Michele Perry: #KONY2012 vs fiendekärlek

Det är fantastiskt hur ett 30-minuters YouTubeklipp på så otroligt kort tid kan vända Joseph Konys rykte från okänt till ökänt (på Twitter nämns #kony2012 nu i stort sett varje sekund). Hans och resten av LRAs brott mot mänskligheten har pågått på tok för länge så det är verkligen dags att det blir ett stopp på vansinnesdåden. Men är den lösning som förordas i filmen verkligen den bästa? En militär allians mellan USA och… Uganda?

image

Michele Perry är en karismatisk, pacifistisk missionär för Iris Ministries i Sydsudan som sett många helanden såväl som lidanden och som sprider Guds Rike bland barn som bland annat drabbats av LRAs terror. Hon är kritisk till Kony 2012. Det stämmer inte överens med den fiendekärlek Jesus uppmanar oss till. Och hon är orolig för att det kommer leda till ännu mer våld i hennes närområde. Läs hennes viktiga text om detta här.

Uppdatering: Idag skriver Michele om alternativet till att stoppa LRA med våld: genom tecken och under. Läs den fantastiska historien om hur några barns enkla böner åstadkom något mäktiga beväpnade män inte hade kunnat klara av.

3 kommentarer

  1. Jag läste Micheles fantastiska berättelse om barnens bön. Vilken underbar inspiration till alla att vända andra kinden till och verkligen be för våra fiender! Och vilken Fader vi har som verkligen hör våra böner! Han och Hans omsorger är verkligen helt enastående!

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s