Att vara älskad

I snart en veckas tid har jag läst Jacobsbrevet. Kan tyckas konstigt att jag läst det så länge, det är ju bara fem kapitel.

Jag har försökt att läsa annat, men Gud har bett mig läsa det om och om igen. Jag förstår att Han vill säga mig någonting, någonting väldigt viktigt.

Hans omsorg om mig gör mig alltid lika förbluffad. Hur kan Han vara så mån om mig, älska mig så mycket?

För att förstå det har Han förklarat, att för Honom fungerar det precis som med mig: det finns ingenting som kan få mig att sluta älska mina barn vad än de kan hitta på.. Precis så älskar Gud mig. Jag är Hans barn och Han är min Far.

Gång på gång får Han påminna mig, påminna mig om att Han älskar mig oavsett. Det är svårt att förstå, men ser jag det ur mitt eget perspektiv i kärleken till mina egna barn, då kan jag förstå lite bättre.

Det har tagit lång tid att lära känna Hans röst. Jag med ett förflutet i new age har haft helt andra källor att få information om mig själv och andra ifrån. Inte grumliga källor. Mer dyiga, svarta så smutsiga och mörka att jag inte kunde se ett skvatt.

Jag har spenderat dagar och år med att söka Hans ansikte. Umgåtts med Honom genom bön och Bibelläsning. Lärt känna Honom och vågat lita på Honom. Det Han förmedlar är mildhet, sanning och kärlek. Inte krav, lögn och mörker.

Under en tid i new age trodde jag att jag funnit ljuset. Jag trodde att jag var mitt i kärleken. Så var det inte. Sakta bröts jag ned, hade många olika ritualer och tvång för att försöka få frid. Ljusets ängel, ”Lucifer”, lurade mig. Jag trodde att han var kärleken och friden men det visade sig vara precis tvärt om…

Friden kom inte förrän jag mötte Jesus. Då föll allt på plats. Jag förstod det inte först, skillnaden på andlighet och andlighet. Men när jag lät Jesus ta över mitt hjärta förvandlades jag inifrån och ut.

Den Helige Ande flyttade in i mitt hjärta och livet blev aldrig som förr igen. Men fortfarande fanns det andra kvar i mig. För att få mig totalt ren igen var jag tvungen att släppa taget och bara tro på Honom. Jag spenderade mer och mer tid med Honom och lärde mig att det Han sa till mig, som brukar kallas tilltal, kan alltid förankras i Bibelordet. Kan det du upplever inte det, är det inte från Gud.

Nu manar Gud mig att läsa Jacobsbrevet. Han vill lära mig någonting. Vad jag kommit fram till kommer i nästa blogginlägg. Bilden är inte riktigt helt klar ännu för mig. Inte så klar att jag kan förmedla den till ännu. Det måste prövas.

Vill du läsa om min resa, kommer min självbiografiska bok ”Flickan som slutade ljuga” ut på Sjöbergs förlag i nu juni.

(Exakt datum får jag återkomma med!)

Välsignelse!

/Désirée Kjellin

Kategorier:

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s