”Jag kan aldrig förneka det jag varit med om”

image
Simon Ådahl

För ett tag sen googlade jag på Simon Ådahls namn och såg att han skrivit ett gästinlägg på Carolas blogg. Texten är skarpt evangelistisk och har ett youtubeklipp inbäddat som jag har filmat (oh yeah). Jag tar mig friheten att reblogga:

Jag är kristen. Men inte religiös… Okej, nu drog du kanske öronen åt dig. Kristen tro är förmodligen den mest förvanskade av alla livsåskådningar.

Jag vet det finns massor av invändningar mot kristen tro, och min teori är att det mest beror på de kristna själva. De har, genom århundraden, stått för den värsta vrångbilden av Jesus och hans budskap. Man har utövat en kärlekslös religion, med dom istället för nåd. Fördömelse istället för frihet… Det beror på att det finns en skillnad mellan religion och relation. Jag tror på relation med Gud. Och med Jesus… Här kan du tydligt se vad jag menar:

En religiös påpekar människors brister- en med relation älskar människorna.
En religiös säger: Vad var det jag sa!?- men en med relation gråter med de som ramlat.
En religiös dömer folk till ”skräphögen”- en med relation reser upp dem.
En religiös kallar sin egen vilja för ”Guds vilja”-en med relation är lyhörd för Guds väg.
En religiös sätter villkor kring Gud- en med relation vet att Gud är gränslös.
En religiös utövar makt över andra- en med relation betjänar andra.
En religiös lever i prestation – en med relation vilar i Gud.
En religiös räknar antal kyrkbesök- en med relation går med Jesus i vardagen.

Det finns självklart många orsaker till att en 55 årig man (alltså jag) är kristen.. (Om du visste vad jag varit med om, och vad jag sett, så skulle du inse att det är helt logiskt att jag är troende. Tyvärr får jag inte rum att berätta allt.) Men du kan gärna kolla in det här klippet nedan, som ett exempel på vad jag menar..

Kristen tro är en kraft och absolut inte ritualer och tomma ord. Den har förvånansvärt lite med kyrkbesök att göra. Den har allt med vardagen att göra. I mötet med människorna…

Jag kan aldrig förneka det jag varit med om. Det vore att förneka själva livet.

Du kan själv inleda en personlig relation med Gud, här och nu. Be gärna denna bön i din ensamhet:

TACK JESUS ATT DU FÖRLÅTER MIG MINA SYNDER. JAG INBJUDER DIG JUST NU, JESUS, ATT KOMMA IN I MITT HJÄRTA OCH BÖRJA LEVA I MIG. JAG BEKÄNNER DIG NU SOM MIN FRÄLSARE OCH HERRE. JAG VILL ALLTID FÖLJA DIG. KOM ! TA ÖVER OCH LED MIG I MITT LIV. TACK FÖR ATT JAG, GENOM TRON PÅ DIG, FÅR VARA DITT BARN. FYLL MIG MED DEN HELIGE ANDE OCH FORMA MIG SOM DU VILL. JAG TROR PÅ DIG. JAG TAR EMOT DIG! TACK JESUS!

Blessings Simon Ådahl

22 februari kommer Simon till min församling Mosaik i Uppsala, 18:00 på Tallbacksvägen 68. Det ska bli fantastiskt!

2 kommentarer

  1. Tack för att du re-bloggade Simon, han är helt fantastisk! Kul att han kommer till Mosaik, jag är RIKTIGT avis! Men jag förväntar mig att du skriver om det….???

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s