Rapport från möteshelgen Frälsning, mirakler och aktivism

image

Jag är just nu på den fantastiska möteshelgen Frälsning, mirakler och aktivism i Norrköping. För redan två år sedan fick jag en längtan efter är arrangera en konferens på just detta tema, men av  praktiska skäl blev det aldrig av. Nu är det dock verklighet, 20 personer har samlats i Vidablickskyrkan för att lära sig mer om hur  evangelisation, engagemang och ett liv i Andens kraft hänger ihop.

image

image

Jag har mycket att göra och hinner inte ge så detaljerad bild av allt som händer här än, men kortfattat så äter vi god dumpstrad, vegetarisk mat som vi lagar gemensamt, kör lovsångsjam med ett tiotal instrument, talar om  Pannkakskyrkans tre ben – berätta, betjäna och be – lyssnar på när Sirak snackar om Andens gåvor och vittnar om mirakler han har sett i Afrika, när Frida talar om Guds kärlek, när Alice kör bibelstudium om aktivism eller när jag berättar om Jesus Army och deras  egendomsgemenskap i  Storbritannien.

image

image

Ikväll ska vi ut och köra pannkakskyrka i Norrköpings centrum, och imorgon ska vi få leda lovsång och berätta vittnesbörd på gudstjänsten i Vidablickskyrkan. Tack Jesus för att den här helgen blir av!

7 kommentarer

 1. Tack för att ni gör det ni gör!! Andra delar av kristenheten gör en direkt mörkrädd enligt vad jag läst på Stefan Swärds blogg. Vilket raseri mot invandrare! Och det raseriet är bara en del av ett ännu större: Rädslan för ”den andre”. Det är som den gamla sketchen med Lars Ekborg ”bunt ihop dom och slå ihjäl dom” där Ekborg tar grupp efter grupp, mopedister och fågelskådare och stockholmsdjävlar och kärringar över fyrtio och buntar ihop dem. Till slut finns bara man själv kvar och det är ju så världen borde vara förstås, att man in splendid isolation slipper ”den andre”.  Och detta hat ser inte ut att bara bero på ängslan inför förändringar och en överlägsen och ointresserad attityd från den progressiva eliten. Det som kryper fram nu i Swärds bloggs kommentarer är inte bara detta utan regelrätt paranoia och hat, det är som att läsa ”Flugornas Herre”.
  Och detta ska man ta del av i något slags kristet sammanhang! Och inte är det liberala kristna, utan bibelfundamentalister som går på hårdast. Så ytterligt ironiskt att just fundamentalister antingen inte kan läsa eller saknar läsförståelse. Så ytterligt ironiskt.
  Nej Micael, med sådana vänner behöver Jesus inga fiender. Detta är verkligen gräsligt.

  Gilla

  1. Amen Klaus, det är bedrövligt hur främlingsfientligheten och rasismen breder ut sig bland kristna, och därför är det viktigt och gott att lärjungar som du, jag och Stefan står upp för flyktingars rättigheter och alla människors lika värde. Gud välsigne dig!

   Gilla

   1. Jag blir nog tvungen att ställa frågan jag också: i vilka kretsar rör du dig och hur kommer du fram till att främlingsfientligheten och rasismen ökar bland kristna? Det är inte ärligt att stämpla folk som rasister för att man påpekar problem som man tycker sig se. Jag säger själv inget i denna diskussion, men anser det ohederligt att använda så kraftiga beskyllningar som rasism. Likväl som du invänder att man kallar dig för antisemit för att du är övertygad ersättningsteolog, så ska du nog låta bli att använda samma grepp själv och sätta epitet på människor du inte vet speciellt mycket om.

    Gilla

 2. Micael, jag märker inget av en växande främlingsfientlighet och rasism bland de kristna. I vilka sammanhang rör du dig? Men om du anser att det är rasism att inte alla som vill bo i Sverige skall få det och bli garanterade livslång försörjning, så har du fel definition på rasism.

  Däremot finns det en eskalerande antisemitism bland de muslimska invandrarna.

  Gilla

 3. När islamiska staten breder ut sig med ambitionen att skapa ett världsomspännande kalifat med terror som affärsidé kommer, som förr ett brev på posten, debattinlägg i kristen press, som går ut på att det finns underliggande förklaringar inom den kristna världen till det nidingarna beskylls för.

  När det gäller kristnas hemskhet – alltså röstning på SD – så är varje antydan om något underliggande ett exempel medlöperi och främlingshat. Förklara det den som… Nej, gör inte det för fridens skull.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s