Helande, vetenskap och teodicéproblemet

Ett nytt poddavsnitt av Jesusfolket är ute! Kan man verkligen tro på mirakler i vår vetenskapliga tidsålder? Jajamen! Jag och Johannes Widlund berättar om några helanden vi har bevittnati både Sverige och Sydafrika. Vi diskuterar den spännande forskningen kring medicinskt verifierade helanden som exempelvis Craig Keener och Candy Gunther Brown varit pionjärer inom. Och så funderar vi kring varför inte alla blir helade.

2 kommentarer

  1. De flesta kristna har nog upplevt hur både att få bli kroppsligt frisk och få vara sjuk har varit till välsignelse. Att få bli frisk från en sjukdom behöver vi inte förklara glädjen i men när det gäller att försöka förstå varför man skulle få bli kroppsligt sjuk och inte bönhörd som man vill i det är svårare att förstå. Om man är lite lyhörd kan man förstå samband efteråt. Ett vanligt exempel på att bli sjuk när man själv kanske minst vill det är att det efteråt visar sig att det var bättre att bli sjuk och stanna hemma från exempelvis ett evanemang än att ha kunnat delta i det. Profetissan Mirjams spetälskavecka, initierad av Gud själv, eller nåväl, initierad av Profetissan varpå Gud valde spetälskan som en konsekvens för hennes uppror, är ett tydligt GT-exempel. Paulus blev väl skadad och icke-helad i sina ögon. Därför fick han skriva med STOOORA bokstäver som vore han ett barn i förskolan. Förnedrande för den store Aposteln? Nja, han hade ju bra sekreterare.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s