Simon Ådahl: Den Helige Ande räddar liv

2 grannarJag håller på och läser igenom Simon Ådahls och Örjan Armgrens nya bok Två grannar berättar (Sjöbergs förlag). Som förväntat är den fullspäckad med fantastiska vittnesbörd om mirakler som Gud gör i Sverige och världen idag. En recension kommer när boken är färdigläst, men jag skulle redan vilja dela med mig av ett fantastiskt vittnesbörd från kapitlet ”Att stoppa mord och självmord med hjälp av Anden”:

Simon:

I februari 2015 var jag i Norrland på ett möte. Efter mötet stod jag vid mitt sedvanliga Dagen/IBRA-bord då en gammal dam kom fram. Hon var en sådan där gråhårig kyrktant som man vid första anblick inte tror ska vara olycklig inombords.

Plötsligt säger Anden åt mig att hon går i självmordstankar. ”Omöjligt,” tänkte jag. Ändå sade jag till henne: ”Herren säger att du har tänkt ta ditt liv.”

Kvinnan brast ut i gråt och fick fram: ”Igår tog jag fram en kniv och försökte skära pulsådern av mig men jag kunde inte. Min bästa väninna dog för en tid sedan och mitt liv är slut. Jag har ingen kvar att prata med.”

Kvinnan grät så att hon skakade. Jag kände hur Anden kom och jag sade: ”Titta ut i naturen. Varje dag blir ljusare och ljusare nu. För varje dag som du står emot fiendens röst om självmord kommer ditt liv att bli ljusare och ljusare. Vid midsommar är all dödslängtan borta.”

Kvinnan grät nu i stället av glädje och sade: ”Tack Jesus för det redskap du gav mig nu!”

Hon fick hoppet tillbaka eftersom hon var sedd av himlen. Under de år som gått har Jesus, Örjan och jag fått vara med om att stoppa självmord och mord ett flertal gånger. Jag tror att vi just nu är upp i 30 sparade människoliv, lågt räknat. Detta är bara Guds nåd. Vi kan inte berömma oss av något men det är en kraftig påminnelse till alla Jesu efterföljare om hur viktigt det är att bejaka Andens nådegåvor i sina liv.

Det räddar liv att vandra i det profetiska. Bokstavligen.

Två grannar berättar går att beställa från Sjöbergs förlags hemsida.

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s