Simons och Örjans äventyr med den Helige Ande

Simon och Örjan
Simon och Örjan

På torsdag kommer Simon Ådahl hit till Uppsala! Han är tillsammans med hans granne Örjan en person som verkligen inspirerat mig massvis till att söka den Helige Andes gåvor och att vara mer passionerad för Jesus. Första gången jag mötte honom var för två och ett halvt år sen när min församling Mosaik bjöd in honom för att lyssna på hans låtar och vittnesbörd om vad Gud gör i Sverige. Då delade han bland annat denna story:

2009 åkte Simon och Örjan till Halmstad för att ha ett möte där, och när de kom fram gick de in på en restaurang för att äta något. När servitrisen kommer fram börjar Örjan profetera för henne:  ”Du ska inte vara orolig för pojken din. Den biologiska pappan har inte varit där men Jag är hans Fader säger Gud, Jag tar hand om pojken din. Och du har ju lovat att du ska följa Mig. De människor som du umgås med är inte bra för dig.” Och så vidare. Servitrisen bryter ihop, frågar ”hur kan du veta det här?” och utbrister efter ett tag ”Jag måste gå ut och röka!”

Simon och Örjan följer med henne ut och där tar hon emot Jesus och blir frälst. Plötsligt kommer en man fram och skriker ”Lyssna inte på de här två, de talar om Jesus! Lyssna inte på de här två!” Vilken bra reklam han gör, tänkte Simon, och Örjan vänder sig till servitrisen och säger ”Den här mannen är besatt, och om någon minut kommer han försöka attackera men då ska du bara säga ‘I Jesu Namn gå härifrån!'”

Medan detta spektakel pågår kommer två unga killar fram och frågar vad som händer. Örjan vänder sig till en av dem och säger ”Det du upplevde när du växte upp var aldrig Jag, säger Herren. Dina föräldrar försökte tvinga in dig i en religiös prestation, men det var aldrig Jag. Nu ska du få lära känna Mig på riktigt!” Killen bryter ihop, hans kompis vet inte vad han ska tro och Örjan vänder sig till honom och säger ”Du står inte utanför det här, utan du kommer gå tillsammans med honom.”

Plötsligt hör Örjan hur servitrisen skriker ”I Jesu Namn lämna mig!”, varav den besatte mannen rusar iväg, kastar sig på en cykel och sticker därifrån. När Simon och Örjan säger farväl och går därifrån säger Simon ”Det här var ju som Apostlagärningarna! Du profeterar, folk blir frälsta och en besatt man varnar för att vi pratar om Jesus.”

Jag besökte Örjan i december förra året och bad honom berätta sin version av historien, vilket finns inklippt i videon ovan. De här killarna har fattat vad det handlar om. Om vi menar oss följa Jesus ska vi göra de grejerna Han gjorde (1 Joh 2:6). Så sätt igång att profetera, hela, driva ut demoner och predika Evangeliet. Tillhör du Honom har du det redan.

För fler vittnesbörd från Simon och Örjan, kolla in min youtube-spellista Simons och Örjans äventyr med den Helige Ande.

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s