Så blir du missionär!

På vårt årliga församlingsläger Kingdom Camp fick jag i år uppdraget att prata om ”mission i mikroperspektiv”. Så jag valde att snacka om hur man gör för att bli missionär! Eftersom Sverige är ett missionsfält handlar det mindre om att packa resväskor och mer om att göra de grejer Jesus gjorde: bota sjuka, uppväck döda, predika Evangeliet, hjälp de fattiga och be ständigt. Svårare än så är det inte.

Jag berättar en hel del vittnesbörd om inspirerande missionärer och lär ut rörelser för att ni enkelt ska kunna minnas allt som behövs i ert missionärsskap. Hoppas undervisningen blir till välsignelse!

6 kommentarer

 1. Hej Micael,

  Det var ett tag sedan.

  Du skriver:”Jesus gjorde: bota sjuka, uppväck döda, predika Evangeliet, hjälp de fattiga och be ständigt. Svårare än så är det inte.”

  Det som Jesus gjorde, gjorde han i egenskap av Gud och för att vittna om att han är Guds Son. Judarna blev genom Jesus mirakler övertygade om att det var Messias som kommit.

  /Ulrika

  Gilla

  1. Hej Ulrika! Trevligt att råkas igen 🙂

   Ja Jesus är Gud, och Han gjorde mirakler för att vittna om att Han är Guds Son och Messias. Han sa ju också att Hans lärjungar skulle göra samma saker – inte för att vi är gudar utan för att vi kan göra det i den Helige Andes kraft: ”Där ni går fram ska ni predika: Himmelriket är nära. Bota sjuka, uppväck döda, gör spetälska rena och driv ut onda andar. Det ni har fått som gåva ska ni ge som gåva.” (Matt 10:7-8)

   Gud välsigne dig!

   Gilla

 2. Versen innan, Matt 10:5-6, säger Jesus att lärjungarna inte ska gå till hedningar, utan till förlorade får i Israel. Ta honom på orden om ni nu anser alla kristna vara apostlar som lever idag. Utan kontext tenderar kristna att bli Jesus själva och ska resa döda, särskilt vanligt i Redding California. Dessa Jesusfigurer varnar Jesus lärjungarna för 12 kapitel senare, i Matteus 24. Gå till förlorade får i Israel om ni är lärjeungar som sändes av Jesus i Matt kap 10 vers 7. Annars läs Bibeln med lite sammanhang inräknat! Bara ett tips! Janne 2

  Gilla

  1. Hej Janne!

   I Matt 28 ser vi hu lärjungarna kallas till att göra nya lärjungar som lär sig göra samma saker som Jesus kallat de första lärjungarna att göra. I Apostlagärningarna ser vi hur de kallas ut till andra folk också och fortsätter bota sjuka och uppväcka döda även där – i Samaria, Efesus, på Malta mm. Paulus undervisar greker i 1 Kor 12-14 om andliga gåvor såsom helande, tungotal, profetia och kraftgärningarnas (miraklernas) gåva. SÅ var glad och ta emot det som Gud vill ge dig!

   Guds välsignelse!

   Gilla

 3. Vilken Jesus är det som uppväcker döda i Joh kap 5:25? Judarna kräver tecken och grekerna visdom, men vi predikar Kristus korsfäst, för judarna en stötesten och för grekerna dårskap 1 Kor 1:22-23.

  Gilla

 4. Jag tror läkarvetenskapen som växt fram ur kyrkan är ett svar på dessa ord av Jesus, vi ska ju göra ännu större saker än han. Ändå är det så att folk dör och inget fall av dokumenterat uppväckande från det döda har hänt (frågas det efter läkarintyg, datum etc. får man ingen respons) så där dramatiskt som med Lasaros. Men senast i veckan hörde jag ett radioprogram om hjärtkompressioner som räddat livet på många. Hur bra är inte det, hur många får inte betydligt längre liv pga att vi lärt oss det? Mirakler sker varje dag vi är bara hemmablinda så vi glömmer tacka Gud för dem.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s