Jesus internetsurfar för första gången i Unicefs julreklam

I en ny reklamfilm från Unicef så säger moder Teresa till Gandhi: ”Så du hungerstrejkade för folkets skull? Det var verkligen snällt av dig.” Jesus flikar in: ”Du är inte så tokig du heller, Teresa. du ägnade halva livet åt att hjälpa de fattiga.” Teresa svarar: ”Jag gjorde bara vad alla skulle ha gjort. Men du offrade dig själv för mänskligheten.”

Så vänder sig Jesus till en svensk kille som sitter vid samma bord: ”Du nya killen, hur kom du hit?” ”Öh, jag klickade bara på en banner.”

Den här bannern:

Bild: UNICEF/Pelle Bergström
Bild: UNICEF/Pelle Bergström

Här kan du köpa Unicefs gåvopresenter. Jag gillar den här reklamkampanjen skarpt alltså, den är kanske inte teologiskt helt korrekt – sett till gärningar når ingen upp till Guds standard utan vi är alla i behov av hans nåd och förlåtelse – men jag älskar att kampanjen uttrycker en stor respektfullhet och ett tydligt budskap: det är enkelt att rädda liv idag. Precis som jag skriver på fliken ”Rädda liv” så innebär detta fantastiska möjligheter men också ett väldigt stort ansvar.

Här är två klipp till i serien, Jesus berättar ”sin historia” (Bibeln), förvandlar vatten till vin och inbjuder den svenske nykomlingen att berätta vad för gott han gjort i sitt liv:

Och här lär sig Jesus använda internet och skänka pengar till Unicef på det sättet:

En kommentar

  1. Haha, fantastiskt!!! Hoppas alla gnällspikar kan avhålla sig från att gnälla nu, åtminstone offentligt. Det är ju ändå jul 🙂

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s