Kom till Virus på Frizon!

Snott från frizon.nu:

Virustältet är något av en doldis på Frizon. Men dom som hittat hit har också hittat hem. I år bjuder Virustältet på besök av Pastor Jean som utvisades från Sverige till Kongo i vintras. Det blir också flaggmålning, dumpsterbuffé och flera spännande samtal och seminarier. Kolla in programmet under sidan Kultur.

Så här beskriver vi Virustältet: Efter Jesus uppståndelse spred sig den kristna tron som ett virus i det romerska imperiet. I år fokuserar Virustältet på församlingen som Jesus kropp. Församlingen är en ambassad för ett Rike som inte är av denna världen, som inte accepterar när människor tvångsutvisas, mobbas eller skadar sig själva. Vi vill utforska vad det innebär att vara en ambassad för detta annorlunda rike. Kom och häng, diskutera, drick te och skaka din kropp till skön musik.

I anslutning till tältet finns Bartertown, en plats där pengar saknar värde. Ge nått – ta nått!

Inte svensk – Gudsrikian, torsdag kl 17:00

Jesus budskap handlade om Guds Rike. Gudsriket demonstreras i såväl tecken och under som i fiendekärlek och aktivism, eftersom det är ett himmelskt rike som inte beter sig som de världsliga staterna. Seminariet kommer avslutas med flaggmålning där vi bekänner vår lojalitet till Himlen.

#PastorJean, fredag kl 17:00

Pastor Jean Kabuidibuidi tvångsutvisades från Sverige den 23 februari till Kongo-Kinshasa där han fängslades och torterades av säkerhetspolisen. Många kristna engagerade sig för att få honom tillbaka och den 11 maj landade han på Arlanda som arbetskraftsinvandrare. Jean och några av dem som engagerat sig för hans fall samtalar i detta seminarium om vad de varit med om och hur svensk migrationspolitik måste förändras.

Nätverkandeträff – Blockad, lördag kl 17:00

Är du intresserad av att vara med och blockera flyktingdeportationer? Eller har du redan varit med? Kom och träffa andra och prata om vad som kan göras för att stoppa utvisningarna av flyktingar. Medverkande från kristna flyktingnätverket ”Dessa mina minsta”.

Baktaktsfest, varje dag kl 22:00

Att dansa är att vara i gemenskap. Virustältets beryktade dansgolv bjuder på reggae, dubstep, punk och house. Dansa dig glad och drick gott te när du blir trött.

Tidebön med nattvard, varje dag kl 23:30

Har du bett tidebön? Tidebön är en liturgisk böneform, där man vid bestämda tider under dygnet ber texter ur Bibeln, främst Psaltaren och de tre nytestamentliga lovsångerna Sakarias, Marias och Symeons lovsånger.

Dumpsterbuffé, lördag kl 21:00

Kom och käka godsaker som har hittats i containrar och soptunnor! Kanske blir det också ett fint samtal om hur vi egentligen bör hantera vår mat.

9 kommentarer

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s