blogginlägg om detta: Dagen 1, 2, 3, 4, 5; Stefan Swärd: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Artiklar om Riksdagens främlingsfientliga parti: Dn DN DN. SVD SVD SVD SVD SVD. D.

Kolla också in Jonas Lundströms klockrena debattartikel.

88 kommentarer

 1. Öppna alla gränser och låt alla komma hit, skit i hur det praktiskt ska fungera? Jag tror våra pengar vi lägger på hela invandrings apparaten istället borde koncentreras till bistånd och föränding av korrupta regimer genom bön och genom dialog.

  Gilla

 2. Jag tror inte Europeer är mer civiliserade än andra människor men låt säga att vi tar emot 1 miljon flyktingar från svälten i Afrika. Det kommer kräva enorma resurser i fråga om utbildning och bidrag för att kunna intergrera dessa människor i det svenska samhället. Det vore oansvarigt att ta emot dessa utan att kunna garantera ett värdigt liv för dem. Jag tror inte Sverige har obegränsat mycket pengar även om vi väljer att sänka vår levnads standard för att ta emot människor som lever i misär. Sverige idag är ett kunskaps samhälle och dom flesta jag känner studerar hårt för att kunna få ett yrke och bidra till vårt samhälle. Jag har en kompis som flytt från Kongo-kinshasa som snart tar sin dubbla masters och hon är efterfrågad i Europa och därmed blivit beviljad visum till Danmark. Saken är ju den att dom som kommer till oss ofta är dom som redan har det hyfsat bra och få tag i pengar att resa hit medan dom som har det sämst möjligtvis har resurser att fly till grannlandet.

  Gilla

  1. Hej David! Att ta emot en miljon på några veckor blir svårt, men om vi tar emot en miljon inom loppet av tjugo år så går det finfint eftersom befolkningen växte med en mijon mellan 1950 och 1970.

   När det gäller kunskap är många i fattiga länder MYCKET smartare än oss, i Kinshasa finns fler kirurger än i Sverige. Kolla på detta:

   Gilla

   1. Jo jag har sett den filmen. Vi kan säkert ta emot 1miljon människor om vi kan hitta jobb för dom, men dom som har en bra utbildning tillhör fortfarande inte dom mest behövande och jag funderar fortfarande på hur du har tänkt att det skall fungera med rådande lågkonjunktur. Dessutom så förstår jag det som att du vill öppna gränserna helt och då är det ju inte frågan om en 20 års period hela systemet vi har kommer att kolapsa. Jag anser att vår regering först bör värna sina egna medborgare.

    Gilla

     1. Jag har fattat det som att dom Greker som flyr landet är dom unga och välutbildade och många åker till Tyskland för det är där jobben finns.

      Vi har också haft arbetsinvandring innan produktionen flyttades till låglöne länder.

      Gilla

      1. Ja absolut, och min poäng är att medan vi tar fri invandring mellan städer och, sedan 15 år tillbaka, mellan Europeiska länder så är tröskeln väldigt hög för att vi ska ha global fri invandring.

       Gilla

     2. Men är det ngt positivt egentligen? Det blir en brain drain där staten får bära ett tyngre lass för dom som är äldre och sjuka eller som på andra sätt inte kan flytta

      Gilla

 3. David… både mellan och efter världskrigen har Europa och USA( började redan 1600-talet) mm fraktat allt från människor och råvaror till ett pris som i dag skulle göra Européer urfattiga om vi skulle betala tillbaka i dagens penningvärde. Det minsta vi kan göra är att försöka ge de människor vi genom dessa handlingar och social evolusionism berövat en reel utvecklingsmöjlighet. Att ge andra människor som vi ”skinnat” en chans att komma halvvägs , – vi behöver ju inte den andra halvan den sänker ju skeppet ändå, – kommer inte utan smärta för oss. Det kostar att hitta rätt sedan vi navigerat fel. Som männsklighet är vi inte bara individer utan också ett kollektiv, en männsklig kropp som kommer från de första människorna. Märk väl de är våra bröder i Kristus. Därför i Kristus har Gud tagit bort den förbannelse som lades på Ham efter skändningen av NOA.

  Jag anser det är oansvarigt att inte ändra kurs från överkunsomtion på andras bekostnad eftersom vår blinda utvecklingsiver för oss till ett jordiskt helvete.Vi vet inte vad utveckling är

  Som kristna kan vi inte tänka som du verkar göra. Vi SKALL ÄLSKA VÅR NÄSTA och en ligt Jesus skall vi älska varandra. Hur kan vi älska vår Broder och se mödrar med döende barn i sina knän, på sina knän sörjande vid öppna gravar över sina små? Hur kan vi opåverkade se hyddorna av torra grenar med plast och tygskynken fladdrande i vinden oh veta att vi berövat dem inte bara deras råvaror utan också den praktiska möjligheten att skaffa kunskap genom att i praktiken lära sig ta vara på sina råvaror. De har ju inga, de är stulna för länge sedan.. De har inget lika lite som vi har kärlek, – ingen kärlek alls till våra bröder och därmed är vi dömda inför Gud. Guds dom är den att Han kommer att förvirra sinnena på våra ledare så att vi irrar ytterligare fel för att vid förädlingen av tredje världens resurser har vi inte givit dem deras beskärda del. Gör omvändelse så kan kanske något räddas först och fraämst deras själar Jak 5: 1-

  Gilla

 4. okay jag är alltså ingen expert på det här ämnet men utan konsumtion hade vi inte haft någon utveckling på något område utan varit fast på stenålders nivå. Jag tror du glorifierar fattigdom.

  Det går inte historiskt bevisa att utan konsumtion så skulle världen varit såå mycket bättre.

  Ja vi har utnyttjat människor men även innan människor till exempelvis kom till Afrika och tog slavar så levde dom i misär i stamkrig och elände. Det gör väl inte saken bättre men jag står fast vid obegränsad invandring inte är lösningen.

  Under 2 års tid bodde jag med en kille från Kenya och enda orsaken att han kunde ta sig till Europa var det faktum att hans pappa drev ett stort byggföretag och anställde fattiga män från Etiopien. Han slängde sitt pass och fick stanna. Hade han varit kvar hade han troligtvis hamnat i Armen och i en krigs situation.

  Sen tycker jag väl faktiskt att vi ger många människor en chans idag, eftersom jag tror att det råder brist på kvalificerad arbetskraft inom många områden i Europa och jag tror företagen gärna tar emot en kvalificerad människa från ett annat land, men som sagt det hjälper inte heller dom allra fattigaste.

  Gilla

 5. David att du inte är en expert förlåter jag dig för. Därför det ordet är egendomligt. Jag respekterar ändå ditt ord. För experter finns naturligtvis ännu högre stående experter utan ände i så fall. Låt oss sluta tänka så.
  Vad det gäller utveckling så är det en nödvändighet. Men inte om det inte föregås av en andlig utveckling. Den första utveckling som behövs är behovet av att lära oss älska varandra, Att se vår broder och medmänniskas lika värde. Detta är endast möjligt genom att människor sinnen blir upplysta av Guds Ord och Ande samt den eventuellt därpå följande frälsningen och pånyttfödelsen. Inget politiskt program eller socialisering, humaniserings åtgärd genom kunskaps uppbyggnad i sig själv, kan åstadkomma det.
  Om vi ger människor möjlighet att utvecklas materiellt på basen av ett ovetande av andliga faktorer, så ger vi de människorna en oerhört mödosam väg där de aldrig når förändring i sina själar. Och männsklighetens gemensamma liv kommer bara att innehålla uppbyggande och framgång , för att sedan slakta , riva ner och förgöra. Och om vi bygger upp med vetskap om det. Då är ju allt ett lidande, – även uppbyggnaden.
  Vem vill odla druvor när metrologen säger att det blir tidig vinter?
  Utveckling som ett sådant evolverande termodynamiskt kretslopp det är vad Hinduerna accepterar. Men det gör inte en Kristen som tror på Guds Frälsningsplan. Med de vapen som utvecklingen uppfinner slår de ihjäl varandra( attackerar , inte bara skyddar alltså) eftersom den ofrälsta och ohelgade själen är girig utan gräns. Mer makt , mer mer mer, på bekostnad av den oälskade brodern.
  Detta är Herrens Ord i frågan:
  Isa 58:6 Nej, detta är den fasta, som jag vill hava: att I lossen orättfärdiga bojor och lösen okets band, att I given de förtryckta fria och krossen sönder alla ok,
  Isa 58:7 ja, att du bryter ditt bröd åt den hungrige och skaffar de fattiga och husvilla härbärge att du den nakne, var du ser honom, och ej drager dig undan för den som är ditt kött och blod.

  Isa 58:8 Då skall ljus bryta fram för dig såsom en morgonrodnad, och dina sår skola läkas med hast, och din rätt skall då gå framför dig och HERRENS härlighet följa dina spår.

  Nej David det gör inte saken bättre att människor utnyttjade varandra innan slavhandeln började. Det visar bara hur djupt behovet av en förändring i själen är. Onesimus som var en av Filemons(Bibeln) slavar, blev efter sin frälsning också Paulus tjänare. Som sådan kom han efter frälsningen att älska båda sina herrar. Och han var samtidigt fri att göra vad han ville.
  Vi måste naturligtvis konsumera det jorden och samhället som följd av vårt arbete, Det är våra villkor. Det är när vi gör konsumtionen till en avgud och inte ser skaparen och ger honom Pris med tacksamma hjärtan samt delar med oss till vår broder som vi får problem.

  Min tanke är att vi både skall hjälpa de fattiga i andra länder och vi skall låta dom som vill ock kan att komma till oss för att ta del av vårt välstånd. Därför vårt välstånd beståa av Guds välsignelse samt deras (och våra råvaror) och vårt gemensamma arbete.

  Naturligtvis måste vi ha koll på invandringen liksom på allt annat,. Det kräver vårt ansvar av oss. Vårt land förändras för alltid därigenom, något vi inte kan ändra på. För det skulle förändrats även utan invandring, på ett sätt som vi ännu mindre skulle önska.

  Gilla

  1. Hej tracing18,

   det här om allas lika värde har nått en gräns som inte är rimlig i vårt samhälle eller i enlighet med Bibeln. Brottslingar, mördare, lögnare, våldtäcktsmän, rånare osv är inte lika mycket värda enligt Gud. Det är här problemet kommer in med fria gränser och invandring. Hur är man en god kristen om man tillåter/vill tillåta att massor med människor som utför onda gärningar får komma in i landet och förstöra? Vad säger YHWH om detta om inte att man inte skall låta dem vara kvar i landet.

   Och hej på dig Micael,

   tracing18 postade fina verser från Jesaja. Så vad säger du om det som står lite längre fram i kapitlet?

   Isa 58:12 Dina avkomlingar skall bygga upp de gamla ruinerna, du skall återställa grundvalar från forntida släkten. Du skall kallas ”han som murar igen sprickor”, ”han som återställer stigar, så att man kan bo i landet”.
   Isa 58:13 Om du hindrar din fot på sabbaten att göra vad du har lust till på min heliga dag, om du kallar sabbaten din lust och förhärligar den till HERRENS ära, om du förhärligar den genom att inte gå egna vägar och inte göra vad du har lust till eller tala tomma ord,
   Isa 58:14 då skall du fröjda dig i HERREN, och jag skall föra dig fram över landets höjder och låta dig njuta av din fader Jakobs arvedel. Så har HERRENS mun talat.

   Gilla

   1. Hej Tony! Jag håller inte med. Guds Ord säger klart och tydligt att alla människor är syndare (Rom 5:12) och att Gud älskar alla människor (Tit 3:4). Hur kan du påstå att alla inte är lika värda? Du pekar på brottslingar. Är vissa mindre syndiga än andra? Guds Ord säger:

    Men om ni gör skillnad på människor begår ni synd, och lagen överbevisar er om att ni är överträdare. Ty den som håller hela lagen men bryter mot ett enda bud är skyldig till allt. Han som har sagt: Du skall inte begå äktenskapsbrott, har också sagt: Du skall inte mörda. Om du inte begår äktenskapsbrott, men mördar, är du en brottsling. (Jak 2:9-11)

    Vi ska INTE göra skillnad på människor, för om man brytit mot ETT ENDA bud är man skyldig till ALLT. VI kan alltså INTE peka på mördare och våldtäktsmän och mena att de är mindre värda, för att vi är ALLA syndare enligt Rom 5:12. Enligt 5 Mos 15:9 begår vi synd om vi ser en fattig lida nöd men inte hjälper denne. Menar du att någon i Sverige inte är skyldig till det?

    Om Jes 58:12-13 säger jag att det är Guds Ord och att det som står där är sant.

    Gud välsigne dig!

    Micael

    Gilla

    1. Jag håller inte med dig, för det går emot vad Gud säger. Om Gud skulle älska alla skulle alla komma till himmelriket, men så är inte fallet. Står inget i Tit 4:3 att Gud älskar alla människor. Jesus säger själv, ”alla som jag älskar, dem tuktar och agar jag.”, han säger inte att han älskar alla, tuktar och agar alla.

     Psa 11:5 YHWH prövar den rättfärdige; men den ogudaktige och den som älskar våld, dem hatar hans själ.

     Pro 6:16 Sex ting är det som YHWH hatar, ja, sju äro styggelser för hans själ.

     Så du håller med Jes 58:12-13 säger du. Hur kommer det sig att du då är emot Israel? Förstår du inte vad som står där? Blir det inte lite motsägelsefullt att säga att det är sant och samtidigt strida mot vad Gud lovat sitt folk?

     Isa 61:8-9 Ty jag, YHWH, älskar, vad rätt är, och hatar orättfärdigt rov; och jag skall giva dem deras lön i trofasthet och sluta ett evigt förbund med dem.
     Och deras släkte skall bliva känt bland folken och deras avkomma bland folkslagen; alla som se dem skola märka på dem, att de äro ett släkte, som YHWH har välsignat.

     Psa 83:1-8 En sång, en psalm av Asaf. Gud, var icke så tyst, tig icke och var icke så stilla, o Gud.
     Ty se, dina fiender larma, och de som hata dig resa upp huvudet.
     Mot ditt folk förehava de listiga anslag och rådslå mot dem som du beskyddar.
     De säga: ”Kom, låt oss utrota dem, så att de ej mer äro ett folk, och så att ingen mer tänker på Israels namn.”
     Ty endräktigt rådslå dem med varandra, de sluta mot dig ett förbund:
     Edoms tält och ismaeliterna, Moab och hagariterna,
     Gebal och Ammon och Amalek, filistéerna tillika med dem som bo i Tyrus;
     Assur har ock slutit sig till dem, han har lånat sin arm åt Lots barn. Sela.

     Gilla

     1. Hej igen Tony! Att Gud bara låter dem som Han älskar komma till Himlen är felaktigt, Jesus dog för alla människor (2 Kor 5:15), Gud älskar alla människor (Tit 3:4) och Han vill att alla ska bli frälsta (1 Tim 2:4). I Tit 3:4 står det ”Men när Guds, vår Frälsares, godhet och kärlek till människorna uppenbarades”. I Joh 3:16 står det att Gud älskade världen så att Han sände sin Son. Syftar världen på planeten, marken under våra fötter? Var det den Jesus dog för? Nej den syftar på alla människor.

      Jesus sa att vi ska älska vår nästa och att hata vår familj. De grekiska och hebreiska orden för hata är inte som i svenskan motsatsförhållanden till älska. Så kan Gud ”hata” en människa för dess synd samtidigt som Han älskar henne enligt hebreiskt språkbruk. Men i svensk översättning blir det förvirrande.

      Jag är inte emot Israel, jag bara accepterar det Bibeln säger, att kyrkan tagit över Israels roll som egendomsfolk och att löftet om Landet är uppfyllt i Kristus.

      Se, dagar skall komma, säger Herren,
      då jag skall sluta ett nytt förbund
      med Israels hus och med Juda hus,*
      9 inte ett sådant som jag slöt med deras fäder
      den dag jag tog dem vid handen
      och förde dem ut ur Egyptens land.
      Eftersom de inte blev kvar
      i mitt förbund, brydde jag mig inte om dem,
      säger Herren.
      10 Detta är det förbund som jag efter denna tid
      skall sluta med Israels hus, säger Herren:
      Jag skall lägga mina lagar i deras sinnen
      och skriva dem i deras hjärtan.
      Jag skall vara deras Gud,
      och de skall vara mitt folk.
      11 Ingen skall längre behöva undervisa sin landsman,
      ingen sin broder och säga:
      Lär känna Herren.
      Ty alla skall känna mig,
      från den minste bland dem till den störste.
      12 Jag skall i nåd förlåta dem deras missgärningar,
      och deras synder skall jag aldrig mer komma ihåg.

      13 När han talar om ett nytt förbund, har han därmed förklarat att det förra är föråldrat. Men det som blir gammalt och föråldrat är nära att försvinna.

      Hebr 8:8-13

      Gud välsigne dig!

      Micael

      Gilla

 6. Jag tycker du säger mycket bra saker. Väckelse rörelsen, fackförenings rörelsen och nykterhets rörelsen har varit avgörande för vårt land. Därför är vårt främsta bidrag ett förändrat tänkesätt för i många länder så fortsätter konflikten även om du är kristen. För Jesus var Guds riket viktigare än nationer och till och med den egna familjen eller stammen.

  Gilla

  1. Dan … jag noterar en värme, som jag uppfattar som Kristi broderliga kärlek i det faktum att du ger mig kredit för arbetet med att deltaga i diskussionen i denna blogg. Tack Dan fortsätt så, – att uppmuntra dina bröder till goda gärningar,- det är kärlek och det är det vi behöver.
   Ja vad dessa länder behöver är en djupgående väckelse som pekar på de speciella fenomen i det aktuella landet som drar ner , på samma sätt som sprit och orättvisor gjorde i vårt land en gång. Men i varje land har de onda makterna ett sätt att förslava männisor och att korrumpera med många olika medel. Och dessa måste annalyseras och sedan måste man inleda ett intensivt bönearbete så att de makter som finns i den osynliga världen får ett regält motstånd i kampen om själarna. Och på toppen av det måste Gud resa upp orädda pionjärer some med livet i sin ena hand och budskapet i sin andra ger sig in i striden.
   MVH

   Gilla

 7. Tack för svaren jag fått här jag ska fortsätta fundera runt dessa frågor på egen hand!!

  Gud välsigne er 🙂

  Ps jag ser att jag blivit inloggad på olika sätt beroende på om jag deltagit i diskussionen via telefon eller dator men det är alltså samma person. 🙂

  Gilla

  1. Att ändra en persons straff enbart pga hans/hennes ursprung ser jag som höjden av diskriminering. Om inte svenskfödda ska kunna utvisas som påföljd för brott ska självklart ingen annan göra det heller, allt annat är modern apartheid.

   Gilla

   1. Apartheid är det väl ändå inte. Du vänder på betydelsen här, det skulle vara apartheid ifall invandrare/flyktingar skulle utvisa svenskar. Så den finurliga kommentaren köper jag inte alls.

    Jag förstår inte det andra resonemanget heller. För hur är man en god kristen om man låter ondskan frodas i sitt land och låter andra människor utsätts för de brott som begås när de kunde ha undvikits om man utvisat personen/personerna ifråga och utrotat ondskan från ditt land, som Gud uttrycker det?

    Gilla

    1. Men då inför du ondska i någon annans land! Återigen, om man ska utvisa folk ska man inte diskriminera någon, utan då ska man utvisa alla oavsett etnicitet eller härkomst. Men stackars det land dit man ska utvisa alla. Har du sett komedifilmen JOhny English? Där planerar skurken at göra hela Storbrittannien till ett enormt fängelse, så att alla andra länder är fria från brottslingar. Det låter som du vill göra samma sak, fast med typ Somalia.

     Gilla

 8. mikael eller lelle jag hittar inte din senaste reaktion på mitt inlägg om tredje Templet. därför postar jag det här. Du som webmaster kan säkert lägga det rätt på plats där det skall vara. Det gäller svar på den länk jag hänvisades till and Judarna och , landet samt templets återuppbyggande.

  Ang Tredje Templet , –
  The Coming Last Day’s Temple – Ready to Rebuild?
  I den länk som jag hänvisas till finns en tyngdpunkt på iden att Antiochus Epiphanes och det tempel som han tog tronsäte i och begärde Judarnas underkastelse, skulle vara den situation i historien som istället för återuppbyggandet av ett tredje tempel, skulle var det som Daniel avser i sina profetior i frågan. Men det har sedan dess profeterats av Apostlarna om en situation som jag anser bara kan passa in på vår tid, det är alltså årtusenden sedan det skedde som man pekar på som svaret på frågan om ett nytt tempel kommer att byggas eller inte.
  Svar :
  Antiochus Ephiphanes matchar inte bilden av den härskare , – AntiChrist, – som skall sitta på Tempel tronen och begära offer och tillbedjan, – även om så har skett I verkligheten en gång. ( 168 F.Kr)
  1) Han gjorde inte under och tecken som gav uppmärksamhet 2Th 2:9 honom som efter Satans tillskyndelse kommer med lögnens alla kraftgärningar och tecken och under (Se också Ag 8:9)
  2) Märk: Exo 7:22 Men de egyptiska spåmännen gjorde detsamma genom sina hemliga konster. Så förblev Faraos hjärta förstockat, och han hörde icke på dem, såsom HERREN hade sagt.
  Märk: 2Ti 3:8 Och såsom Jannes och Jambres stodo emot Moses, så stå dessa män emot sanningen; de äro människor som äro fördärvade i sitt sinne och icke hålla provet i fråga om tron.

  3) Han organiserade inte fältslag på det sätt Daniel beskriver.

  4) Han uttalade inte att Han var Gud kommen i köttet Vad vi vet i alla fall 2Th 2:4 vedersakaren, som upphäver sig över allt vad gud heter, och allt som kallas heligt, så att han tager sitt säte i Guds tempel och föregiver sig vara Gud.

  5) Det finns ingen historisk källa som talar om denne härskares död som en anmärkningsvärd sådan, vilket den skulle vara enligt 2Tess 2
  2Th 2:8 Sedan skall ”den Laglöse” träda fram, och honom skall då Herren Jesus döda med sin muns anda och tillintetgöra genom sin tillkommelses uppenbarelse

  Dan 7:11 Medan jag nu såg härpå, skedde det att, för de stora ords skull som hornet talade – medan jag ännu såg härpå – djuret dödades och dess kropp förstördes och kastades i elden för att brännas upp.

  OBS: Det finns bibliska beskrivningar där Gud griper in direkt och dödar människor för deras högmods skull

  6) Han var inte en person som samlade allsköns villolära runt sig : 2Th 2:10 och med orättfärdighetens alla bedrägliga konster, för att bedraga dem som gå förlorade, till straff därför att de icke gåvo kärleken till sanningen rum, så att de kunde bliva frälsta.

  7) Vi såg inte ett jätteavfall från Kristen tro i det sammanhanget. 2Th 2:11 Därför sänder ock Gud över dem villfarelsens makt, så att de sätta tro till lögnen, 2Th 2:12 för att de skola bliva dömda, alla dessa som icke hava satt tro till sanningen, utan funnit behag i orättfärdigheten. ( Se och Joh 3:19-21)

  8) Vi har ingen historisk källa som talar om ett avfall från samhällsmedborgare i allmänhet som vill hellre följa orättfärdighet och laglöshet än sanning och rättfärdighet: 2Th 2:7 Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam; allenast måste den som ännu håller tillbaka först skaffas ur vägen.

  9) Det tempel som avsågs i Daniels profetia fick inte det dagliga offret avbrutet den tid som uttalas: Dan 8:14 Då svarade han mig: ”Två tusen tre hundra aftnar och morgnar; därefter skall helgedomen komma till sin rätt igen.”

  Men idag har vi denna laglöshet och orättfärdighet.

  Men det har vi idag i en uppsjö av sådana företeelser i alla sammanhang. Politiken, affärsvärlden, instutitioner, enskilda individer, familjer, mm

  Vi har en så stor mängd av religioner och sekter att de fortsätter att florera behöver samlas av ett religiöst huvud.

  Vi har en så stor mängd organisationer (stora) som opererar genom våld utan att vara krigshärar, – så att denne härskare borde ha en våldsidentitet för att kunna samla dem.
  Vi har idag en så stor mängd av sekter och organisationer, – TV sänder detta på ett flagrant sätt ,- som öppet opererar med förväntan att under och tecken skall ske i deras verksamhet. En nutida världs ledare kan inte samla människor utan att ta hänsyn till detta.
  Vi har en ytlighet bland kristna som vid vilket lätt andligt väderomslag som helst, följer dess påtryckningar . Om detta fortgår kommer både Gud och hans profeter att låta dem få sin viljas väg
  ¨ Psa 81:11 (81:12) Men mitt folk ville ej höra min röst, och Israel var mig icke till viljes.
  Rom 1:21 Ty fastän de hade lärt känna Gud, prisade och tackade de honom dock icke såsom Gud, utan förföllo till fåfängliga tankar; och så blevo deras oförståndiga hjärtan förmörkade.
  Rom 1:22 När de berömde sig av att vara visa, blevo de dårar

  Därtill skall läggas: Det är inte något som har på annat sätt med den Kristnes eviga salighet att göra.

  Jag har aldrig sett det Tredje Templet som något annat än ett tidstecken. För jag ser Guds handlande med det Judiska folket ur många andra perspektiv

  Några andra funktioner för Judarna

  Dom bygger en nation som gavs uppgiften att visa världssamhället var Guds standard av rättfärdighet går, – genom Decalogen.
  Dom skapade en nation som en plattform för Kristus att födas in i och Kyrkan att födas och utvecklas från
  De lade grunden för en skriftställartradition som gav oss böcker vi kan kalla Guds Ord.
  De gav oss genom sitt nationella liv och profeters skrifter en bakgrund till NT och Kristi kommande och liv
  .
  Varför skulle då det Judiska folkets liv fortsätta och vara av betydelse, – det Tredje templet, -trots att deras för mänskligheten viktiga funktioner har förverkligats , till stora delar.

  Jag tror det Judiska folket har en stor betydelse för
  1) Slutevangelisationen av världen, – när de blivit omvända till Kristus
  2) Som en jordisk administratör av den tillbedjan av Kristus , – som residerar i det himmelska Jerusalem.
  3) Som en auktoritet bland jordens nationer och stater i en ny hushållning där Kristus öppet är världens Konung och härskare i det Kristi Rike som kommer att vara i tusen år. Och som etableras med Jerusalem som centralpunkt, – rent jordiskt sett ,- sedan han kommit tillbaka i för mänskliga ögon synbar gestalt.

  Det är sant att församlingen liknas vid ett Tempel :

  2Co 6:16 Eller huru låter ett Guds tempel förena sig med avgudar? Vi äro ju ett den levande Gudens tempel, ty Gud har sagt: ”Jag skall bo i dem och vandra ibland dem; jag skall vara deras Gud, och de skola vara mitt folk.”
  2Co 6:17 Alltså: ”Gån ut ifrån dem och skiljen eder ifrån dem, säger Herren; kommen icke vid det orent är. Då skall jag taga emot eder
  2Co 6:18 och vara en Fader för eder; och I skolen vara mina söner och döttrar, säger Herren, den Allsmäktige.”

  Men den fungerar inte ekvivalent som ett tempel så som vi är vana att tänka på ett tempel, – och därför måste det uppfattas som en liknelse, tills vi ser det fungera så.
  Samma sak är det med liknelsen om en kropp. Ingen kropp är omedveten om var den har sina lemmar, eller brud, ingen brud känner inte sin blivande make,- eller…/

  Detta citat och uttalande nedan av Paulus är inte riktat till Judaisterna som förföljde honom och vurmade för att lagen skulle följas. Det är riktat till Romerska kristna och till kristna i vår tid.

  Rom 12:1 Så förmanar jag nu eder, mina bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära edra kroppar till ett levande, heligt och Gud välbehagligt offer – eder andliga tempeltjänst.
  Rom 12:2 Och skicken eder icke efter denna tidsålders väsende, utan förvandlen eder genom edert sinnes förnyelse, så att I kunnen pröva vad som är Guds vilja, vad som är gott och välbehagligt och fullkomligt.

  Med största tydlighet vill jag naturligtvis framhålla att det finns en andlig tjänst för Kristna, – ja till och med en prästtjänst,.
  Men den tjänsten knyter an först till den andliga verkligheten. Vi har fått redskap att påverka en djupare verklighet än vad politiker och kommunansvariga samt andra makthavare har. Men vi har liksom de ett ansvar för vår omvärld, och där blir vi också ibland fumliga och hänvisas av samhället till speciella områden.

  Gud vill ta ansvar för allt och från ett religiöst perspektiv och det kommer att förverkligas i Kristi Rike där Judiska folket har ett stort ansvar och de behöver ett religiöst centrum för sin aktivitet, – Templet. Men då kommer alla djuroffer och rituella lagar att vara avskaffade. Tills de får upp ögonen och Hjärtana för Jesus Kristus, så kommer de att se det som nödvändigt med ett tempel med full tempeltjänst.
  Jag tror alltså inte på djuroffer som en slags hågkommst. Utan på verkliga offer av djurkroppar, när templet byggts upp. Men bara så länge de inte känner Jesus Kristus. ( Hebr 6:4-6) För judarna kommer det att vara religion ända tills den dag de ser Kristus som sitt slutliga offer. Men Templet kommer då att omvandlas till deras stora central helgedom, – deras verkliga byggnad för samvaro och undervisning. Och deras minnesmärke över deras långa kamp.

  Gilla

 9. Jag rekommenderar denna till er alla:
  http://www.friatider.se/massinvandring-som-tuggummibollar

  Har ni glömt bort Babylon och babels torn? Det står i Bibeln att Gud splittrade folket över hela världen och gav dem skilda språk så att förvirring skulle uppstå i världen.

  Han ville inte att vi alla skulle leva i en global statsmakt där alla folkslag gick ihop under ett och samma rike, utan det är Antikrists plan… har ni läst på om den sista tiden? Det står om att en ny världsordning ska upprättas och alla folk kommer tillbe en och samma härskare under en världsreligion, och ALLA kommer att förledas, förutom de som har sitt namn uppskrivet i livets bok.

  Är ni positivt inställda till våldsreligionen Islam också?

  Jag är övertygad om att Antikrist kommer komma ur den muslimska världen eftersom det sägs att den som inte vill ta dennes ”märke” kommer att halshuggas. Var i världen i denna moderna tid använder sig folk fortfarande av den ålderdomliga avrättningsmetoden? Jo i Islamistiska länder, jämt och ständigt halshuggs och dödas kristna och judar som vägrar konvertera till Islam, och även för andra ”brott” mot Sharia-lagen.

  Kolla dessa videos om ni är intresserade av ”the mark of the beast”

  Förresten, för att gå över till ett annat ämne, rekommenderar jag dessa bibelstudium också, detta skiner verkligen ljus över Guds sanna natur i frågan om hur han dömer oss människor, allt är taget ur Bibeln och de grekiska/hebreiska grundtexterna:

  Is Hell For Eternity?
  http://www.remnantofgod.org/hellfire.htm

  THE BIBLICAL TRUTH ABOUT HELL
  http://biblelight.net/hell.htm

  Gilla

  1. Hejsan Jonathan. Man kan inte stödja apartheidtänk med Bibeln. Pingsten står i kontrast till Babel när Anden ger kyrkan språk så att hon kan predika Evangelium till alla folk. Din teori om Antikrist är inte kommen ur ett gediget Bibelstudium utan ur umgänge i främlingsfientliga kretsar. Vänd om och älska din nästa.

   Gilla

 10. Håller inte med dig där micael… det har inget med rasism eller främlingsfientlighet att göra. Jag älskar alla människor oavsett hudfärg, men jag har ett problem med radikal Islamism, själva ideologin går stick i stäv med Bibelns kärleksbudskap. Man kan älska människor utan att behöva älska deras synd för den delen.. Gud hatar synd.. du menar att vi ska ta emot syndiga läror med öppna armar? Jag undrar hur du definerar ”älska din nästa” eftersom det verkar som om du vill att vi ska älska ondska.

  Från koranen: [5:33] ”De som kämpar mot Gud och Hans Sändebud och vars strävan det är att störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv skall utan förskoning dödas eller korsfästas eller få hand och fot på motsatta sidor avhuggna eller förvisas från [sitt] land. Denna förnedring skall de utstå i detta liv och i det kommande livet skall de få utstå ett outsägligt lidande.” Se även; Sura 2:191, Sura 9:123

  “Dräp de otrogna (ickemuslimer) varhelst du hittar dem.” Sura 2:191
  “Gör krig mot de otrogna som bor i ditt grannskap.” Sura 9:123
  “När tillfälle ges, döda de otrogna var hälst du fångar dem.” Sura 9:05
  “Andra religioner än islam är inte acceptabelt” Sura 3:85
  “Judarna och de kristna är perversa, slåss mot dem.” Sura 9:30
  “Lemlästa och korsfästa de otrogna om de kritiserar islam” Sura 5:33
  “Straffa de otrogna med kläder av eld, böjda järnstänger, låt kokande vatten smälta deras hud och bukar.” Sura 22:19
  “Längta inte efter fred med de otrogna, halshugg dem när du fångar dem.” Sura 47:4
  “Terrorisera och halshugga dem som tror på andra skrifter än koranen.” Sura 8:12
  “Muslimer måste uppbåda alla vapen för att terrorisera de otrogna.” Sura 8:60

  Vad tycker du om det jag skickade om helvetet då? Tror du att en kärleksfull Gud skulle tortera sina älskade skapelser i all evighet, vilket är väldigt länge om man väl tänker på det. Med den översättning som gjorts så står det också att Sodom och Gomorra brann förr evigt i en osläckbar eld (for ever and ever) brinner de städerna idag eller? Eller att Jakob hade en slav för evigt, är han slav till honom i himlen då eller? Läs länkarna jag skickade om vad de grekiska grundtexterna egentligen säger.

  Gilla

  1. Jag menar inte att vi ska ta emot syndiga läror med öppna armar men att vi ska vara gästfria och ta emot människor med öppna armar så att vi kan undervisa dem om den sanna läran. Vi ska älska främlingen bland oss och betjäna och hjälpa dem som lider nöd.

   Att helvetet inte innebär evigt lidande utan evig död håller jag med dig om.

   Gilla

 11. Den svenska Godhetskören sjunger vidare på den här sajten. Lilla Sverige ska tydligen inte sätta några som helst gränser för hur många ”flyktingar” som ska komma hit och få sin försörjning resten av livet av de svenska skattebetalarna.

  Med nuvarande takt på mer än 100.000 nya permanenta uppehållstillstånd varje år är de etniska svenskarna i minoritet inom bara några år. Ett sådant Sverige vill i alla fall inte jag bejaka. Då gör man sig till ”svenskfientlig”.

  Micael, jag vill varmt rekommendera dig att titta på det här tänkvärda videoklippet:

  Det är visserligen utifrån USA:s förhållanden men är i princip lika tillämplig för alla länder som tar emot stora mängder av invandrare.

  Gilla

  1. Oj, Bengt, det där var klockren rasism. För det första är det ju lite underligt att du skiljer på skattebetalare och invandrare, invandrare blir ju skattebetalare om vi inte dikriminerar dem i anställningsintervjuer, vilket är fallet idag. Men framför allt är utspelet att de ”etniska” svenskarna ska vara i majoritet i Sverige ren och skär rasism, vit makt helt enkelt. Nå, Guds Rike bryr sig inte om folks etnicitet Bengt, här är alla älskade oavsett nationalitet och kultur. Välkommen in.

   Gilla

   1. Oj, Micael, du har – i likhet med landets övriga politiskt korrekta tyckarelit -uppenbarglien helt misstolkat ordet ”rasism”. Det syftar på en nedsättande och diskriminerande inställning till människor utifrån deras hudfärg. Därmed kan jag lugna dig med att jag definitivt inte är någon rasist.

    Den stämpeln använder landets tyckarelit för att sätta stopp för en vidare diskussion om bland annat invandring och islam. Tyvärr tycks du tillhöra den här blåögda PK-eliten som föredrar att blunda inför de gigantiska och alltjämt växande problemen som följd av landets massinvandring och islamisering.

    Den kristne bloggaren och gymnasieläraren Krister Renard har skrivit en hel del kloka och tänkvärda artiklar om invandring, islam och mångkultur. För dig och andra intresserade citerar jag här ett avsnitt ur hans bloggpost ”Ett mellanstick” från den 9 december i år:

    ”Jag har full förståelse för att människor vill försöka skapa ett bättre liv för sig och sin familj. Det jag är kritisk mot är de politiker som formulerat dagens vansinniga invandringspolitik. Den hjälper fel människor på fel sätt och den skapar enorma och på sikt farliga motsättningar i vårt samhälle.

    Med en annan invandringspolitik, där vi i första hand hjälper människor i deras närområde, så skulle vi kunna hjälpa flera hundra gånger så många människor som vad vi gör i dag. Vore inte det en form av godhet? Och vi skulle slippa de lycksökare som nu tar sig hit och som egentligen inte är i akut hjälpbehov (den somalier, afghan etc som själv, eller vars släkt, kan skrapa ihop 100 000 kronor eller mer, är definitivt inte i akut hjälpbehov).

    I stället för att hjälpa hundratals gånger fler människor, som är i verkligt behov av hjälp, så hjälper vi nu entreprenörer och opportunister och människor som vädrar guld och gröna skogar i vårt land (detta gäller givetvis inte alla invandrare och det man brukar kalla arbetskraftsinvandring är något helt annat som jag inte diskuterar just nu).

    Förutom att hjälpen är felriktad skapar vi dessutom ett samhälle fullt av konflikter, vilket med all sannolikhet kommer att eskalera mot en smärtgräns. Och detta kallar vi för den ultimata godheten. När denna smärtgräns är passerad kan det gå hur illa som helst för Sverige – det kan till och med sluta med inbördeskrig.

    Politikernas prestige gör att de inte kan erkänna att den nuvarande invandringspolitiken är felaktig, ja till och med farlig för vårt land. Förmodligen kommer det därför att dröja länge innan någon förändring sker. Vi får hoppas att ändringen kommer innan det är för sent. Men det är inte alls säkert.”

    Läs hela bloggartikeln här: http://gluefox.blogspot.com/2011/12/ett-mellanstick.html

    Gilla

    1. Ett litet förtydligande angående ditt missbruk av ordet ”rasism”. Den kristne bloggaren Krister Renard uttrycker saken träffande i den bloggartikel som jag nyss länkade till. Jag tillåter mig att citera ännu ett litet avsnitt ur den här tänkvärda artikeln:

     ”Rasist är man om man diskriminerar människor enbart och av ingen annan anledning än att de tillhör en viss genetisk folkgrupp (det som förr kallades ras). Hitler var rasist. Den nazistiska ideologin var rasistisk. Islam är i grunden rasistisk genom den antisemitism som genomsyrar både Koranen, hadïtherna och sharíalagen (vilket jag har diskuterat på min hemsida och i tidigare bloggar).

     Kristendomen är inte rasistisk (ateister har visserligen beskyllt kristna för att vara rasister, eftersom de menar att kristna ser ner på icke troende människor, något som inte alls stämmer).

     Att beskylla alla, som är kritiska till vår nuvarande invandringspolitik, för att vara rasister ligger på samma nivå som när man på 1970-talet beskyllde alla i Sverige, som inte var marxister, för att vara fascister (jag vet inte hur många gånger jag blev kallad fascist på den tiden).”

     Gilla

      1. Har du verkligen missat det? Du skrev ju tidigare så här inledningsvis:

       ”Oj, Bengt, det där var klockren rasism. För det första är det ju lite underligt att du skiljer på skattebetalare och invandrare, invandrare blir ju skattebetalare om vi inte dikriminerar dem i anställningsintervjuer, vilket är fallet idag. Men framför allt är utspelet att de ”etniska” svenskarna ska vara i majoritet i Sverige ren och skär rasism”.

       Det är att missbruka ordet ”rasist”. Jag betraktar alla människor som lika mycket värda, oavsett deras hudfärg och etnicitet. Däremot ser jag inget värde i att den svenska urbefolkningen inom bara ett par decennier riskerar att vara en minoritet. Mångkultur, massinvandring och islam är inga hållbara byggstenar för ett hållbart och välmående samhälle.

       Apropå din felaktiga användning av ordet ”rasist” vill jag här påminna dig om Krister Renards klockrena beskrivning:

       ”Rasist är man om man diskriminerar människor enbart och av ingen annan anledning än att de tillhör en viss genetisk folkgrupp (det som förr kallades ras). Hitler var rasist. Den nazistiska ideologin var rasistisk. Islam är i grunden rasistisk genom den antisemitism som genomsyrar både Koranen, hadïtherna och sharíalagen (vilket jag har diskuterat på min hemsida och i tidigare bloggar).

       Kristendomen är inte rasistisk (ateister har visserligen beskyllt kristna för att vara rasister, eftersom de menar att kristna ser ner på icke troende människor, något som inte alls stämmer).

       Att beskylla alla, som är kritiska till vår nuvarande invandringspolitik, för att vara rasister ligger på samma nivå som när man på 1970-talet beskyllde alla i Sverige, som inte var marxister, för att vara fascister (jag vet inte hur många gånger jag blev kallad fascist på den tiden).”

       Gilla

       1. Ditt tal om att etniska svenskar, urbefolkningen, ska vara i majoritet är en rasistisk tanke, eftersom du då vill stänga ute en viss mängd människor pga deras etnicitet.

        Gilla

       2. För övrigt är ju Sveriges urbefolkning redan i minoritet, så om du anser att det är ett problem och inte är etnisk same får du nog ta och packa väskan. 🙂

        Gilla

     1. Det är bra att du i den här kommentaren ändrade ordalydelsen från att Krister Renards artikel är ”galen” till att han är ”ute och cyklar”. Ordet ”galen” vore ju faktiskt snudd på kränkande, även om det riktar sig mot artikeln och inte honom själv.

      Många med mig anser dessbättre att Krister Renard inte är ”ute och cyklar”. Tvärtom. Han lever i verkligheten och argumenterar med starka och relevanta sakskäl. Inte heller har han, mig veterligen, påstått att somalier inte har akuta behov.

      Gilla

       1. Du kallar honom ”verklighetsfrånvänd”. Jag och många med mig anser tvärtom att han i högsta grad lever i verkligheten och argumenterar utifrån den. Ingenting i dina kommentarer eller inlägg styrker dina påståenden i sak om honom. Därmed står ord mot ord.

        Gilla

         1. Det är väl knappast någon idé längre att skriva ett svar på dina kommentarer, eftersom du plötsligt har infört förhandsgranskning av mina inlägg. Gissningsvis blev min kritik mot din argumentering så obekväm och svår att du inte kunde hantera den längre. Sanningen är alltid svår att försvara mot lögnen.

          Gilla

          1. Ett förtydligande: Din förhandsgranskning drabbade tydligen inte min kommentar, som jag själv förtydligar här. Däremot stoppades ett annat inlägg som innehöll två länkar till ett par intressanta ledarartiklar.

           Gilla

          2. WordPress stoppar automatiskt alla kommentarer med mer än en länk då spammeddelanden ofta är fulla av länkar. Nu är din kommentar återställd.

           Gilla

         2. Jag hinner inte läsa de här artiklarna just nu. Men en snabb koll på Newsmill-artikeln visar inga fakta som motsäger min kritik mot massinvandring och mångkultur. Desto mer intressanta och balanserade förefaller många av kommentarerna i anslutning till den här artikeln. Jag hoppas att du, Micael, har tagit del av dem också (även om argumenten inte tycks bita på dig).

          Gilla

  2. ”Den svenska Godhetskören sjunger vidare på den här sajten”
   Antar att du läser mycket av Krister Renard eftersom du använder ett av hans favorituttryck? 😉

   Och på vilket sätt blir man svenskfientlig bara för att man inte behandlar svenskar som mer värda än andra?

   Gilla

   1. Du har missat poängen i mitt inlägg. Dessutom lägger du ord i min mun som jag inte står för. Jag har nämligen aldrig påstått att man ska behandla ”svenskar som mer värda än andra”.

    Min poäng var och är att Sveriges resurser inte är oändliga. Beräkningar visar att den rådande massinvandringen kostar de svenska skattebetalarna mellan 50 och 270 miljarder kronor varje år. Och sedan länge förslår inte pengarna till vården, skolan, äldreomsorgen och andra viktiga samhällsområden.

    I det läget anser många med mig att Sverige bättre ska prioritera svenskarnas behov. Och det gör man bland annat med hjälp av en mer ansvarsfull invandringspolitik, alltså en invandring som ligger i nivå med våra nordiska grannländer. Då får vi också bättre möjligheter till att integrera de befintliga invandrare till samhället och arbeten (som för övrigt långt ifrån räcker till oss ”infödda” svenskar).

    I nuläget är faktiskt ordet ”svenskfientlig” ganska relevant. Bland vanligt folk sjuder det ofta av missnöje mot de till synes obegränsade resurserna som läggs på invandringen – inte minst den omfattande anhöriginvandringen – samtidigt som de hela tiden påminns om hur pengarna alltför sällan räcker till en anständig kvalitet i skolan, sjukvården och äldreomsorgen.

    Gilla

    1. Vem är det som lägger ord i mun på vem här? Jag har inte skrivit det du säger att jag skrivit, däremot skriver du att du vill ”prioritera svenskarna”. Typiskt främlingsfientlighet.

     Och dina beräkningar tar ju förstås inte in de inkomster invandrare genererar. Seriöst, försöker du ens ta reda på sanningen?

     Gilla

     1. Jaha. Nu räcker det inte längre att kalla mig ”rasist”. Nu får jag höra det andra epitet som PK-eliten gärna slänger sig med för att få tyst på diskussionen: ”Främlingsfientlig”.

      Ännu en gång förvränger du vad jag faktiskt har sagt. Jag skrev inte att jag vill ”prioritera svenskarna”. Däremot skrev jag så här:

      ”Min poäng var och är att Sveriges resurser inte är oändliga. Beräkningar visar att den rådande massinvandringen kostar de svenska skattebetalarna mellan 50 och 270 miljarder kronor varje år. Och sedan länge förslår inte pengarna till vården, skolan, äldreomsorgen och andra viktiga samhällsområden.

      I det läget anser många med mig att Sverige bättre ska prioritera svenskarnas behov. Och det gör man bland annat med hjälp av en mer ansvarsfull invandringspolitik, alltså en invandring som ligger i nivå med våra nordiska grannländer. Då får vi också bättre möjligheter till att integrera de befintliga invandrare till samhället och arbeten (som för övrigt långt ifrån räcker till oss ”infödda” svenskar).”

      Slut på citatet. Jag skrev alltså inte, som du påstår, att jag vill ”prioritera svenskarna”. Jag skrev så här: ”I det läget anser många med mig att Sverige bättre ska prioritera svenskarnas behov”.

      Det skulle hedra både dig och diskussionen om du kunde bespara dig sådana påtagliga glidningar på sanningen. Det vore också tacksamt om du kunde besvara mina inlägg med sakliga och relevanta argument – i stället för att bara reflexmässigt trycka ner orden ”rasism” och ”främlingsfientlig” i halsen på mig andra personer på den här sajten.

      Gilla

      1. Men att vilja prioritera svenskarnas behov är ju att prioritera svenskarna! Om en svensk och en somalier har samma behov, och man prioriterar svenskens behov, prioriterar man svensken.

       Gilla

       1. Hör du inte själv hur långt ifrån verkligheten du befinner dig? Utifrån din definition av ”behov” skulle Sverige ta emot mer än hälften av Jordens alla miljarder människor.

        Förmodligen svarar du att det är en orealistisk målsättning att öka den redan befintliga massinvandringen till så gigantiska proportioner. Men var sätter du gränsen för hur många invandrare som Sverige ska ta emot (och sannolikt försörja för hela livet)?

        Hur värderar du svenskarna behov av en anständig kvalitet på vården, skolan, äldreomsorgen, sjukvården och de allmänna trygghetssystemen? I ditt önskescenario ska vi ta emot betydligt fler invandrare än i dag. Men hur vill du försvara de ytterligare försämringar som då skulle ske inom de här uppräknade områdena? Vad vill du säga till de svenskar som redan i dag har det uselt och lever på socialbidrag?

        Nej, Micael, det är på tiden att du vaknar upp och ser verkligheten. Det är bra att vårt land bistår utsatta människor i världen. Men det har definitivt aldrig varit Guds avsikt att ett enskilt litet land som Sverige ska utgöra ett världssamvete för alla människor på vårt klot. Det måste finnas en rimlighet i den här politiken.

        De etablerade riksdagspartierna står i huvudsak bakom den rådande massinvandringspolitiken. Men även de här partierna skulle med all sannolikhet finna din inställning som helt verklighetsfrämmande och orealistisk.

        För övrigt noterar jag att du fortfarande inte har kommenterat det faktum att varje svensk krona skulle göra minst hundra gånger större nytta för de här utsatta människorna om de fick hjälpen i deras närområde. Det borde ju ligga även i ditt intresse att våra skattepengar ska göra mesta möjliga nytta.

        Gilla

        1. För det första är det långt ifrån tre miljarder som kan eller vill fly. Att lämna sitt land är oftast en oerhört jobbig process och medan du utgår från att alla som lever i fattigdom vill fly ser det inte ut så. Bistånd är jättebra och bör öka, men det är inte sant att det kan åstadkomma samma resultat som migration för billigare pengar. De människor som flyr från Somalia och Irak flyr från konflikt, obefintligt skyddsnät, förtryckande strukturer med mera. Försök lösa det med mindre bistånd än vi spenderar på invandring.

         För det andra är Sverige inte det enda landet som tar emot invandrare. Så nej, konsekvensen av mitt resonemang är inte att Sverige ska ta emot tre miljarder.

         Vidare fortsätter du felaktigt argumentera för att invandrare kommer vara bidragstagare hela livet. Invandrare producerar, och vi behöver dem. De ”etniska svenskarna” krymper i antal och blir äldre och äldre. Därtill vill inte alla bli hjälpta i sitt närområde utan vissa vill fly. Människor utsätter sina liv för fara genom att åka i skrangliga båtar över Medelhavet för att undkomma misären i hemlandet. De vill du utvisa igen för att de inte är etnisk urbefolkning. Skäms. Jag går efter vad folk vill. Du går efter att en viss etnisk folkgrupp ska vara i majoritet.

         Det finns inga resehinder mellan Kiruna och Uppsala, och det enda rationella är att det inte ska finnas resehinder mellan Sverige och Somalia heller. Miljöpartiet stöder min vision om fri invandring.

         Gilla

         1. Micael, du fortsätter oförtrutet att lägga ord i min mun som jag inte har yttrat här. Jag syftar på de här meningarna:

          ”Människor utsätter sina liv för fara genom att åka i skrangliga båtar över Medelhavet för att undkomma misären i hemlandet. De vill du utvisa igen för att de inte är etnisk urbefolkning. Skäms. Jag går efter vad folk vill. Du går efter att en viss etnisk folkgrupp ska vara i majoritet.”

          Jag har inte sagt ett ord om den här gruppen av flyktingar, ännu mindre att jag skulle vilja utvisa dem (om de nu hade sökt sig till Sverige). Inte heller är min utgångspunkt att en ”viss etnisk folkgrupp ska vara i majoritet”.

          Du tycker uppenbarligen att jag ska skämmas. Men det har jag ingen anledning att göra, eftersom du anklagar mig på felaktiga grunder och genom grova förvrängningar och vantolkningar av mina kommentarer. Sådan retorik är falsk och visar bara att du kastar sten i glashus.

          Den som borde skämmas i det här fallet hittar du således på närmare håll.

          Gilla

          1. Du skrev i din första kommentar att du inte vill bejaka ett Sverige där de etniska svenskarna är i minoritet. Konsekvensen av detta uttalande är att en viss etnisk folkgrupp ska vara i majoritet i Sverige, och att detta inte får brytas oavsett hur många som kommer i skrangliga båtar över Medelhavet. Men om du har ändrat dig är det strålande.

           Gilla

          2. ”Jag har inte sagt ett ord om den här gruppen av flyktingar, ännu mindre att jag skulle vilja utvisa dem (om de nu hade sökt sig till Sverige). Inte heller är min utgångspunkt att en ”viss etnisk folkgrupp ska vara i majoritet”.”

           Jasså? Hur ska man då tolka:
           ”Med nuvarande takt på mer än 100.000 nya permanenta uppehållstillstånd varje år är de etniska svenskarna i minoritet inom bara några år.”

           och

           ”I det läget anser många med mig att Sverige bättre ska prioritera svenskarnas behov”

           ?

           Sen har du visserligen inte sagt specifikt att du inte gillar invandrare som kommer i skrangliga båtar, men om man läser ditt resonemang i följande citat låter det onekligen som (även om det inte nödvändigtvis MÅSTE betyda det) att du tror att alla flyktingar som lyckas ta sig hit är opportunister som kan skrapa ihop 100 000 kr :

           ”Och vi skulle slippa de lycksökare som nu tar sig hit och som egentligen inte är i akut hjälpbehov (den somalier, afghan etc som själv, eller vars släkt, kan skrapa ihop 100 000 kronor eller mer, är definitivt inte i akut hjälpbehov).”

           Gilla

          3. För övrigt undrar jag om du känner till hur en tvångsutvisning går till och att den inte ovanligen sker till länder där den utvisade omedelbart kan fänslas, och att det inte är ovanligt att den utvisade blir dödad efter att ha återvänt? I praktiken kan det för många vara ett dödsstraff för ”brottet” att befinna sig i Sverige. (I och för sig vet jag ju att Renard principiellt är för dödsstraff, men även om du skulle hålla med honom där borde väl även du tycka att det är ett hårt straff för att bara ha befunnit sig i ett land?)

           Gilla

 12. Började nästan tro att denna sida var satir, maken till verklighetsfrånvända åsikter får man nog leta efter. Du vräker ut totalt urvattnade ord som ”rasism” ”främlingsfientlighet” vilket i sig är riktigt trist då de orden faktiskt är viktiga i rätt sammanhang och med rätt bakomliggande orsak.
  Det finns ingen rasism eller främlingsfientlighet i att vilja sitt land och sitt folk väl.
  Det är ingen mänsklig rättighet att ta del av det svenska välfärdssamhället.
  Det finns egentligen bara 2 val det är fri invandring eller väldigt restriktiv invandring. Nu har vi något slags mellanting där både svenskar och de invandrare som vill bidra far illa.
  Världens mest generösa och påtvingade mångkultur håller på att splittra Sverige fullständigt med olika etniska samhällen i samhällena, hög brottslighet och bidragstagande. Du som kristen torde vara särskilt bekymrad då Islamister inte har er som sina favoriter..

  Gilla

  1. Hej Anders! Det finns ingen främlingsfientlighet i att vilja alla folk väl, men att särskilja sitt eget folk från andra genom att endast tala om att vilja sitt folk väl är ett skolexempel på främlingsfientlighet. Och på vilket sätt gör man sitt folk väl genom att inte protestera mot avskyvärda tvångsutvisningar. Det är nog snarast din samhällsbeskrivning som är verklighetsfrånvänd, det finns inte ”bara två sätt” att behandla invandrare och Sverige har inte alls förstörts av det mångkulturella samhället utan gynnats av det.

   Gilla

   1. Micael, för säkert de flesta här i landet är ditt förbehållslösa hyllande av mångkultur och fri invandring totalt obegripligt. Många med mig undrar nog vilken planet som du befinner dig på. Uppenbarligen har du helt missat de senaste årens rapporter i medierna om hur exempelvis den islamistiska klan- och hederkulturen sprider sig i landet.

    Malmö utgör troligen det påtagligaste exemplet på den här avarten. Och det är ingen tillfällighet. Den här kommunen har den största andelen muslimer. avspeglar sig på en mängd olika områden, bland annat värderingar, attityder och sociala strukturer. Den grova kriminaliteten bland invandrargrupperna har ökat dramatiskt de senaste åren.

    Inte sällan bär de papperslösa (läs: illegala ”flyktingar”) med sig sin sina kriminella vanor från sina hemländer, företrädesvis i Mellanöstern och Nordafrika. Man behöver inte precis vara någon Einstein för att kunna se att en kommun eller nation inte klarar invandrarströmmar av den här storleksordningen. Samhället krackelerar till slut, vilket redan sker på många håll i landet.

    Bara under det senaste året har flera av Europas mest kända ledare insett att den stora mängden av invandrare i kombination med mångkulturen inte längre är försvarbar. Några av de här insiktsfulla ledarna är Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Storbritanniens premiärminister David Cameron och Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Multikulti är numera ett dödförklarat begrepp (utom i Sverige).

    Tyskland, Frankrike, Danmark och Storbritannien har redan infört nya regler och lagar för att skydda sina länders kultur och sammanhållning. I stort sett alla länder i Europa skärper sina regler för att minska invandringen. Dessbättre gick de flesta länder i världen aldrig på den falska myten om förträffligheten med fri invandring och multikultil.här med multikulti, och de har hela tiden haft ordentliga regler kring invandring.

    Lite mer kött på benen i det här ämnet ges i den här ledaren i Barometern: http://www.barometern.se/ledare/bortom-finns-en-berikande-mangkultur(2752899).gm

    Läs gärna även den här tänkvärda ledarartikeln av Per Gudmundson i Svenska Dagbladet: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/multikulti-dodforklarad-aven-i-bergslagen_6089661.svd

    Gilla

    1. Ser man på, du läste inte länkarna jag gav dig. Gör det. Sen vill jag påminna dig om att ditt påstående att utrikes födda begår fler brott än inrikes pga att de för med sig en kriminell kultur från Mellanöstern saknar belägg. Istället är det deras fattigdom och utanförskap som orsakar detta: http://www.sverigedemokraterna.de/sverigedemokraternas-politik-del-4-brott-och-straff/

     Främlingsfientligheten har spridit sig snabbt över Europa efter finanskrisen, ungefär som fascismen spred sig efter depressionen. Etablerade partier viker sig för de högerextremas absurda krav. Lyckligtvis är inte alla så lättlurade.

     Gilla

  2. Jag kan bara instämma till fullo i din kommentar. Den här sajten är i högsta grad verklighetsfrånvänd och ger en totalt skönmålad bild av fakta och verklighet.

   Gilla

 13. Hör och häpna… Jag håller med den här bloggen!

  Självklart ska en démokrati ha helt fri inbandring.

  Gilla

 14. Micael, för säkert de flesta här i landet är ditt förbehållslösa hyllande av mångkultur och fri invandring totalt obegripligt. Många med mig undrar nog vilken planet som du befinner dig på. Uppenbarligen har du helt missat de senaste årens rapporter i medierna om hur exempelvis den islamistiska klan- och hederkulturen sprider sig i landet.

  Malmö utgör troligen det påtagligaste exemplet på den här avarten. Och det är ingen tillfällighet. Den här kommunen har den största andelen muslimer. avspeglar sig på en mängd olika områden, bland annat värderingar, attityder och sociala strukturer. Den grova kriminaliteten bland invandrargrupperna har ökat dramatiskt de senaste åren.

  Inte sällan bär de papperslösa (läs: illegala ”flyktingar”) med sig sin sina kriminella vanor från sina hemländer, företrädesvis i Mellanöstern och Nordafrika. Man behöver inte precis vara någon Einstein för att kunna se att en kommun eller nation inte klarar invandrarströmmar av den här storleksordningen. Samhället krackelerar till slut, vilket redan sker på många håll i landet.

  Bara under det senaste året har flera av Europas mest kända ledare insett att den stora mängden av invandrare i kombination med mångkulturen inte längre är försvarbar. Några av de här insiktsfulla ledarna är Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Storbritanniens premiärminister David Cameron och Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Multikulti är numera ett dödförklarat begrepp (utom i Sverige).

  Tyskland, Frankrike, Danmark och Storbritannien har redan infört nya regler och lagar för att skydda sina länders kultur och sammanhållning. I stort sett alla länder i Europa skärper sina regler för att minska invandringen. Dessbättre gick de flesta länder i världen aldrig på den falska myten om förträffligheten med fri invandring och multikultil.här med multikulti, och de har hela tiden haft ordentliga regler kring invandring.

  Gilla

 15. Mitt svar till ”Simon” gick tydligen inte fram här. Jag försöker den här vägen i stället:

  Simon, min poäng var och är inte att en ”viss etnisk folkgrupp ska vara i majoritet”. Den poängen står inte i motsatsställning till min uppgift om att den svenska etniciteten kan vara i minoritet inom några år. Det är bara ett konstaterande och rymmer ingen värdering i sig.

  Däremot kan jag inte förneka att det finns en uppenbar risk för Sverige som nation om den svenska identiteten och etniciteten blir en minoritet. Mångkulturen och den ökade islamisering i landet skapar kulturkrockar och splittrar landet, vilket är en utveckling som ledarna i bland annat Frankrike, Tyskland, Storbritannien och Nederländerna skarpt har varnat för de senaste åren.

  Det säger sig självt att Sveriges ekonomiska resurser inte räcker hur långt som helst. Den slutsatsen borde i alla fall vara självklar för de allra flesta. Resultatet av en fortsatt massinvandring eller fri invandring skulle tveklöst ställa hela den svenska välfärdsmodellen på ända. Inte ens om regeringen plockade tillbaka alla de senaste årens ”jobbskatteavdrag” skulle skatterna förslå på långa vägar.

  Självklart vill jag inte sätta invandrarnas behov av hjälp och stöd mot behoven hos det svenska folket. Även här i Sverige har stora grupper det väldigt besvärligt. Såväl sjukvården som äldreomsorgen, skolan och den övriga välfärden knakar betänkligt i fogarna redan i dag. Därför är det orimligt att de här stora och växande grupperna av medborgare ska snärjas åt ännu hårdare, vilket med all sannolikhet skulle bli följden av fortsatt massinvandring.

  Gilla

  1. Nu säger du faktiskt mot dig själv. Att etniska svenskar blir minoritet är visst en värdering från din sida när du skriver att det innebär en risk för Sverige och att du inte vill bejaka ett sådant Sverige.

   Gilla

  1. Du, den där var lite vinklad, va? Läs istället vad Lars Persson på bloggen Vi i Sverige skriver:

   Ett populärt påstående i media och bland politiker är att ”integrationen har misslyckats”. Både de som är positivt inställda till invandring och de som är negativa tycks ta för givet att man måste tycka det. Men hur mäter man integration? Integration kan vara mer eller mindre lyckad, men hur dålig måste den var för att kallas misslyckad. Att överdriva integrationsproblemen ger ingen lösning utan är snarare en grogrund för främlingsfientlighet som ytterligare försvårar integrationen, skriver Lars Persson, redaktör för ”Vi i Sverige”.

   Kanske kan man mäta integration i hur stor andel som har jobb? År 2009 var 65 procent av utrikes födda (20 – 64 år) sysselsatta jämfört med 81 procent av inrikes födda. Om utrikes födda hade haft samma sysselsättningsgrad som inrikes födda skulle 159 000 fler haft arbete. Kanske kan man då säga att integrationen misslyckats för dessa 159 000? Men då har ju integrationen lyckats för de andra 804 000, i synnerhet för de 623 000 som har arbete.

   Kan man mäta integration efter hur stor andel som bor i ”utanförskapsområden”? År 2008 bodde 14 procent av utrikes födda i något av de områden som klassats som LUA-områden, områden som omfattas av lokala utvecklingsavtal mellan regeringen och kommunerna. 86 procent bodde alltså utanför dessa områden.

   Andra sätt att mäta integration skulle möjligtvis vara hur stor andel som talar svenska eller bär burka. Vilket sätt man än använder kommer man fram till att en stor majoritet av invandrare inte skiljer sig från infödda. Då är det knappast rätt att påstå att integrationen generellt misslyckats. Tvärtom har integrationen lyckats för de flesta.

   Det finns naturliga orsaker till att invandrare har lägre sysselsättning än infödda. En av de viktigaste faktorerna för att få arbete är hur lång tid man varit i Sverige. Liksom infödda svenskar behöver cirka 20 år för att etablera sig på arbetsmarknaden så behöver nyanlända invandrare tid för att lära sig svenska och kanske komplettera sin yrkesutbildning för att bli eftertraktade på arbetsmarknaden. Sysselsättningen för de som varit minst 10 år i Sverige är 3 gånger så hög som för de som varit här högst 2 år.

   Kvinnor har betydligt lägre sysselsättning än män de första 10 åren efter invandringen. Men vad gör många kvinnor i fertil ålder strax efter att de invandrat? Jo, de föder barn. 22 procent av alla barn som föddes i Sverige 2007 har en mor som invandrat. Hur skulle åldersfördelningen bli om 25 år om 22 procent av barnen inte fanns?

   Det är en vanlig missuppfattning att alla som inte arbetar försörjs av samhället. Så är det naturligtvis inte. Precis som det för 50 år sedan var vanligt att bara mannen i familjen arbetade så räcker det med en inkomst i en familj för att ekonomiskt bistånd inte ska beviljas. Statistiska Centralbyråns undersökning av hushållens ekonomi visar att invandrarhushåll betalar mer till samhället än de får tillbaka.

   En vanlig metod som används för att ge intryck av att integrationen misslyckats är att välja ut en mindre del av invandrarna med sämre förutsättningar än snittet, och låta denna grupp representera alla invandrare. Det mest populära påståendet är att det tar sju år för invandrare att få arbete. Det härstammar från ett pressmeddelande som dåvarande Integrationsdepartementet sände ut. Pressmeddelandet presenterade en rapport som regeringen publicerat, men det som inte framgick var att rapporten bara handlade om en fjärdedel av invandrarna, de kommunplacerade. Sedan dess har media och politiker, och till och med migrationsministern, flitigt upprepat myten att det tar sju år innan invandrare börjar jobba.

   Ett annat sätt är att uppfinna integrationsproblem som inte finns. Den intensiva debatten om burka och niqab är ett sådant exempel. Att ett par hundra kvinnor i Sverige klär sig i heltäckande slöja är knappast ett samhällsproblem men det framställdes i media som ett enormt problem.

   Ett annat populärt påstående är att integrationspolitiken misslyckats. Det kanske är sant, men det innebär lyckligtvis inte att även integrationen misslyckats. De flesta invandrare integrerar nämligen sig själva, utan någon integrationspolitik. Det är därför asylinvandrare som ordnat eget boende får jobb snabbare än de som anvisats en bostad av Migrationsverket.

   En riktigt dålig integrationspolitik kan naturligtvis förhindra integrationen. Det finns gott om sådana förslag. Ett är just att hindra asylinvandrare att själva välja den bostadsort där de har bäst kontakter och därmed bäst chans att få arbete. Att göra det svårare att bli svensk medborgare är ett annat sätt att hindra integrationen eftersom OECD har visat att medborgarskap underlättar insteget på arbetsmarknaden.

   Ett av de mer extrema förslagen kommer från Sverigedemokraterna som vill införa en straffavgift på ett prisbasbelopp (42800 kr år 2011) för de svenskar som vill bilda familj med en person som behöver uppehållstillstånd för att komma till Sverige. De familjer som består av både svenskar och invandrare är de mest välintegrerade och en kassako för samhället. Att sabotera deras ekonomi med en hög avgift är bara ägnad att försvåra den allra mest lyckade integrationen.

   Att överdriva integrationsproblemen ger ingen lösning utan är snarare en grogrund för främlingsfientlighet som ytterligare försvårar integrationen. För att åstadkomma ytterligare förbättring av integrationen bör man inte enbart studera problemen utan även de lösningar som invandrare och deras anhöriga kommit fram till. Man lär av sina misstag heter det men det har visat sig att man lär ännu mer av framgången. Ägna lite tid åt alla de invandrare som arbetar och betalar skatt och ta lärdom av deras lösningar.

   http://www.newsmill.se/artikel/2011/01/12/myt-att-integrationen-har-misslyckats

   Gilla

   1. ”Vinklad”? Ja, i dina ögon förefaller tyvärr alla fakta som på något sätt ifrågasätter och rubbar dina skönmålade förställningar om invandringen vara ”vinklad” eller till och med uttryck för ”främlingsfientlighet” och ”rasism”.

    Det framgår ju tydligt av dina tidigare kommentarer och inlägg på den här bloggen. Och din länkade artikel ändrar inte på den bilden. Den ser nog de flesta med mig som ett präktigt propagandanummer och ett praktexempel i konsten att skönmåla verklighet och fakta. Även Lars Persson tycks leva i en verklighetsfrämmande bubbla, lyckligt ovetande om problemen.

    Alla vi andra som ser de gigantiska och växande problemen kring invandring, mångkultur och islam som de faktiskt är har desto större anledning att betrakta din argumentering som i högsta grad vinklad. Uppenbarligen har du fastnat i en bubbla av önsketänkande, navitet och politisk korrekthet.

    Det är bara att konstatera att det är i stort sett omöljligt att få en vettig diskussion här. Fakta och argument spelar tydligen ingen roll för dig. Det blir som att hälla vatten på en gås. Man kan lika gärna tala till väggen.

    Här nedan bifogar jag lite ytterligare exempel på konsekvenserna av kulturkrockarna till följd av massinvandringen från framför allt Mellanöstern och Nordafrika. Vissa betraktar fakta av det slaget kanske som ”kulturberikning”, men det gör nog inte större delen av svenska folket.

    http://www.paraplyprojektet.se/nyheter/slakten-ar-varst—artiklar/

    Gilla

    1. ””Vinklad”? Ja, i dina ögon förefaller tyvärr alla fakta som på något sätt ifrågasätter och rubbar dina skönmålade förställningar om invandringen vara ”vinklad” eller till och med uttryck för ”främlingsfientlighet” och ”rasism”.”

     Varför informationen i länken var vinklad gav Micael en lång och detaljerad utläggning för, det var inget han bara hävde ur sig.

     De delar av din argumentation som givits attributen ”rasistisk” och ”främlingsfientlig” är inte fakta utan sådant som att du inte vill ha ett Sverige där de etniska svenskarna är i minoritet och vill prioritera svenskarna.

     Gilla

    2. Däremot hävde du själv ur dig att artikeln Micael länkat var ”skönmålande” och ”verklighetsfrämmande” utan att sakligt motivera dessa påståenden alls.

     Gilla

     1. Simon, jag anser inte att det är nödvändigt att ännu en gång upprepa min argumentering mot den svenska massinvandringen och mångkulturen. Lars Perssons artikel berör inte de verkliga problemen i det avseendet, och därför finns det heller ingen egentlig anledning för mig att fördjupa mig ytterligare i hans resonemang.

      Däremot står jag för att han skönmålar verkligheten. Och att så är fallet framgår av de länkar som jag har bifogat i några av mina senaste kommentarer. I alla fall borde det framgå för den som är beredd att vara öppen för verkligheten. Men mot den politiska korrektheten i det här ämnet ”kämpar gudarna” ibland förgäves.

      Gilla

 16. Folkpartisten Tore Bryneholt vill – i motsats till sitt eget parti – begränsa invandringen. Det är ju glädjande att det även i det här extremt invandringsliberala partiet finns en och annan politiker som börjat vakna upp och se verligheten som den är.

  I artikeln påminner han bland annat om det faktum att minst 35 procent av de inskrivna på Arbetsförmedlingen är födda utomlands. År 2005 var motsvarande andel ”bara” 22 procent.

  http://newsmill.se/artikel/2011/12/24/folkpartist-dags-att-begr-nsa-invandringen

  Gilla

  1. Och naturligtvis nämner han inte detta:

   ”Lika stor andel av utrikes som inrikes födda,ca 50 procent, har arbete.

   Arbetslösheten bland invandrare var år 2007 13 procent jämfört med 6 procent hos infödda men eftersom en betydligt större del är i arbetsför ålder är det lika stor andel invandrare som har jobb som infödda.”

   Citerat från Newsmillartikeln jag nyss skrev ut. Läste du den inte?

   Gilla

  1. Mycket bra skrivet, Bengt. Tack för att du ryter ifrån när människor blir förföljda, lider och till och med dör för att vi är så kallhjärtade i Sverige och sparkar ut dem efter att de kommit hit. Tack för att du höjer rösten för de fattiga och svaga som fastnar i Migrationsverkets hårda kugghjul. Tack för att du engagerar dig och inte sitter stilla i soffan och ojar dig, tack för att du verkligen brinner för de utsatta och svaga! Världen behöver fler Gudsrikeskämpar som du som inte blundar för människors lidande utan hjälper och betjänar dem på alla sätt! Gud välsigne dig verkligen!

   Gilla

 17. Hej!

  Hur kommer det sig att ni hänvisar så flitigt till svenska bibelcitat? Med tanke på vokalsystemen i urspungsspråken, blir källorna mångtydiga. Jag tycker även att vissa av er som kommenterat ovan visar en inkonsekvens och ett selektivt användande av bibeln för att ge vikt till era åsikter, istället för att underbygga era argument vidare- vilket jag tycker är under all kritik och gör att samtalet helt stannar av.

  I övrigt tycker jag att många av inläggen ovan är rasistiska i andemeningen kultur och ursprungsregion, som indirekt får mig som läsare att associera till hudfärg eller folkgrupp. Genom detta dömande som ni gett uttryck för mellan raderna här ovan, tolkar jag det som att flera av ni som kommenterat jämställt er med gud, då ni har gett er rätten att tala guds röst och döma. Ska jag lyfta fram något bibelcitat, skulle det snarare vara att den som är utan synd kastar den första stenen.

  Ni har helt rätt att Koranen kan tolkas extremistiskt och fundamentalistiskt, likväl som Bibeln. Jag förmodar att ni alla känner till NordIrland och den väpnade konflikt i herrens namn som pågår där? Eller att flertalet av världens terrorbrott tyvärr sker i kristendomens namn?

  Väpnade konflikter och terrorism är inte symptomatiskt med Islam som religion, även om dess utbredning rent historiskt kan jämföras med korstågen. Snarare skulle jag vilja sätta extremismen i en social kontext, något som går att identifiera och stävja genom stöd, bistånd och mission.

  Jag lovordar Micael för dennes ödmjuka inställning och det återkommande ställningstagandet att vi alla är Guds folk.

  Gällande kostnaden för invandrade, oavsett ursprungsland, så tror jag vi kan enas om att Sverige kommer att behöva fler människor i framtiden när kommande generation ska pensioneras. Här tycker jag frågan snarare är. hur ska vi skapa sysselsättning åt alla människor som vill till Sverige? än: hur ska vi hindra att människor kommer hit?

  Sverige är ett stort land med många möjligheter, fast med folkvalda som skapar en politik med ett fåtal storstadsregioner där alla ska bo, skapar vi likt Babel förutsättningar där människor inte känner igen varandra. Sveriges är idag ett mycket segregerat land, mellan nya och gamla svenskar, unga och gamla, stadsregion och landsbor, osv.

  Jag hade hellre sett hur ni i er församling jobbade för att skapa tillfällen för yrkesutövning och religionsdialog till era bröder och systrar, än lade timmar på att hitta lösa citat i bibeln mot invandring.

  Må Guds kärlek vara med er och all lycka till eder.

  Gilla

  1. Hej Gustav!
   Koranen uppmanar till våld mot dem som har en annan tro. Bibeln uppmanar till att älska alla andra människor. Blanda inte ihop katolicism och biblisk tro. Katolicismen tillät inte folket att läsa bibeln, vilken inte fick översättas till andra språk än latin.
   En fundamentalistisk kristen strävar efter andens frukter -tålmodighet, godhet osv. En fundamentalistisk muslim stävar efter sharialagar och övertagande av övriga samhällen.

   Din uppfattning att vi står inför en utmaing att ”skapa sysselsättning” åt invandrare genomsyras av socialistiskt tänkande. Vi skapar inte sysselsättningar, utan marknadsbehoven lämnar oexploaterade marknader för entreprenörer att utnyttja och om det går bra anställa många.

   För övrigt behöver vi precis som SD förespråkar ta ansvar för de invandrare som kommer hit och enbart ta in så många som samhället kan assimilera. Mångkulturen är dömd att lämna många i utanförskap. Inte förren en invandrargrupp ser Sverige som sitt land, pratar svenska och blir en del av det svenska samhället minskar den friktion som delar upp samhället i segregation, arbeslöshet, kriminellt kvinnoförtryck mm.

   Vi har inte tillräckligt med pengar för att ta emot så många som vi gör idag. Vi har nämligen inte råd att satsa på skolan och övrig offentlig verksamhet i tillräcklig utsträckning.

   Vi har inte bostäder så att det räcker. Det bygdes drygt 6000 bostäderi stockholm förra året medan invånarantalet ökade med 30000.

   Att öppna gränserna leder till ökad segregation, utanförskap, mångkultur (att vi tillåter kriminalitet som kvinnoförtryck, barnmisshandel mm i vissa grupper) upplopp och rasism.

   Och FRAMFÖR ALLT: Undersökningar visar på att vi kan hjälpa mer än tio gånger fler personer ifall vi sätter in ekonomiska resureser till flyktingar i närområdet än att ta dem till sverige. Nu när vi måste bygga fler nybyggda bostäder för att få plats med alla nyanlända lär denna faktor öka till ändå en ändå större. Att stänga gränsen med ett fåtal undantag och hjälpa i närområdet är det bästa.

   Att tillåta mångkultur och inte ta hårda tag mot islamisk är att svika de muslimer som sitter fast i kvinnoförtryck, barnmisshandel, tvångsgifte, könsstympning, hedersvåld/-mord mm.

   Ta upp kampen mot rasismen och förtrycket – Lägg din röst på SD 2014.

   Gilla

   1. Hej Pierre!

    För det första: Jag misstänker att du själv är medveten om att du gör väldigt grova generaliseringar när du beskriver islam vs kristendom. Du verkar ha svårt att förstå att muslimer som vill döda folk är lika lite representativa för sin religion som Laurent Nkunda eller Anders Behring Breivik är för kristendomen. Här i Sverige vill de allra flesta muslimer ha fred och demokrati precis som du och jag. Kvinnoförtryck, barnmisshandel mm är i hög grad en klassfråga snarare än en religionsfråga. Här i Afrika är detta norm bland kristna. Naturligtvis kan Jesus befria en från detta, men orsaken till problemen har snarare med vilken klass man tillhör.

    Men vad har allt detta med invandring att göra egentligen? Är din poäng att vi måste bli av med islam genom att tvångsutvisa muslimer? Varför? Är det mindre risk att de blir fundamentalister i Afghanistan? Och är det inte väldigt korkat ur missionssympunkt? Istället för att evangelisera för grannen måste vi följa efter deportationsplanet.

    För det andra: Att påstå att mångkultur skapar segregation är en självmotsägelse. Världen kommer aldrig ha en enda kultur, tvärtom har vi tusentals kulturer – mångdubbelt fler än stater. Här i Sydafrika finns över ett dussin olika kulturer och språk. Så mångkultur existerar redan och kommer alltid att göra det. Nå, du vill om jag förstår dig rätt ha monokultur inom stater, Sverige ska bara ha svensk kultur och svenskt språk etc. Men detta är orimligt. Som sagt finns det långt fler kulturer än stater. Vad ska hända med de samer som inte vill överge sin samiska kultur? Ska vi tvinga dem att skapa sitt eget land? Vad händer med de svenskar, norrmän och finnar som råkar bo i det landet?

    Och vad skulle hända med Sydafrika om de slutade acceptera mångkultur? Här är de olika folkgrupperna så utspridda på olika platser att det blir orimligt att skapa olika länder åt dem. Och om man mot förmodan skulle lyckas är resultatet en super-apartheid, eftersom endast vita talar Afrikaans och endast svarta talar inhemska språk. Och detta bekymrar mig mest med motståndet mot mångkulturen – det skapar segregation mellan stater. Om din vision om ett monokulturellt Sverige går i uppfyllelse har vi segregerat oss från de som föredrar andra kulturer och språk fullständigt. Därför är det en självmotsägelse när du säger att mångkultur skapar segregation.

    För det tredje: En svensk som föds i det här landet är en ”belastning” för samhället i 18-25 år innan han/hon börjar jobba. En invandrare är alltid, med undantag för nyfödda och pensionärer, en mindre belastning eftersom de kan jobba tidigare. Det är logiskt orimligt att en människa är nyttig om han/hon är född i Sverige men en belastning om han/hon är född någon annanstans.

    Men låt oss anta att de är en belastning. Varför ska vi då lägga den belastningen på utvecklingsländer. Du säger att vi måste ha pengar för att förbättra skolan i Sverige. Tja, i länder som folk flyr ifrån har skolorna ofta jordgolv, om det ens finns skolor. I Syrien är många av skolorna sönderbombade.

    Du säger att istället för att ta emot invandrare ska vi ge mer bistånd. I så fall är det inte så smart av dig att uppmuntra folk att rösta på SD 2014, för de vill minska biståndet med 30 %. De bryr sig alltså inte särskilt mycket om ickesvenskar överhuvudtaget, de vill både minska invandringen och biståndet.

    Men framför allt missar du att en flykting i ett UNHCR-läger som lever på majsmjöl inte alls har samma trygghet och levnadsstandard som en invandrare i Sverige. Berätta gärna vilket bistånd som kan trolla bort krig och förföljelse. Att ta emot flyktingar är en form av humanitär hjälp där man skyddar människor med skyddsbehov. Det går inte att säga att man hjälper tio gånger fler genom UNHCR, för de får inte alls samma hjälp och skydd. Plus att de som flyr till Sverige inte befinner sig i ett flyktingläger – det rör sig om helt andra människor.

    Avslutningsvis missar du att Migrationsverket är skyldigt att ge uppehållstillstånd till alla som har skyddsbehov. Hur många som får asyl har alltså inte med Sveriges skolkvalitet att göra utan hur många som är förföljda och hotade att göra. Och det är en siffra vi inte kan rubba. Därför är det feltänkt av SD att vilja minska invandringen med 90 %, för det innebär att vi medvetet tvångsutvisar människor som vi VET kommer drabbas av förföljelse, tortyr eller avrättning. Hur humant är det egentligen?

    Gud välsigne dig!

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s