Syrien: Kommer hjälpen verkligen fram?

Sms:a Syrien 100 till 72 970 så ger du 100 spänn till Läkare utan gränser
Sms:a Syrien 100 till 72 970 så ger du 100 spänn till Läkare utan gränser

Japp.

Läkare utan gränser rapporterar att fram till i mitten på juli i år hade de utfört drygt 3416 kirurgiska ingrepp, tagit emot cirka 66 900 patientbesök och assisterat vid 1 1428 förlossningar i Syrien., plus att de vaccinerat omkring 77 800 barn mot mässling och över 3 300 barn mot polio.

Unicef skriver att de har vaccinerat ännu fler barn – 2,5 miljoner – tillsammans med sina partners och gett en miljon barn skolmaterial och 300 000 psykisk hjälp vid posttraumatisk behandling. Därtill har de distribuerat vatten till 10 miljoner människor i och omkring Syrien.

WFP meddelar att de gett mat till 2,4 miljoner människor i Syrien nu i Augusti, och försöker satsa på 4 miljoner till oktober. Därtill ger de livsmedelsbistånd till 1,1 miljoner flyktingar i närliggande länder.

Så den här oron kring om biståndspengar kommer fram och om de gör nytta osv är i regel väldigt obefogad. Vi har väldigt bra koll på vart biståndspengar går. Få verksamheter är så minitiöst granskade som biståndet. Vad banker, multinationella företag och militärer ägnar sig åt, det är ofta höljt i dunkel, men inte biståndsorganisationer. Så du kan men gott samvete ge så mycket du kan till Läkare utan gränser, eller till UNICEF, eller till WFP. Gud välsigne dig och tack för din gåva.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s