Deportationsbussen åkte mitt framför näsan på oss

Bussen som användes för tvångsutvisningen, en Setra S 416 GT-HD. Bussbolaget har täckt loggan med vitt. Kul att de står för det de gör.
Bussen som användes för tvångsutvisningen, en Setra S 416 GT-HD. Bussbolaget har täckt loggan med vitt. De vill inte stå för det de gör.

Vi var bara tio-tolv aktivister som stod vid östra ingången till förvaret i Flen när poliserna (typ 20-30) kom fram till oss och meddelade att nu kommer det trafik, så vi får ta och gå åt sidan. Flera hade sett bussen på avstånd, så det var ju ingen gåta vad för trafik det gällde. Eftersom vi stod kvar började polisen knuffa oss. Då tog jag upp filmkameran:

Notera att jag blir knuffad nedför branten av en polis vid 0:45, helt oprovocerat. Det gjorde ju å andra sidan att jag kom nära bussen, även om jag inte lyckades fånga den särskilt bra med kameran (var rätt så skärrad vid den tidpunkten). Sen stack den. En kompis fångade samma händelseförlopp (hon blev också nedknuffad) på bambuser.

Jag grämde mig hela kvällen för att jag inte la mig ned på vägen likt två andra (syns 0:10 i klippet). Visst, det hade inte stoppat bussen, jag hade blivit bortburen och/eller biten av polishundarna, men det hade ändå demonstrerat en större uppoffringsvilja. Det gick på tok för enkelt för dem den här gången. Vi var för få. Tänk om vi var 100 personer till, vilken impact vi skulle få då.

Deportationen misslyckades i Märsta också, läs Elins och Mattlos tankar om det. Usch vad sorgligt detta är. Men vi ger oss inte! Tvångsutvisningarna ska stoppas! #blockad var det populäraste diskussionsämnet på Twitter igår alla kategorier. Massvis med människor hejade på oss och bad för oss. När alla dessa kommer loss och deltar själva på en blockad, då kan rejäla förändringar ske.

Banderoll
Banderoll

Fler som skrivit om blockaden igår: Stefan Swärd, Jonas Bergström.

7 kommentarer

 1. Jag tycker inte det var misslyckat! Målet med en enskild aktion är som jag ser det att göra deportationerna till något krångligt, dyrt och abnormt, att kasta grus i maskinen, för att denna FÖRR ELLER SENARE ska stoppas. Bra jobbat också, du ska inte dåligt samvete, du var där och det är INTE vi som gör fel här. Kärlek och motstånd! Aldrig ger vi upp!

  Gilla

 2. jag fattar inte hur de kan putta dig! har de inget hjärta 😦

  om vi bara strävar efter att se resultat av vårt engagemang riskerar vi att brännas ut, vi vet ju att Kristi rike inte är av samma slag som den här världens riken. Kristus är vår kung som vi visar trohet i allt. vi får förtrösta på honom. kram!

  Gilla

  1. Maja har helt rätt! skickar oxå en varm kram till dig Micael! o bön kan göra skillnad, det vet vi. jag ber o e gärna me nästa gång!

   Gilla

 3. hej Micael, 26/8 var jag i Uppsala och Stadsparken kl. 16.00 för att gå på ert möte men jag såg er inte.
  jag var väldigt intresserad av att höra er.

  Good Luck
  Birgitta Asp

  Gilla

  1. Hej Birgitta! Förlåt att jag inte svarat tidigare. Vi är inomhus vid dåligt väder, så det var därför du inte såg oss. Förhoppningsvis syns vi en annan gång!

   Gud välsigne dig!

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s