Helandemöten och fattigdomsbekämpning med Iris Global i Moçambique

Iris Global på outreach. Till höger i bild sitter Heidi Baker
Iris Global på outreach. Till höger i bild sitter Heidi Baker

En YouTubekanal jag verkligen rekommenderar er att följa är Iris Global, även kända som Iris Ministries. Jag har sktivit mycket om Iris förut – organisationen är baserad i södra Afrika och leds av Rolland och Heidi Baker. Jag älskar Iris och är riktigt inspirerad av deras missionsarbete i och med att de förenar evangelisation, karismatik och aktivism på ett väldigt bibliskt sätt. De senaste två veckorna har de publicerat två videor som verkligen illustrerar detta:

Outreach in Unidade är en inblick i de helande- och evangelisationskampanjer Iris bedriver ute i bushen i Moçambique. De åker ut till en onådd by, visar Jesusfilmen, predikar Evangeliet och ber sedan för att de blinda och döva ska bli helade. Vilket de ofta blir. Professor Candy Gunther Brown med kollegor undersökte syn och hörsel hos ett antal ungdomar på en av dessa kampanjer före och efter de fick förbön, och hos flera noterade de en dramatisk förbättring.

Framför allt handlar dessa ”outreachs” om att omfamna människor med kärlek. Heidi Baker säger i klippet ovan att det handlar lika mycket om att lyssna som att predika, att lära sig som att lära ut. Lyckan när människor blir helade är total, och helandemötena fortsätter vara ett effektivt verktyg för Iris att nå ut med evangeliet om evigt liv i Jesus.

Som sagt ägnar Iris Global sig mycket åt fattigdomsbekämpning också, vilket detta klipp visar. Iris har precis som jag ett stort hjärta för barnen, och i dagsläget hjälper de tusentals föräldralösa barn runtom i södra Afrika. Jag har själv besökt Michael’s Children’s Villgae i Sydafrika som drivs av Iris. I videon ovan berättar de också om sitt arbete med änkor, hur de hjälper dem få en inkomst genom att använda sin kreativitet.

Kolla gärna in Iris Globals hemsida! Vill du ge dem en gåva i dessa juletider, kan du göra det här.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s