Läkarintyg på helande

Kuhlman
Kuhlman

Kathryn Kuhlman (1907-1976) arrangerade stora helandemöten i efterkrigstidens USA, och hon var noggrann med att läkare skulle verifiera de helanden som skedde. Ovan läser jag ur hennes böcker ”Gud kan” och ”Gud kan II”, som innehåller flera exempel på hur läkare bekräftar att tillfrisknanden sker som inte kan förklaras med naturliga orsaker.  Till exempel finns följande läkarintyg publicerat på sidan 134 i Gud kan II:

Ett intyg

14 april 1972

Fru Dorothy Otis infann sig på min mottagning med anledning av omfattande ryggbesvär (multiple spinal complaints) den 3 mars 1971, varvid fullständig röntgenundersökning av hela ryggraden gjordes (inbegripet röntgenfotografering från hjässan till svanskotorna). Röntgenplåtarna visade att dubbel ryggradskrökning (skolios) förelåg med en tums förkortning av ena benet jämte nervskada som påverkade hela bukregionen.

Fru Otis undergick sedan behandling. Förbättringen gick långsamt. Fem dagar senare deltog hon i Kathryn Kuhlmans ”mirakelmöte”. Dagen därefter företogs ny undersökning, varvid det föreföll som om en ny ryggrad och ett nytt bäcken ersatt det tidigare. Det kortare benet hade ävenså korrigerats till rätt längd. Hela bukregionen bfanns vidare ha återfåtts sin normala funktion.

Vi röntgenfotograferade fru Otis på nytt samma vecka, varvid bekräftades att den tidigare ryggradskrökningen helt eliminerat sig själv. Hela ryggraden är nu rak, och inga spänningsregioner föreligger.

Under hela min tjugoåriga praktik har jag aldrig tidigare noterat en utveckling som denna utan föregående lång behandling. En mirakulös förändring i benstommen har inträtt, vilket härmed vördsamt intygas.

Dr Larry Hirsch

Kiropraktisk ortoped

3 kommentarer

 1. Kathryn är inte bara omtalad för den gåva Gud gett henne utan oxå för att hon var väldigt förtjust i vackra kläder.För mig är det väldigt viktigt att hela tiden påtala för läkarna att Gud gör att jag står ut och orkar, Gud finns med iallt, jag ber Honom ofta att få behålla livet, som Kung Hiskia gjorde,och Gud gav ho´nom tecknet att flytta solskivan tio steg bakåt, nåt som vetenskapsmän funnit att nåt är gjort för många år sen Någon skrev så bra om att visa på Guds under i själva lidandet, en sorts tacksamhet, jag tror det är viktigare än att hoppas på en frisk kropp, det viktigaste är ju att behålla Guds Ande i sig, att kunna i alla lägen visa på Guds kärlek och Guds Ande verkar på det sättet som varje människa behöver,

  Gilla

 2. Den du, svår att förneka 🙂 mannen i videon du berättar om hade troligtvis KOL som oftast är kopplat till rökning.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kroniskt_obstruktiv_lungsjukdom

  Känner några som har KOL och ifall man slutar att röka så blir sjukdommen inte värre men den blir inte bättre i heller. KOL som försvinner är verkligen ett mirakel, men för gud är allt möjligt .Hans frus helande änn mer fantastiskt.

  Gilla

 3. Jag var med på ett stort möte som Kathryn Kuhlman hade i Göteborg, det måste ha varit något av de första åren på 1970-talet, men minns ej exakt vilket. 40 år sedan ! Högsbo-hallen, en stor sportarena, hade hyrts. Mycket folk var där. Många sjuka i rullstolar samt liggande på bårar hade förts dit och fanns längst fram bland folket, framför plattformen med sångare och talartribunen som rests. Utanför arenan gick några personer med stora plakat med texten: ”Håll i era plånböcker, gott folk”. En kände jag igen som innehavaren av vad jag kallade ”Röda missionsbokhandeln” – den försåg staden med all slag kommunistisk uppbyggelselitteratur.
  Kuhlman kom in i en uppseväckande vit ”änglalik” klänning och höll en god, stark och berörande väckelsepredikan. Jag vill minnas att hon hade att avsnitt med maningar till dem som sökt Gud förut utan att bli botade. Jag uppfattade orden som indirekt riktade till dem som skulle lämna mötet utan att ha upplevt någon bot. Så småningom följde förbön, som efter ett tag övergick i specifik förbön för sjuka. Kuhlman sa namnet på olika krämpor och proklamerade från talartribunen att de var botade. ”Du som har det och det problemet, du är helad, gå till din läkare få saken bekräftad.” Inget spektakulärt hände, vid mötets slut kördes och bars de sjuka åter bort.
  Efter mötet stötte jag åter ihop med röda missionsbokhandelns folk utanför lokalen, nu i sällskap med en person som sa de sig vara läkare. De frågade efter folk som menade sig ha blivit botade. De kom i kontakt med en man som berättade att han blivit helad. Jag stod intill och såg på. Jag minns inte exakt vilket problem han hade haft, det var något med överkroppen. Läkaren blev mycket ivrig och gick närmst bryskt tillväga: han bad mannen ta av sig skjortan och visa och gjorde en undersökning på plats.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s