Frälsta utan ursäkter

sonja
Sonja

Något av det absolut bästa jag vet är att läsa och höra om människor som fått sina liv förvandlade av Jesus. Därför har det varit en fröjd att få följa Sonja som för bara en och en halv månad annonserade att hon är kristen nu. Efter att länge ha lidit av depression ropade hon till Jesus i bön för hon hade läst nånstans att ”there is power in the name of Jesus”. Dagen efter var allt förvandlat:

I början var jag jättejätteförvånad för jag är inte den ”kristna typen” (vad det nu är för typ?) men plötsligt ville jag gå till kyrkan. Jag ville läsa bibeln. Jag ville prata med andra som känt och känner samma sak. Jag ville förstå vad som hände och jag kände ett nästan desperat behov av att dela det med nån.

Så jag gick till kyrkan och njöt och jag läste bibeln och blev helt varm i hela hjärtat.

Frimodigt har hon på sin blogg och sociala medier vittnat om hur bra Jesus är, att Bibeln är en otrolig bok som ger ”typ minst ett mind blow per dag”, att Gud talar till oss idag och den Helige Ande är jätteviktig, med mera. Hennes rakryggade attityd har gjort att vissa till och med ifrågasatt om det verkligen är på riktigt, men jo så är det, Gud kan till och med frälsa sekulariserade svenskar.

Jag tror jag tidigare nämnt det här på bloggen men det tål att upprepas: för några veckor sen var jag ute med min husförsamling Mosaik och evangeliserade varpå en kille, Tomas, kommer fram och tar lite kaffe. Jag frågar honom om han är troende och han sa ”Ja… men jag är lite ny med den här kristendomgrejen.” Det visade sig att han hade växt upp i en ateistisk familj, men för några år sen hade han börjat söka Gud och så en dag såg han syner av Jesus. Nu är han med i Uppsala Pingstkyrka.

Det är gött för oss evangelister att Chefen sköter jobbet åt oss ibland.

Och så har vi min Facebookkompis Gustav Johansson vars omvändelse är dokumenterad av Inblick. Hans uppväxt var väldigt rörig: han drömde som ung tonåring att bli kriminell, såg demoner stå runt sängen, tog droger och söp. Han hatade polisen och invandrare. 2012 stannade hjärtat efter en överdos, och Gustav såg sig själv ovanifrån medan sjukhuspersonalen hjärtpumpade honom. Året efter knivskar han fyra pers och åkte in på rättspsyk.

Så sent som i våras var Gustav och en kompis ute på stan och träffade evangelisten Pär Johnsson som frågade dem hur de mådde och om han fick be för dem. Gustav förklarade att han hade ett ständigt tryck mot hjärnan efter överdosen, att hans armar brukade darra och att han fick hjärtklappning. Pär bad, en kraft gick genom Gustavs kropp och all smärta försvann. Han kände sig fylld av kärlek. När han kom hem grät han och bad Gud om förlåtelse för alla han hade skadat.

En vecka efteråt ledde Pär honom till frälsning, och han blev döpt i den Helige Ande. De tog buddhastatyer, asagudar och annan skit som han hade i sitt rum och brände upp det. Eftersom Gustav inte hade lärt sig att man måste sitta still i en kyrkbänk i 30 år innan man är ”redo” att evangelisera så tog Pär med sig honom ut på stan där de ber för sjuka. Pär själv har varit frälst i inte mer än sex år, och har evangeliserat på gatan de senaste tre.

Jag ber för ännu fler omvändelser och vittnesbörd om omvändelser under 2016, och jag är så tacksam och inspirerad av hur dessa helgon rakt på sak utan att skämmas berättar om vad Jesus har gjort för dem. Jag själv var betydligt blygare när jag blev kristen för snart tio år sedan. Men det är som Paulus säger ”Jag skäms inte för evangeliet. Det är en Guds kraft till frälsning för var och en som tror” (Rom 1:16).

Vi bör alla uppmärksamt lyssna mer på Sonja, Tomas och Gustav och lära sig av deras hängivenhet, radikalitet och kärlek. De har förstått vad livet handlar om.

4 kommentarer

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s