Sälj julen!

Så här års brukar jag alltid tipsa om julklappar som räddar liv, och en sån lista kommer i år också, men nu tänkte jag att vi kör ett steg längre. För att kunna finansiera vårt biståndsgivande, och för att göra en insats för miljön, så tycker jag att vi ska satsa på att sälja vad vi äger också. Julen är en högtid när mängder med människor vill köpa onödiga prylar, så vad lämpar sig bättre än att sälja sina onödiga prylar?

Det är lätt att förledas att tro att Jesus skulle gilla vårt julfirande för att Han gillar generositet och altruistiskt givande. Hans givandemodell gick dock inte ut på att köpa saker för att ge till de rika (vilket vi i praktiken framför allt gör) utan på att sälja saker för att ge pengarna åt de fattiga. Om vi vill återta julen för Jesus bör vi alltså sälja den.

Så in på Blocket och lägg upp annonser, eller hitta någon välgörande second hand där du bor som du kan donera dina prylar till. Då slipper du fira Frälsarens födelse med masskonsumtion och miljöförstöring och kan ge mer till de fattiga istället. Och om du har Facebook, connecta med likasinnade på eventet Selling Christmas! God jul!

image

2 kommentarer

 1. Nice one Micael!
  Right to the point!

  Last Christmas I posted this, inspired by a Incognito-Jesus movie. You might like ithttp://alittleofjesus.wordpress.com/2012/12/14/cmas/

  He IS!
  /suri

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s