Ett liv bortom graven

ljus vid korsen

Som den sista fienden berövas döden sin makt, för allt har han lagt under hans fötter. (1 Kor 15:26-27)

Många är skakade och förtvivlade över mordet på Lisa Holm, en 17-årig tjej i Västergötland som plötsligt försvann i söndags och som nu hittats död. Lisas pojkvän har skrivit en väldigt stark text som spridit sig på internet:

Tiden med dig var den absolut bästa tiden i mitt liv! Alla de saker vi upplevt tillsammans under en så lång tid får mig bara att inse mer och mer att du va min stora kärlek och jag kommer aldrig att älska någon så mycket som jag älskade dig…

Du ville se så mycket som du aldrig fick och det gör så ont att du inte får göra det du vill och mår bra av. Jag tänker att när du nu är där uppe och förhoppningsvis mår bra så vill jag att du ser dig omkring i världen om du kan och försöker göra det du alltid drömt om. Jag vet att det första du gjorde när du lämnade oss var att krama din farfar som också ser ner på oss från himmelen…

Du kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta och det kommer aldrig försvinna, och jag hoppasatt du har delar av mitt i ditt. Vila i frid min underbara Lisa

Döden är en fiende till Gud och människor. Den förstör, separerar och tillintetgör. Jesus kom för att ge ”liv, och liv i överflöd.”(Joh 10:10) och för att ”göra den maktlös som hade makt över döden, alltså djävulen, och befria alla dem som av rädsla för döden levt i slaveri hela sitt liv.” (Hebr 2:14-15). Som Paulus säger: ”Han har gjort slut på döden och fört fram liv och odödlighet i ljuset genom evangeliet.” (2 Tim 1:10)

Detta är vad två miljarder kristna gett sitt liv till. När vi firar Jesu uppståendelse från döden firar vi också att vi kommer att uppstå. Det eviga livet bortom graven är kärnan bakom alla kyrkor, sånger, möten och bloggar. Det är den skatt som Gud har uppenbarat för oss och bekräftat med många mirakler.

Så jag står med i hoppet om att Lisa är i Himlen, både med dem hon lärt känna här och med den Gud som skapat oss alla och som är den enda som kan ge liv åt det döda. ”När det förgängliga är klätt i oförgänglighet och det dödliga klätts i odödlighet, då uppfylls det ord som står skrivet: Döden är uppslukad i seger.” (1 Kor 15:54)

En kommentar

  1. Nu förvånar du. Har varit imponerad av din bibel kunskap och att du kan tänka själv…
    Tror du verkligen att man kommer till himlen direkt? Det.är både gravt ologiskt och som jag ser det, obibliskt.
    Alla ska uppstå gemensamt vid Jesus återkomst. Slutsats…

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s