Mirakler bekräftar det eviga livet

I den tidiga kyrkan gjorde Gud många tecken och under (Apg 2:43) som bekräftade att Guds Ord var sant (Mark 16:20, Apg 14:3). När man ser mirakler inser man att Guds Ord är sant. Gud uppenbarar sig genom mirakler och bekräftar det Han säger genom sina profeter. Bibeln bygger på profetisk uppenbarelse som bekräftas av mirakler. De senaste dagarna har jag stött på flera som menar att vi inte kan veta särskilt mycket om vad som händer efter döden, ”vi har ju inte varit där”, ”kristen tro är mer relevant för livet här och nu än när det gäller spekulationer om livet efter detta”. Det är i ett Bibliskt perspektiv helt och hållet fel. I Joh 3 står det att Nikodemus kom till Jesus och sa: ”Rabbi, vi vet att det är från Gud du har kommit som lärare, ty ingen kan göra sådana tecken som du gör, om inte Gud är med honom.” Omedelbart började Jesus undervisa om pånyttfödelsen och det eviga livet. Nikodemus insåg att Jesus var en lärare från Gud eftersom Han gjorde så stora mirakler, och Jesus undervisade honom därmed om livet efter detta. Det finns hopp för de döda.

I 1 Kor 15 säger Paulus att kristen tro är värdelös om de döda inte uppstår. Kristen tro är irrelevant om den bara gäller livet här och nu: ”Om det inte finns någon uppståndelse från de döda, har inte heller Kristus uppstått. Men om Kristus inte har uppstått, då är vår predikan meningslös och er tro meningslös. Då står vi där som falska vittnen om Gud, eftersom vi har vittnat mot Gud, att han uppväckte Kristus, som han inte har uppväckt, om det verkligen är så att döda inte uppstår. Ty om de döda inte uppstår, har inte heller Kristus uppstått. Men om Kristus inte har uppstått, då är er tro meningslös och ni är ännu kvar i era synder.” (vv. 13-17)

Och hur vet Paulus att Kristus har uppstått? Jo, han har mött Kristus: ”Jag meddelade er det allra viktigaste, vad jag själv hade tagit emot, att Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna, att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen enligt Skrifterna, och att han visade sig för Kefas och sedan för de tolv. Därefter visade han sig för mer än femhundra bröder på en gång, av vilka de flesta ännu lever, medan några är insomnade. Sedan visade han sig för Jakob och därefter för alla apostlarna. Allra sist visade han sig också för mig, som är såsom ett ofullgånget foster.” (vv. 3-8) Och Paulus visste att det var en genuin uppenbarelse och inte bara en hallucination eftersom Gud gjorde honom tillfälligt blind tills en kristen man vid namn Ananias som på profetisk väg visste vad Paulus hette, var han kom ifrån, var han befann sig och vad han hade varit med om lade sina händer på honom så att han kunde se igen (Apg 9).

Paulus omvändelse var fullständigt mirakulös, precis som hans tjänst i övrigt. Därför kunde han rakt och tydligt säga: ”Han skall ge var och en efter hans gärningar: evigt liv åt dem som uthålligt gör det goda och söker härlighet, ära och odödlighet, men vrede och dom åt dem som söker sitt eget och inte lyder sanningen utan orättfärdigheten. ” (Rom 2:6-8). Vi måste desperat säga åt människor att vända om och tro på Gud som gör så stora under bland oss, annars kommer de förgås i sina synder. Om man ser de underverk som Gud gör och ändå inte vill ha en relation med Honom vill man ju uppenbarligen inte leva i Hans omedelbara närvaro i Himlen.

Så mirakler måste kombineras med undervisningen om det eviga livet. En kyrka där Gud gör många genuina mirakler är Bethel Church i Kalifornien. I detta klipp har de precis bett för människor som behöver skapelseunder för att må bra, dvs. nya kroppsdelar behöver skapas, det är alltså inte helande av befintliga kroppsdelar som gäller. Se hur överlycklig kvinnan i 3:12 är när hon berättar att Gud tagit bort en metallplatta i hennes arm – förut var den där, nu är den inte där.

Det här klippet har jag visat förut, en man blev radikalt helad från cancer:

Och det här klippet är helt enormt, Gud uppenbarar sin härlighet i form av ett guldmoln – tusentals guldstoftspartiklar svävar omkring i Bethels Gudstjänstlokal i tre timmar. Kolla särskilt in 48:20 och framåt för att se det. Det här hände på en vanlig Gudstjänst när de skulle be för sjuka. Församlingen började sjunga samma lovsång om och om igen i en halvtimme. Helt fantastiskt, se helst hela klippet.

Här är en smått uppspelt kille som berättar om ett annat tillfälle när samma sak ska ha hänt:

Här är ännu fler vittnesbörd om mirakler:

Avslutningsvis har jag här gjort en lista på helanden som verifierats av läkare.

Dagen: 1, 2, 3, 4, 5.

3 kommentarer

  1. Ett förfärligt maktmissbruk, låter det som, att ett stort antal små cancersjuka barn på sjukhusen runt om i världen går en plågsam död till mötes emedan gamla tanter i frikyrkorna blir helade från allehanda krämpor, krämpor som många gånger kan vara orsakade av dem själva, därför att de äter för mycket fett och för mycket kött o för att de rör sig för lite. Försök inbilla mig, att Gud skulle fungera så rubbat!!

    Gilla

    1. Hejsan Harriet! Det är ingen som undgår lidande. Skulle jag för den sakens skull hålla tyst om det jag sett och hört? Skulle jag låtsas att det inte fanns gudomligt hopp för cancersjuka barn? http://healingherald.org/?s=cancer Det finns verkligen hopp för dem, inte bara på den här sidan graven utan i livet efter detta. Hire kan man höra om de under jag beskrivit ovan och inte aktivt söka Gud?

      Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s