Josefine Arenius om huruvida bilderna på pastor Jean är manipulerade eller inte

Idag drabbades vi av SD-mobben. Högerextrema, främlingsfientliga och nynazister anklagade oss för att de bilder vi publicerat på pastor Jean är fejk. Även några med vettigare åsikter ifrågasatte bildernas äkthet. Fina Josefine Arenius kommenterar detta strålande på sin blogg.

20 kommentarer

  1. Nej Micael, man behöver inte vara SD-anhängare, nynazist eller rasist för att ifrågasätta historien, det räcker med att tänka lite kritiskt och inte svälja allt man ser med hull och hår.
    Men just det här med kritiskt tänkande är väl inte de troendes starka sida, hade det varit så hade ni inte varit troende.

    Gilla

  2. Asså fan va de e tyst från bloggarna nu när sanningen kommit ifatt. gå ut o be om ursäkt offentligt vad du skrev i din blogg.

    men så kan de gå om man e blind o inte kan se uppenbart fusk och o fejkade bilder..

    käre Micael Grenholm du har vart flitig innan, o skrivit jätte mycket, varför denna tystnad nu?? inget försvar som helst….

    eller e det tysta leken börjar nu??

    Ruttet av dej…

    Gilla

    1. Hej Anders! Vad menar du med tyst? Jag ägnade flera timmar igår åt att bemöta kritiken av bilderna och kontkta bildexperter. Josefine publicerade deras uttalanden på sin blogg vilken jag hänvisade till i ett inlägg så sent som igår. Hur kan du få allt detta till att vi är ”tysta”? Idag träffar Jean en representant från en människorättsorganisation som ska försöka hjälpa honom samt fotografera honom. De bilderna kommer om allt går som planerat publiceras här ikväll. Vi har i flera dagar även försökt få tag på en film där fler än Jean verifierar hans historia. Den kommer också förhoppningsvis snart. Så vi är inte passiva. 🙂

      Gilla

      1. Anledningen till det tar flera dagar, är att det tar tid fixa med fejk doktorer och ”vittnen”. Skrämmande folk går på sånna här scams fortfarande. Och vad spelar det för roll vilket parti folk röstar på???

        Gilla

        1. bara för man inte har reggat ett konto så e man rasist?????

          för o posta måste man skriva in sin mailaderss så vad e problemet med att inte ha ett konto???

          Gilla

        2. Bara för att vi har svenska namn så kan du inte påstå det du gör.

          klistrar in ett citat:
          Att vara troende är ingen vaccination från att bära falsk vittnesbörd. Det är det som gör oss till just människor och inte halvgudar.

          Gilla

      2. Micael, en människa i nöd är inte den som ska granskas hårdast, det är myndigheter som tar opålästa beslut. Bry dig inte om rasistmobben, snart har de hittat något annat att ägna sig åt, sprida obekräftade rykten om någon annan utsatt och fylla andra bloggar med dynga. Du behöver med andra ord inte slösa energi på att bevisa att det som har hänt har hänt. Rasistmobben kommer ändå aldrig att tro dig, de är blockerade för alla fakta och all medmänsklighet. Vi kan be för dem-det räcker.

        Gilla

  3. Ni får du väl ta och stilla dig Micael Grenholm!

    Jag är medelålders, vänsterradikal, troende och har största delen av mitt liv engagerat mig i solidaritetsfrågor på olika sätt och nivåer. Dessutom har jag insett att bildserien på ”pastor Jean” inte är autentisk. Hurvida den rent tekniskt är manipulerad kan jag inte ha någon uppfattning om.

    Att vara troende är ingen vaccination från att bära falsk vittnesbörd. Det är det som gör oss till just människor och inte halvgudar.

    Gilla

  4. Hela historien är bizarr och jag hävdar att det är beklämmande att religiösa människor har samvete att ljuga alla. Har muslimernas ”taqyyia” börjat införas hos Er också Micael. Ni borde skämmas.

    ”Och Sven-Åke Eriksson vid gränspolisen menar att alla anklagelser om mutor är ”skitsnack”.
    – Vi brukar då och då höra de här anklagelserna, men det kan jag säga att det existerar inte. Det sker ingen förhandling när vi verkställer utvisningar och att det skulle förekomma mutor är bara skitsnack. Att de uppgifterna kommer från kyrkans män är beklagligt, för de ljuger. Det är ett påhitt som jag antar att man tar till för att ställa oss i sämre dager. Det har aldrig förekommit pengatransaktioner i de här ärendena, varken från oss, Migrationsverket eller kriminalvården.”

    http://www.varldenidag.se/nyhet/2012/02/27/-Att-en-person-blir-forhord-efter-utvisning-ar-inget-ovanligt/

    Det gick man ut med redan 27/2 – trots det publicerar Expressen och bloggar därefter ett par artiklar som bygger på uppenbart lögnaktiga källor. Fy skäms.

    Gilla

    1. Kapten krok tillhör Sweden Confidential som är den sajt som kallar oss galna vänstertomtar och är klart knuten till SD och andra värre högerrasistiska grupper. Ta ej på allvar

      Gilla

      1. Jaha Alma-Lena, men har du något att invända i sak mot vad Kapten Krok skriver? Nähä, tänkte väl det. Ad hominem kallas det du ägnar dig åt på latin.

        Gilla

  5. Idag träffade Jean en representant från en lokal människorättsorganisation som vi har kontakt med. Den senare bekräftar att Jean är allvarligt skadad. Tvivlar på att det kommer få er att vika er en tum men för dem som är osäkra och litar mer på människorättsorganistioner än rasister är det en bekräftelse på att Jean historia är sann.

    Gilla

      1. Vad heter du?

        Jag kan lova dig att detta inte är något vi hittar på, men Jean är i ett extremt osäkert läge. Jag kommer meddela det när han är i säkerhet.

        Gilla

  6. 419 frågade inte vad personen hette utan vad organisationen hette, går ni ut med det kan ju resten av oss ta reda på om det stämmer eller om det är mer lögner.

    Gilla

  7. Robin och 419 är personer där det står ”sorry, couldn’t find that profile.” Rasistmobben förökar sig genom att hitta på många identiteter och sedan ser man att de bara kommenterat anonymt och en enda eller två gånger. De är alltså bara ett fåtal som kommit överens om detta-man kan bortse från deras kommentarer och ge inte ut namnet på organisationen som vi båda känner väl. De har nog med bekymmer ändå. De ska inte behöva ta emot anonyma mejl från svenska galningar som ändå inte förstår franska.

    Gilla

    1. vakna upp nu alma-lena, din post e patetiskt o innehållslös.kom med nått bättre, än o skylla på rasister.

      vad tycker du om att migrationsverket flera gånger avslagit hans ansökan.ska man inte följa det beslutet som våra förtroendevalda kommit fram till??

      Ni e så insnöade i hans story att ni tror på den. vakna upp nu och inse att pastorn har förblindat er med sitt desperata försök att ta sej till svedala…

      kopierade in ett bra slutcitat..

      Att vara troende är ingen vaccination från att bära falsk vittnesbörd. Det är det som gör oss till just människor och inte halvgudar.

      Gilla

  8. Jag kommenterar enbart nån gång då och då eftersom den här tråden är länkad på Flashback(https://www.flashback.org/t1808706). I en tråd jag följer rätt noga. Har inget intresse av att regga mig här alls. Men ger du mig din Mail Alma-Lena så kan du få mitt telefonnummer och så kan du få ringa upp mig om du vill så kan vi diskutera på telefon istället, det blir nog roligare. Var länge sedan jag diskuterade med en religiös fanatiker som inte var muslim.

    Men nog om det, varför inte nämna vilken organisation det är som hjälper pastorn i kongo?

    Gilla

Vad tänker du?