Daniel Pashas mirakler i vardagen

Daniel Pasha
Daniel Pasha

För ganska precis ett år sedan stod jag och evangeliserade med min församling ute på Fyristorg här i Uppsala, när en man vid namn Hamid dyker upp och tackar oss för att vi sprider budskapet om Jesus. Han berättar om sin kusin som hade fört honom till tro efter att hon själv blivit dramatiskt omvänd. När han berättade hennes historia insåg vi att Hamids kusin var den berömda kvinna här i stan som hade blivit frälst på Atlas guld.

Av olika skäl hade hon beslutat sig för att ta sitt liv. Hon hade varit muslim hela sitt liv men upplevde inte att Gud hörde henne, och livet var så jobbigt att hon inte längre ville vara med. Hon hade beslutat sig för att hoppa framför tåget. Men av någon anledning går hon in i guldbutiken i närheten av stationen, varav mannen i disken, Daniel Pasha, frågar ”Varför vill du ta livet av dig?”

Hon stirrade på honom. ”Hur vet du det?” – ”Det är Gud som säger det till mig.”

Long story short, hon blev frälst och började vittna vitt och brett om att Jesus är den levande Gudens Son. ”Hon blev som den samaritiska kvinnan” sa Hamid, åsyftandes på Johannes 4:39 – hon berättade för alla hon kände om det mirakel hon hade varit med om.

Jag gick och hälsade på i Daniel Pashas guldbutik för några månader sedan. Den ödmjuke Livets Ord-medlemmen ställde gärna upp på en intervju där han delade flera mirakler som han hade upplevt. Förutom att bekräfta ovanstående story  berättade han också om hur han fått be för en kvinna som inte kunde få barn, och en annan som hade tappat kontakten med sin man men som mötte honom samma kväll. Väldigt många som Daniel Pasha når ut till är muslimer – som svensk-iranier med en profetisk gåva har han lätt att, med den Helige Andes hjälp, nå deras hjärtan.

Pasha har också ett väldigt stort engagemang för de fattiga, och han berättade länge om en verksamhet i Vietnam bland utsatta barn som han har startat upp och driver, något han förenar med evangelisation och mission. Det finns vissa punkter där vi inte håller med varandra om allt men jag är väldigt tacksam för det Gud gör genom honom och önskar honom allt gott och många fler mirakler i vardagen!

Pasha tillsammans med barnen i Vietnam
Pasha tillsammans med barnen i Vietnam

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s