Fortsätt ge till Syrien!

image
Iris Relief

Det är fantastiskt och hemskt att det är så enkelt att ge humanitärt bistånd idag. Fantastiskt därför att alla kan vara med och rädda liv, men hemskt därför att de flesta inte gör det i den utsträckning de hade kunnat göra det.

Krisen i Syrien pågår med oförminskad styrka, över 1,8 miljoner människor har flytt till närliggande länder och de humanitära behoven är enorma, tiotusentals dör och miljontals lider. Jag vill slå ett slag för PMU, Läkare utan gränser och Iris Relief som jobbar med dessa människor.

PMU, pingströrelsens biståndsorganisation, ger kläder och skolundervisning till hundratals syriska flyktingar i Libanon. Sms:a SYRIEN till 72 980 om du vill ge 50 kr, eller SYRIEN100 om du vill ge 100 kr, eller ge din gåva här.

Läkare utan gränser har flera fältsjukhus inne i Syrien och har sen förra året behandlat 10 000 patienter och genomfört 190 operationer. De räddar många liv men behoven är fortfarande mycket större än resurserna. Ge en gåva till deras katastroffond här

Iris Relief hjälper syriska flyktingar i Jordanien genom att dela ut mat och kläder, be för helande och sprida Evangeliet. Här är fantastiska vittnesbörd om saker de fått vara med om i flyktinglägrena. Stöd dem med en gåva här (scrolla ner till Iris Relief). 

2 kommentarer

 1. Du som är lite insatt, har du någon länk till en lista över biståndsorganisationer och hur stor andel av insamlade medel som faktiskt når fram? Har tidigare letat utan att finna.

  Är annars ovanstående tre dina rekommendationer?

  Själv uppskattar jag att skicka pengar direkt till en lokal pastor på platsen där det behövs, men jag har bara en sådan pastor som jag känner och har förtroende för, i ett land. Där litar jag på att allt utom lokala resekostnader och mat till pastorns team går till nödlidande.

  Gilla

  1. Hej igen broder!

   Alla organisationer med PG eller BG som börjar på 90 är granskade av svensk insamlingskontroll som ser til att pengarna kommer fram och att max 25% går till administrativa kostnader. De flesta organisationer har mycket lägre adminkostnader, Diakonia och MSF har bara kring 10%. Dock är sådana kostnader ett måste, så om man har högre adminkostnader behöver det inte vara sämre för det.

   Du kan särskilt känna dig trygg att ge till de kristna organistioner. Har aldrig någonsin hört om någon skandal likt den i Röda korset när det gäller kristna organisationer. Risken för att pengarna inte kommer fram är för NGOs minimal, den oron är ofta ogrundad.

   Lycka till och Gud välsigne dig!

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s