Toppenbra dokumentär om Iris Ministries

Väckelsemöte
Väckelsemöte

Iris Ministries är en väldigt transparent missionsorganisation som satsar mycket på att nå ut till Västvärlden om vad de är med om, vilket löser ett vanligt problem när det gäller väckelse i låginkomstländer, nämligen att folk i Väst tycker att det är så exotiskt och långt bort att de inte riktigt vet vad som pågår. Förutom att ge ut många bra böcker har Iris tusentals foton tillgängliga på sin hemsida, fria att sprida vidare (bilderna i detta inlägg kommer därifrån), som visar omfattningen av deras arbete.

Vid sidan om Iris egna arbete för att sprida information om väckelsen är det många andra som intresserar sig för deras arbete, och ett resultat av det är dokumentären Riches of the Poor (klippet ovan). Den är producerad av det australienska filmbolaget Fed Creative och ger en väldigt god inblick i hur Iris Ministries arbete fungerar.

Kärlek
Kärlek

Visst är det omöjligt att få med alla vinklar på en timme, och som Iris Ministries grundare Heidi och Rolland Baker själva betonar finns det en fara i att bara berätta om när det går bra och inte om allt motstånd, alla misslyckanden och alla svårigheter de har fått genomlida, men faktum kvarstår att trots att allt inte är perfekt är det så otroligt mycket gott som Gud gör i denna organisation. Tecken och under förenas med fred och rättvisa, döva hör och de fattiga får en inkomst, passionerad bön och andlighet förenas med socialt engagemang i ett av världens fattigaste länder. Jag rekommenderar varmt er att se denna dokumentär.

Matutdelning
Matutdelning

4 kommentarer

 1. Vad man ser på filmen är att Heidie är på samma nivå som dom hon betjänar och det är ett gott tecken gillar avsnittet när hon berättar att dom har en lista för änkor som behöver hjälp enligt bibeln( jakob 1:27) och sedan dansar hon och sjunger med folket, inget svårt och ledsamt hos henne verkar det som eller att hon ser sig som viktig på något sätt, som fattig enlig svenska mått blir man glad 🙂

  intressant att dom lär folk att sy osv,det handlar med andra ord inte bara om att frälsa själar man bryr sig uppenbart också om att dom ska klara sig bättre i framtiden ,få ett bättre liv.berömmvärt tycker jag. Är man väldigt skeptisk så kan man så klart försöka kolla att det filmen säger faktiskt stämmer.Men i mina ögon är det inte speciellt svårt att tro på.

  Gilla

 2. Det finns som sagt en annan sida av detta mynt. Det är ju uppenbart att Iris Ministries prisar sig självt i denna dokumentär, det är ju nästan så att de borde få nobelpriset känns det som att de tycker mellan raderna. Inte sagt att de inte gör något positivt, men i och med att få känner till den lokala kulturen i norra Mocambique och dessa komplexa struktur, så kan det som ser ut att vara goda gärningar vara något annat egentligen. Jag håller på och samlar information från olika lokala kristna källor i området och dessa ger en mycket intressant och annorlunda bild. Den som söker han finner.

  Gilla

 3. ”Vad” man söker efter finner man. Det finns alltid ett motstånd mot Guds verk. Söker man bara efter gott hittar man bara gott. Söker man efter ont bara ont osv.

  Fridens

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s