Är jag och Stefan Swärd falska profeter?

Micael och Stefan

”Politiskt korrekta pastorer som Stefan Swärd och Micael Grenholm gör sina egna korståg mot vad de tror är ondskan. Men frågan om för eller emot SD utifrån kristen tro är djupare än vad nämnda har förmåga att tänka. Ty Bibeln och Jesus talar om det som kallas avfallets tid. Den tid då falska profeter skall uppträda.”

Så skriver den kristne sverigedemokraten Jan Malmsten i ett facebookinlägg som delats ett flertal gånger, bland annat av Nasrin Sjögren som är en av de mest inflytelserika kristna SD-sympatisörerna i samhällsdebatten. I inlägget beskriver Malmsten hur SD-kritiska kristna:

 • har ett kärleksbudskap som är lånat av socialister och ateister med en marxistisk världsbild, och driver därmed en liberalteologisk vänsterideologi;
 • är tysta när kristna mördas i Syrien och Irak och när ”bilar bränns och kvinnor våldtas” i Malmö och på andra platser i Sverige;
 • försöker göra kyrkan till en ”snällhetsrörelse” istället för en ”kamporganisation mot ondskan”, och lever upp till beskrivningarna av falska profeter och avfall i Matt 24:3-44, Luk 21:25-28 och Dan 12:11.

Denna beskrivning kopplas alltså samman med mig och min bloggkollega Stefan Swärd.

Om vi börjar bakifrån: jag kollade igenom dessa bibelställen en extra gång, och hör och häpna det står ingenting om nationalism, invandring eller främlingsfientlighet. Nada. Lukas 21:25-28 handlar inte ens om falska profeter, där står:

”Tecken ska visa sig i solen och månen och stjärnorna, och på jorden ska folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och vågornas dån. Människor ska tappa andan av skräck i väntan på det som ska drabba världen, för himlens makter ska skakas. Då ska man se Människosonen komma i ett moln med stor makt och härlighet. Men när det här börjar hända, så räta på er och lyft era huvuden, för er befrielse närmar sig.”

Alltså, Micael Grenholm är en falsk profet och kristna ska stödja SD. Eh?

Matteus 24 nämner falska profeter, i tre av de 41 verser som Malmsten refererar till. Där står:

Många ska komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och de ska bedra många… Om någon då säger till er: Här är Messias, eller: Där är han, så tro det inte. Falska messiasgestalter och falska profeter ska träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda. (Matt 24:5, 23-24)

Det som kännetecknar falska profeter enligt Jesus är alltså inte att de är kritiska till främlingsfientliga partier, utan att de påstår sig vara Messias. Så, för tydlighetens skulle vill jag bara påpeka: jag är inte Messias. Jesus är Messias. Varken jag eller Stefan Swärd har någonsin påstått oss vara Messias. Så att säga att vi skulle vara falska profeter är, bibliskt sett, falskt.

Skulle jag då tillhöra skaran som är tysta inför hur kristna avrättas i Irak och Syrien? Jag har med min egen kropp försökt rädda livet på irakiska kristna. Jag engagerade mig för dem innan det var coolt. Redan för fem år sedan uppmärksammade jag kristnas situation i Irak. I augusti 2012 åkte jag till Flen för att försöka hindra en utvisning av Yasser Hanna, en kristen broder som tvångsutvisades till Irak. Jag var tidigt med i kampanjen för att uppmärksamma hur IS förfljde kristna, jag bytte ut min profilbild på Facebook, jag uppmanade människor att stödja humanitära, fredsskapande insatser i landet, med mera.

På samma sätt har jag skrivit om och uppmärksammat krisen i Syrien i mängder med blogginlägg både här på Hela Pingsten och på Holy Spirit Activism, samlat in pengar och uppmanat människor att hjälpa. Skillnaden mellan mig och Jan Malmsten är inte att en av oss skulle vara tyst om humanitära kriser, skillnaden ligger i att medan jag använder det som argument för att välkomna många flyktingar och öka biståndet, så stöder Malmsten ett parti som vill minska invandringen med 90 % och minska biståndet med 30 %. Ett parti som klart och tydligt sagt att de vill deportera syriska flyktingar till krig.

Jag kan som kristen inte sitta tyst när mina bröder och systrar börjar sympatisera med folk som säger att det är okej att tvångsutvisa människor till krig. Jag följer Jesus, som säger att vi ska älska alla människor, inklusive invandrare, som oss själva (Mark 12:31, 3 Mos 19:32). Han säger att vi ska behandla andra som vi vill bli behandlade (Matt 7:12), att när vi tar emot främlingen tar vi emot Honom (Matt 25:35). Kristna är kallade till gästfrihet och att göra gott mot alla människor (Hebr 13:2, 1 Tess 5:15).

Utifrån detta är det aldrig OK att tvångsutvisa flyktingar till krig. Jag kan som Jesu lärjunge, som med mina ögon sett skräcken i flyktingars ögon när de fått avvisningsbeslut och som med min egen kropp förgäves har försökt stoppa deras utvisningar, inte sitta tyst när folk påstår att det går alldeles finfint att kalla sig Jesu lärjunge och samtidigt vilja tvångsutvisa folk till krig. Jag säger inte att de inte är lärjungar till Jesus – jag har minsann aldrig kallat någon för falsk profet beroende på vad de tycker politiskt – men nog är de inte särskilt duktiga på att följa Hans etiska undervisning.

Malmsten tar i från tårna för att koppla mig och Swärd ihop med ateister, socialister, kommunister och Gud vet vad. Vilket förstås är absurt, vi predikar biblisk kristendom. Älska invandraren som dig själv sa Gud 3500 år innan Marx var född. Malmsten bör plocka ut bjälken ur sitt eget öga först, innan han gillar Avpixlat som drivs av ateistiska rasister som Mats Dagerlind och som hänger ut barn för att de är mörkhyade, eller innan han propagerar för SD som trots sin pseudokristna framtoning leds av människor med synkretistiska föreställningar som att Gud uppenbarar sig i Sveriges lagbok lika mycket som i Bibeln, och att ”fornnordisk och hednisk tro” ska ha en särskild plats i det svenska samhället.

Den kristna sverigedemokratiska rörelsen är liten, men envis. Den blandar samman tron på Jesus och invandringsmotstånd på ett irrationellt och kusligt sätt, och står för en människosyn och en moral som helt enkelt är obiblisk. När SD:s chefsideolog Mattias Karlsson försökte göra ett bibliskt försvar för SD:s ideologi tog han upp liknelsen om den barmhärtige samariern som en problemtext, och tvingades tolka den som att vi bara ska älska dem som visar barmhärtighet mot oss – något som självklart motsägs av Jesu ord om att vi ska älska våra fiender i Matt 5:44. Men en sådan obiblisk moral behövs för att SD:s ideologi ska gå ihop. Och det måste kristna i allmänhet och pastorer i synnerhet protestera mot.

63 kommentarer

  1. Hej Marcus!

   Att sympatisera med ett parti är inte samma sak som att vara medlem eller rösta på det. Nasrin skriver på den sverigedemokratiska tidningen Samtiden och hon driver passionerat SD:s kärnfrågor mot invandring och islam och för nationalism. Hennes kommentarsfält på facebook är fyllt med SD:are som hyllar det hon skriver. Så hon har inte något särskilt stort problem med SD, i själva verket verkar hon sympatisera med det mesta de står för.

   Gilla

 1. Hej Micael!
  Du måste förstå att massinvandringen till Sverige av bland annat muslimer handlar om att avskaffa Sverige som nation, blanda bort de etniska svenskarna, bygga in konflikter i samhället. Saken handlar inte om att hjälpa flyktingar, sådan hjälp sker bäst på pltas eller i närområdet. Massinvandringen och ”mångkulturalismen” innebär att välfärdsstaten och svenskarna Sverige går under. Man vill införa världsrepublik och världsdiktatur under antikrist.

  Den i Sverige förhärskande ideologin som leder i politisk korrekthet är vad som kallas kulturmarxism. Läs om Frankfurtskolan.

  Det pågår ett folkmord på vita folk. Sök på ”antirasist är ett kodord för antivit.”

  En bra blogg för dig att studera hur sjukt samhället har blivit:
  https://janmilld.wordpress.com/

  Gilla

 2. Jan, när man milt sagt ser ett sånt förvirrade inlägg som ditt så
  är frågan vem som är sjukast, du eller samhället.

  Gilla

 3. Micael,

  En liten påminnelse om förra årets konflikt i Gaza. Var vänlig och se https://www.youtube.com/watch?v=yFaaAA13sgc

  Kanske plats för en korrigering från din sida angående dina vilseledande uttalanden då? Det skulle hedra dig om du vill vara ärlig och trovärdig. ”Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa…” Använder man sig av lögner är det svårt att försvara sig mot att vara en falsk profet. Eller hur?

  Nyligen samlades experter från USA och Tyskland i Israel och granskade Israels handlingar under kriget i Gaza. De var upprörda(!!) över att Israel gått långt utöver vad internationell lag kräver för att skydda civila under krig.

  ”Int’l Legal Experts Slam IDF – For Over-Warning Gazans Experts from US, Germany warn IDF ‘legal zeal’ sets dangerous precedent tying hands of democracies fighting terror.

  ”The IDF went to extraordinary lengths last summer to prevent civilian casualties while fighting Hamas terrorists in Gaza, achieving a remarkable1:1 civilian to combatant ratio, but according to international legal experts it went too far in avoiding casualties among the enemy population.

  ”Willy Stern of Vanderbilt Law School, in an article to be published next Monday in the Weekly Standard, details what he found while spending two weeks with attorneys in the IDF’s international law department dubbed ”Dabla” as well as front-line commanders, and documents the IDF’s ”legal zeal” which as he notes has not stemmed the deluge of international criticism against it.”
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196506#.VXioUNqqqko

  En kommentar också om det du skriver ovan. Att du inte är messias vet alla. Det är nog ingen falsk profet som någonsin kommer att påstå det heller om han ska lyckas bedra många. Jesus sa: ”Många ska komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och de ska bedra många…” Matt 24:5 ”Jag” syfta här på Jesus, annars är det svårt att få texten att gå ihop. De falska profeterna ska alltså komma i Jesus namn och säga att Jesus är Messias. (Hur kan man komma i Jesu namn och säga att man själv är Messias?) Men många kommer trots en rätt bekännelse att ändå vara falska profeter och det är så de kommer att lyckas bedra MÅNGA.

  Mvh,

  Lars Enarson

  Gilla

 4. Jag vill till ovanstående bifoga länken till Dore Gold’s inledningsanförande vid dagens presskonferens i Jerusalem angående Israels rapport från kriget i Gaza förra sommaren. Du kan se det här https://www.youtube.com/watch?v=jJIP_8J4sfo Klippet är drygt 11 minuter långt. Om du inte vill eller hinner se hela klippet så börja vid 09.30 och se till slutet

  Om du Micael inte tar tillbaka dina falska anklagelser mot Israels armé i dina skrivelser förra året på den här bloggen där du så självsäkert påstod att Israels armé bröt mot internationella krigslagar så är du en falsk profet eller kanske bättre uttryckt: du är ett falskt språkrör för fred och rättvisa!

  Gilla

 5. Jag tror inte ni är några sanna profeter (då jag inte tror på profeter), men ni verkar definitivt vara sanna människorättskämpar! Något jag sätter mycket högre värde på.

  Gilla

    1. Det är just det de inte gör. Det var min lilla poäng i det hela. Både Micael Grenholm och Stefan Swärd ljuger i de frågor de tar upp. Det är allvarligt.

     Gilla

      1. Jag håller med dig Simon. Exempel behövs. Här är två direkt från minnet.

       Micael Grenholm förra året om Gaza: ”Folk dör som flugor. Det stora flertalet civila.”

       Stefan Swärd: ”SD vill stoppa all invandring.”

       Man kan tycka vad man vill om dessa frågor, dvs kriget i Gaza och SD och invandring. Men båda dessa påståenden är direkta lögner. Jesu använde sig aldrig av lögner. Det gör inte sanna profeter heller. I alla fall ber de om ursäkt om de tagit miste.

       Tack för mig och Gud välsigne dig!

       Gilla

       1. Är det en lögn att folk dör som flugor i Gaza och att de flesta är civila?

        Stefan Swärds uttryck är en uppenbar överdrift knappast tänkt att tas som bokstavlig – inte vad jag skulle kalla en lögn – lite som att säga ”vänsterfolket vill ju att hela lönen ska gå till skatt!”. Den som gör dylika uttalanden ljuger inte nödvändigtvis – den ger en retorisk överdrift – och så länge inte mottagaren av budskapet har autism så borde det vara väldigt tydligt vad han menar.

        Gilla

        1. Kolla själv upp vad Micael skrev förra året om kriget i Gaza och rätta mig om jag har fel. Han skrev inte ”att de flesta är civila”. Han gick mycket längre och skrev att ”det stora flertalet är barn eller oskyldiga civila” eller liknande. Det är en lögn och jag försöker få Micael att ta tillbaka de uppgifterna och erkänna att han hade fel.

         Intressant vinkling du gör för att försvara Swärd. Jag uppfattar dock inte honom på det viset. I det oerhört infekterade debattklimat som råder idag om SD bör man hålla sig till fakta. Jag tror de allra flesta tar honom bokstavligt och tror exakt det han säger. Det ingår i att demonisera sin motståndare när i själva verket SD förfäktar exakt samma invandringspolitik som alla partier i Sverige i princip hållit sig till i alla tider fram till de senaste tjugo åren eller så. Jag har påpekat detta direkt till Swärd själv. Men han fortsätter ändå att säga samma sak. Förresten så har jag frågat Swärd direkt denna vecka varför han uttalar sig på det sätt han gör så jag väntar på hans svar.

         Gilla

        2. Ett sista förtydligande. Förhållandet döda stridande jämfört med döda civila i Gaza var alltså c:a 1:1. En oöverträffad siffra i liknande situationer. Israel gör nämligen allt för att undvika att civila omkommer trots att det alltid innebär att de själva får större egna förluster i döda soldater. När det gäller NATO och EU och USA så är förhållandet minst tre döda civila per död soldat i liknande fall.

         Jag har hört israeliska piloter som flög över mål i Gaza en hel dag gång på gång utan att släppa några bomber eftersom risken för civila offer bedömdes som för stor. När de fått frågan att detta måste vara oerhört frustrerande i ett försvarskrig så svarade de att de är deras ära att göra allt som går för att skydda civila. De går långt utöver vad internationella krigslagar kräver. De varnar först på flera olika sätt och om de civila ändå inte ger sig av släpper de ner små bomber först med ofarliga laddningar för att varna innan den riktiga smällen kommer. Osv. Vilken annan armé handlar på samma sätt i krig. Nämn ett enda exempel!

         Krig är fruktansvärt och varenda död är en tragik. Men jämför du antalet döda med det som förekommer i Syrien t ex så handlar det om så oerhört många fler offer där. Du får i alla fall lägga till två nollor efteråt. Men Micael anklagar ändå Israel samtidigt som han kulligullar och försvarar krigsreligionen islam som ligger bakom dessa fruktansvärda blodbad precis som allt vänsterfolk gör. Vilket hyckleri!! Det är ofattbart och en stor skam.

         Gilla

 6. En falsk profet är en som profeterar falskt, det vill säga påstår sig komma med ett budskap från Gud som Gud inte har sagt. Den som påstår sig vara Messias är en falsk kristus och dessutom en antikrist.

  Gilla

   1. ”Det som kännetecknar falska profeter enligt Jesus är alltså inte att de är kritiska till främlingsfientliga partier, utan att de påstår sig vara Messias.”

    Gilla

    1. Det är inte alls det som kännetecknar falska profeter enligt Jesus. De falska profeterna säger att Jesus är Messias. Hur skulle de annars kunna komma i hans namn? Och hur skulle de i så fall kunna bedra MÅNGA?

     Gilla

     1. Väldigt sen kommentar (tre år efter). Den grekiska texten kan inte tolkas som Lars Enarsson säger. Då skulle den ha formulerats annorlunda. Hans exeges är undermålig. Jag hittar inte heller en enda översättning som inte säger att orden ”jag är messias” ska tolkas som något annat än ett citat.

      ”Legontes ego eimi” = sägandes (en anföring) ‘jag är’

      Gilla

 7. ”larsenarson” Du sakar all trovärdighet och visar upp ett rent hyckleri om
  du påstår att det inte funnits bevis för Israels bombningar av civila mål
  som skolor, sjukhus och stränder. Vilka mediokra källor du plockar fram,
  tillhör du proisraeliska lobbyn som medvetet sprider sådan här dynga.

  Gilla

  1. Hej Rune!
   Jag har inte påstått att Israel inte har bombat civila mål i Gaza. Det är nämligen inget krigsbrott när de blir beskjutna från civila mål. Du måste veta vad du pratar om innan du tar till orda.
   Den som inte har förstånd nog att ta avstånd från en islamistisk terrorist organisation som Hamas som saknar all form av respekt för människoliv har ingen trovärdighet i freds- och rättvisefrågor.
   Vad är det för dynga du syftar på? Har du sett videon med Dore Gold?

   Gilla

 8. ”innan han gillar Avpixlat som drivs av ateistiska rasister som Mats Dagerlind och som hänger ut barn för att de är mörkhyade”

  Men snälla Micael – det där var väl ändå ett riktigt dåligt argument? Att jag själv inte är överförtjust i AP (och de har knappast agerat lojalt med SD i alla lägen) kan vi lämna därhän – du kan inte stå och använda argument som ”du har hedningar på din sida”, när du själv har stora delar av svenskt tyckaretablissemang på din. Det är inte SD som har de grupper som drivit igenom fri abort, den sexuella revolutionen , kristendomens likställande med andra religioner eller som ger hutlösa förmåner till återvändande IS-krigare på sin sida. Med mera. Det är du som har det.

  Sedan är det ju inte ett bra argument i sig heller. Folk är inte dumma bara för att de inte är troende. Jag känner SD-politiker som drivit frågor om livets okränkbarhet exempelvis, som inte är kristna. SD är inte ett perfekt parti, men att slå Bibeln i huvudet på troende som tror att en flyktingpolitik som är mer i linje med våra grannländers hjälper flest flyktingar, det är att sälja ut vår tro för att skaffa sig ‘credd’ hos makten. Det kan man gott och väl likna vid att vara en falsk profet. I vilket fall vittnar det om stora svårigheter med att förstå vad problemen i vårt samhälle beror på.

  Gilla

 9. Fick det svar jag väntade mig från dig ”larsenarson”. Ditt problem är att du kategoriskt
  hyllar krigsmakten och apartheidstaten Israel (googla gärna på detta om du tvivlar).

  Jag har i flera inlägg i detta forumet tagit avstånd från Hamas där också du deltagit.

  Du har inte förstånd att ta avstånd från terrorstaten Israel i din MFS fanatism.
  Ditt mässande i videon du sände ut från Israel var pinsamt usel. Du har kallats för
  en falsk profet av bl a Toby Johansen efter dina program i TV-kanalen Vision Norge.

  Hur är det med din relation till Jesus men tanke på att du tillhör judendomen???

  Gilla

 10. Hej igen Rune!

  Jag gör ett försök att resonera sakligt med dig får vi se hur det går.

  1. Låt oss för det första lämna google och apartheid åt sidan om vi ska vara seriösa i diskussionen. Det ligger på lite för låg nivå för mig. Antisemitismen, dvs judehatet, i världen är starkare idag än under Nazitiden så google är ingen bra källa att gå till i en sådan här fråga.

  2. Det gläder mig att du tagit avstånd från Hamas. Eftersom jag inte vet vem du är hade jag ingen aning om det. Då borde du i så fall förstå att Israel måste kunna försvara sig från denna terroristorganisation vars målsättning är att döda så många judar som möjligt. Ingen armé i världen är mer noga med att undvika civila offer än Israels armé. Ingen armé i historien har heller lyckats undvika civila offer mer än IDF gjort. Under kriget i Gaza var förhållandet mellan civila och militära offer c;a 1:1. Motsvarande siffror i liknande krigssituationer, typ NATO, EU och USA, är minst det tredubbla.

  3. Jag är ingen MFS fanatist och Israel är inte en terroriststat utan en demokratisk stat. Om du inte kan höja dig över denna tarvliga nivå i ditt resonemang så kan vi avsluta samtalet.

  4. Vilken video du syftar till vet jag inte. Jag bad dig titta på Dore Gold’s video. När du gjort det kan vi fortsätta samtalet.

  5. Att jag kallats för en falsk profet av denne Johansen tar jag som en stor ärebetygelse. Han är representant i Sverige för en klart antisemitisk organisation som förfäktar antijudiska konspirationsteorier som ingen sann kristen borde ha med att göra.

  6. Jag har ett väldigt bra förhållande till Jesus. Umgås med honom i bön och lovprisning varje dag, Jesus är jude och alla Jesu apostlar tillhörde den messianska judendomen långt innan någon kristendom fanns. Det första spåren av en kristen tro skild från judendomen uppstod enligt teologiskt seriös expertis mot slutet av första århundradet då alla apostlarna utom Johannes redan var döda.

  Allt gott önskar jag dig!

  Gilla

 11. Tyvärr har du nog fått antisemit på hjärnan och ser spöken överallt.
  Till skillnad från dig så har jag ett objektivt seende där terrorhandlingar
  från Hamas är lika avskyvärda som Israels terror. Skillnaden är att
  Israel olagligt ockuperar och bygger bostäder (tvärt emot Genéve och Haag
  konventionen samt FNs människorättsråd) i Västbanken, Golanhöjderna
  och Östra Jerusalem.

  Israel har ett enormt vapenstöd från USA med mer än 40 miljarder om
  året. Därför är Hamas raketer leksakspuffar i jämförelse och det vet du.

  Hamas moral är rutten och likaså Israels men du Lars försvarar folkmord
  bara det kommer från rätt sida.

  Ditt minne är kort, videon är ett av dina sk böneutrop ”På Jerusalems
  murar, nr 17” från 8 aug 2014 i Micaels ”Varför Israel inte har evig, gudomlig
  rätt till Gaza och Västbanken”.

  Jag tar gärna en saklig debatt om du försöker lämna fanatism och subjektivism
  hemma.

  Hälsn//Rune

  Gilla

   1. Tack för det Samuel! Vi bör inte låta dessa falska profeter på den här bloggen få stå oemotsagda även om vi likt Jeremia måste stå ensamma. Vilsenheten är stor på den här bloggen.

    Gilla

  1. Käre vän!

   Antisemitism är inget att leka med. Den har skördat miljontals människoliv bara de senaste århundradet och den är tyvärr mer levande idag än någonsin. Johansens organisation sprider och försvarar Sions Vises Protokoll, samma skrift som Hitler använde för att iscensätta mördandet av Europas judar och som är förbjuden litteratur idag i de flesta länder i Europa. Den är däremot bestseller idag i alla arabländer och uppbackas t ex av Hamas.

   Det är uppenbart att du inte kan föra en seriös dialog om du anklagar Israel för terrorism. Israel ockuperar inte Västbanken och Östra Jerusalem olagligt. Det är en myt som du gått på. Israel har full rätt enligt internationell lag att bygga bostäder överallt på dessa områden. Hela världssamfundet gav 1922 det judiska folket rättigheterna att upprätta sitt eget hemland igen på dessa områden och detta gäller fortfarande inom internationell lag. (Golanhöjderna vilka Israel ockuperat fullt lagligt enligt lagar om försvarskrig är en annan historia.) Genevekonventionen gäller därför inte på dessa områden. Du har tappat förmågan att skilja mellan terror och lagligt försvar.

   Jag bad dig titta på videon av Dore Gold. Eftersom du tydligen vägrar att göra det avslutar jag härmed konversationen till dess att du är villig att lyssna på sakargument.

   Till sist vill jag bara tillägga för dig och alla andra här på bloggen:

   Hamas bildades i slutet av 1980-talet av Muslimska Brödraskapet med det uttalade syftet att vända hela världsopinionen mot Israel genom att tvinga palestinierna att offra sina egna liv i den processen. Sakarja kapitel 12 och 14 talar om att hela världen till slut kommer att vända sig mot Jerusalem och det judiska folket. Hela världen. Dessa profetior har aldrig tidigare uppfyllts i världshistorien men de uppfylls ju just nu bokstavligen framför våra egna ögon. Den enkla frågan blir då: vill vi står på hela världens sida mot Gud eller på Guds sida med sitt egendomsfolk? Vem tror du vinner den duellen? Du får gärna tjuvkika i Boken om du inte vet det. Jag vet på vilken sida jag vill stå.

   Allt gott!

   Gilla

 12. Vill bara tillägga till meningen: ”Du har tappat förmågan att skilja mellan terror och lagligt försvar.” Rätt och fel handlar inte om vem som har flest vapen!

  Gilla

 13. Min slutkommentar till dig Lars blir att du är en lögnare, ditt snack om falska profeter
  är verkligen att kasta sten i glashus. Jag tog upp FN, Genevé och Haag konventionen
  som exempel men det räcker tydligen inte för en fanatiker, som du tydligt bevisar att
  du är. Israel har begått så många krigsbrott mot civila att all dokumentation borde
  vara överväldigande för dig Lars. Israels fosforbomber, organstölder, olagliga
  bosättningar, strypta förnödenheter av läkemedel och livsmedel till Palestinierna
  under krigstid strider mot all mänsklig värdighet.

  Du behöver inte älta om Hamas när dina argument tryter, jag har varit MYCKET
  tydlig i min kritik mot denna organisation. Jag tycker civilbefolkningen har lidit
  tillräckligt utan dessa två galna parter. Nej den seriösa dialogen är du inte i när-
  heten av att behärska käre vän.

  Gilla

  1. Rune Persson, har du någonsin bemödat dig att kolla upp informationen du spyr ut? Organstölder liksom.. ditt hat mot israel är så starkt att du accepterar nästan vadsomhelst som får Israel att se dåligt ut i dager. En dag hoppas jag du kommer inse att du springer hamas ärenden

   Gilla

  1. Stefan skrev bl a i en mejlväxling med Claphaminstitutet som han förestår: ”Men Jimmie Åkessons agenda är ju att använda islamkritiken för att få stopp på invandring över huvud taget, och det tycker jag blir fel och överförenklat.”

   Jag påpekade då att detta inte är sant. Jag fick inget svar från Swärd men efteråt gick han trots det ut i TV och sa samma sak där. Om jag minns rätt så var det i en debatt med Tommy Dalman.

   Gilla

  1. Lars hann före mig, men ja Rune, du sköt dig själv i foten. Dit hat mot Israel kommer slå tillbaka på dig själv,vänd om innan det är försent

   Gilla

 14. Rune,

  Du kommer med väldigt grova anklagelser mot Samuel och jag måste försvara honom eftersom du tydligen sväljer det mesta av falsk israelkritik som sanning.

  Artikeln om organstölder i svt som du hänvisar till är väldigt missvisande. Den skrevs i samband med de falska anklagelserna i Aftonbladet att Israel stjäl organ från palestinier och säljer vidare, vilket skapade en smärre regeringskris mellan Sverige och Israel. Svt gick då in med artikeln i ett försök att försvara Aftonbladet, vilket är skandalöst men tyvärr ganska typiskt för svt där idag många f d KPLMr fanatiker och israelhatare är anställda idag. Det står i artikeln:

  ”Israeliska hälsodepartementet säger till israeliska TV 2 att organanvändningen skedde med tillstånd, men att ‘riktlinjerna inte var tydliga vid den tiden’.”

  Jag ser inget uppseendeväckande med detta. Antisemitism uppstår när man behandlar Israel och/eller judar efter andra måttstockar än andra. Säg mig ett land i världen där inte liknande saker förekommer eller har förekommit om man börjar gräva lite bakom ytan. Rester från abortfoster används inom kosmetikaindustrin t ex. Poängen i artikeln är att det handlade inte om någon organiserad form av organstöld med försäljning av organ från uteslutande oskyldiga stackars palestinier, vilket ju var det graverande i de falska anklagelserna i Aftonbladet. Det handlade om att organ från både judar och araber och andra använts i olika syften inom vården. (Israel är inte någon apartheidstat som i Sydafrika utan alla behandlas lika inom israelisk sjukvård.) Men bland israelhatare så uppfattas artikeln som ett stöd för anklagelserna i Aftonlbladet att Israel sysslar med organstöld, precis som du gör.

  Visst finns det brister och felaktigheter i Israel. Vilket land är perfekt? Sverige? Hetsjakten på Israel där detta land bedöms utifrån andra grunder än andra länder är vår tids främsta uttryck för antisemitism världens mest seglivade form av rasism.

  Gilla

 15. Detta var bara ETT exempel, de andra vill ni inte prata om. Ja jag tycker även du
  är patetisk. Att Samuel påstår att jag spyr ut information, hatar Israel, accepterar
  allt som får Israel i dålig dager och springer Hamas ärenden kallar jag för väldigt
  GROVA påhopp. Det är helt ok enligt dig Lars. Problemet med er fanatiker är att
  ni bara ser verkligheten från en sida, allt annat förtränger ni. Det finns mycket
  grövre anklagelser vad gäller organstölder som jag valde att inte ta upp p g a
  källorna inte verifierats.

  Jag blir anklagad för att svälja ”falsk israelkritik”, vad är dina källor på att allt jag
  framfört är falskt Lars. Hatar definitivt inte Israel som nation, men nuvarande
  styre agerar som terrorister mot Palestinierna och har även använt metoder som
  är synonymt med apartheid. Göran Rosenberg Expressen duger väl inte som
  källa åt er fanatiker heller….men håll till godo om ni ids läsa.
  http://www.expressen.se/kultur/goran-rosenberg/en-apartheidstat/

  Gilla

  1. Ja du sprider desinformation om Israel,. Du hade ju fel angående organstölder, det gör dig till en ryktesspridare, Precis vad hamas vill, du springer deras ärenden vare sig du vill eller ej

   Gilla

   1. och det blir ju löjligt att bemöta dig på varenda nyhetsartikel du lägger upp så fort du blivit påkommen att ljuga om den förra.. seriöst skaffa dig något vettigare att göra, finns bra många mer länder att vara förbannade på

    Gilla

 16. Lars, du är väldigt objektiv (ironi) när du påstår att SVT består av ”många fd KPLMr
  och Israel hatare”. Det står i artikeln säger du kryptiskt, vad/vilket/var står detta och
  är det i denna/annan artikel. Snacka om att förvränga sanningen Lars. Att du är
  högerextrem innebär inta att alla andra har varit/är kommunister.

  Samuel, är det ett förtäckt hot du kör med när du säger, ”Ditt hat mot Israel kommer
  att slå tillbaka på dig själv, vänd om innan det är försent. Mycket obehagligt formulerat.
  Kanske ska alla som inte tycker som dig vända om innan det är försent…………….

  Gilla

  1. Rune, tja.. vet ju inte vem du är så mig behöver du inte va rädd för 🙂
   Menade snarare vad som står i bibeln, när man läser om Israels fiender från GT till NT.
   När du sprider lögner och misskrediterar Israel så tillhör du nog kategorin fiende till Israel, och det har väl historiskt inte gått så bra för Israels fiender.. därav varningen.

   Gilla

 17. Du visar än en gång vilken usel retorik du kör med, nej jag har inte spridit några
  lögner, det är både sant och verifierat att Israel har tagit organ från döda. Vad är
  ditt problem, svider sanningen för mycket i din rosenskimrande Israel värld.

  Tyvärr bevisas det gång på gång att de verkliga lögnarna är fanatiker som du
  Samuel, vägrar ta in fakta, lyssnar inte på saklig kritik, säger att allt som stör
  er världsbild är lögner och desinformation, saknar helt och hållet självkritik och
  ödmjukhet, projicerar, förvanskar medvetet fakta till att passa sitt eget ändamål
  mm mm.

  Samuei, andemeningen i ditt bibelcitat var något helt annat än det du lindade in i ditt sista svar.

  Är du månne en falsk profet!

  Gilla

  1. Kollade upp ditt alias genom en snabb google sökning.. ser ut som du har ett privat litet korståg mot Israel på nätet.

   Som sagt, det kommer slå tillbaka på dig själv – 1:a Mos 12:3 – hur vet jag inte, men det verkar redan som du har det svårt med tanke på din attityd och agenda, förgiftad in i benmärgen.

   Gilla

 18. Till sist (förhoppningsvis) så vill jag säga att du Samuel anklagar mig för lögner,
  istället kunde du bemöta det som t ex Göran Rosenberg skrev i Expressen, men
  nej, det klarar du inte av utan beskyller istället mig för att misskreditera Israel och
  sprida lögner.

  Du vet inte vad jag gör och vilka länder jag kritiserar förutom Israel, sandlåde-
  argument från dig Samuel. Är det inte tillåtet att kritisera Israel, vill du införa
  censur som passar in i diktaturer både i öst och väst.

  Gilla

 19. Åsiktspolisen är i gång ser jag, du har inget att göra med vilket alias jag har
  eller inte har. Bekräftar bara vilken obehaglig person du är. Lögner och
  överdrifter är ditt signum, i vilka andra forum har jag mitt sk ”privata korståg”.
  Fram med bevis nu och inte bara förtal och lögner.

  Gilla

 20. Duktig pojke, två hittade varav en ren rasistisk blogg som ”varg i verum”,
  passar väl dig som hand i handske. Lovar dig att jag är lugn, förmodligen
  lugnare än det du bevisar här genom att desperat söka mitt alias på nätet.

  Gilla

  1. Med facit i hand..

   Du har spridit lögner om Israel, och blivit påkommen att ha fel.. du kallar andra lögnare när det visade sig att de hade rätt och ändå står du fast vid din ståndpunkt. Nu kallar du folk rasister till höger och vänster när du blir påkommen med att bedriva en privat agenda..

   Jag kan inte ta dig på allvar 🙂 Jag avslutar diskussionen här och låter dårhuset ta över när det är dags.

   Gilla

 21. Äntligen slipper jag dina infantila kommentarer, tyvärr är det du som är lögnaren
  här. tydligen mycket ömma tår jag trampar på. åker gärna med dig till ”dårhuset”,
  men sen får du klara dig själv när jag åker hem.

  Måste kännas jobbigt när du innerst inne vet att du bara kör med tomma argument,
  aldrig något konkret bara sandlådebeteende från din sida.

  Försök nu slappna av och fira lite midsommar utan alltför mycket bitterhet.

  Gilla

 22. Hej! Snälla försök läsa bibeln m andra ögon.

  Jesus säger tex. vänd andra kinden till för att slaget kommer bakifrån. Jesus menar tydligt att man ska vända hela kroppen bakåt för att markera mot den fega angriparen som kommer bakifrån. Han vill att vi förvarar oss. Inte vill han låta oss dödas. Vad skulle det vara för kärleksfull Gud och Fader annars? Hur skulle vi kunna ge ngt om vi inget har kvar? Inte ens våra liv???
  Jesus vill och har alltid velat att vi ska försvara vårt land.

  Tror du på allvar att han vill att vi ska skänka bort vårt land (kristet) och låta muslimer ta över och döda oss? Det tror inte jag. Det är sedan länge dax att försvar vårt land precis som Israel gör. Texten var skriven för länge sedan så jag hoppas du kommit till insikt sedan länge.

  Bra skrivet Lars Enarsson

  Gilla

  1. Hej Ebba! Att slaget kommer bakifrån är något du bara hittar på – det står inget om det i texten. Jesus vill att vi älskar våra fiender (Mat 5:44). Att döda någon är inte en kärleksfull handling, eller hur? Om du älskar ett barn, så dödar du det inte. Bibeln och kyrkohistorien vittnar om tusentals martyrer som hellre låter sig dödas än att de dödar någon annan. Se på Stefanus i Apg 6-8! Han älskade och förlät sina fiender in i döden. För mig är livet Kristus och döden en vinst (Fil 1:21). Jag förstår att du är rädd, men du behöver inte vara det! Tillhör du Kristus har du evigt liv i lycka hos honom. Du behöver inte döda någon muslim. Älska muslimerna! För dem till tro, krama dem och peka på Jesus. Strid inte utan sprid Guds rike. Gud välsigne dig!

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s