Köp Fairtrade för Guds skull

Just nu pågår Fairtrade Fokus, en nationell kampanj som uppmärksammar arbetsvillkor, handel och global rättvisa. De flesta har hört talas om Fairtrade idag och förstår varför det behövs. Om du inte vill att den choklad du äter odlas av barnslavar eller att dina bananer är så giftiga att de gjort odlarna sterila, då är det Fairtrade du ska gå på.

Ändå är det bara en minoritet av svenska folket som köper Fairtrade idag. För att ändra på det arrangeras Fairtrade Challenge imorgon torsdag – Sveriges största fikatävling. Nära 400 000 kommer fika Fairtrade då, och du kan förstås joina oss! Gå in på fairtradechallenge.se och anmäl dig, och sprid det sedan vidare till dina kompisar.

Det finns förstås mycket mer du kan göra också. Sprid budskapet, påverka, anordna events, lobba för att din skola, arbetsplats, kyrka eller kommun bara köper Fairtrade (för församlingar finns diplomeringen kyrka för Fairtrade), med mera. Om du vill ha mer praktiska tips och förena dig med fler intresserade så säg bara till så kan jag förhoppningsvis hjälpa till. 🙂

Hej då
Hej då

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s