Hela Pingstens vindar blåser

kommuniteten

I helgen har jag varit i Falköping med mina fantastiska vänner Sarah, Sirak, Anneli och Håkan. Sunniva var med på Skype och Désirée i Anden. Vi pratade om att bilda en kommunitet med fullständig egendomsgemenskap tillsammans med hemlösa och utsatta troende. Och allt kändes så bra, Gud har gett oss samma vision och längtan och utrustat oss med olika gåvor för att sjösätta detta projekt. Vår förhoppning och bön är att starta 2017 när jag kommer tillbaka från min träningsår hos Jesus Army.

Redan nu har vi dock startat en distanskommunitet som bygger på samma principer som den ”fasta” kommuniteten ska ha. Bibeltroende och evangelikal teologi, karismatisk spiritualitet, evangelisation och diakoni, hållbarhet och enkelhet, ickevåld och hållbara relationer, bön minst tre gånger om dagen och daglig bibelläsning är några av de saker vi kommit överens om.

Istället för fullständig egendomsgemenskap har distanskommuniteten en gemensam kassa som bygger på frivilliga gåvor som kommunitetsmedlemmars behov kan täckas med. I distanskommuniteten förväntas man vara vegetarian medan den fasta kommuniteten steppar upp det med veganism främst av miljö- och hungerbekämpningsskäl.

Distanskommuniteten är alltså redan igång och vill du vara med är det bara att kontakta mig. Det är inget krav att gå med i den framtida egendomsgemenskapen för att man gått med i distanskommuniteten, men vi rekommenderar det! Vi vill se fler och fler församlingar som ser ut som den apostoliska, ursprungliga församlingen i Jerusalem och som vi läser om runtom i kyrkorna denna pingstdag:

De höll troget fast vid apostlarnas undervisning och vid gemenskapen, brödsbrytelsen och bönerna. Varje själ greps av bävan, och många under och tecken gjordes genom apostlarna. Alla de troende var tillsammans och hade allt gemensamt. De började sälja sina egendomar och ägodelar och delade ut till alla efter vars och ens behov. Varje dag var de troget och enigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och delade måltid med varandra i jublande, innerlig glädje. De prisade Gud och var omtyckta av hela folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta.

Idag fyller Hela Pingsten sju år, jag startade bloggen pingstdagen 2009. Den har växt på ett sätt jag inte hade kunnat drömma om. Och nu är det dags för den att växa ännu mer. Från och med juli kommer Hela Pingstens skribentteam utökas till 15 personer.

Vissa kommer skriva oftare än andra men alla har en passion för Jesus och delar visionen om att återuppväcka hela den bibliska pingsten. Dessa är:

 • Micael Grenholm, författare och aktivist, Uppsala
 • Sunniva Suri Rettinger – ungdomsledare och predikant, Gamleby
 • Désirée Kjellin – författare och föreläsare, Eldsberga
 • Sirak Amanuel Belay – biståndsinsamlare och evangelist, Stockholm
 • Rebecka Joy Rodriguez – gymnasieelev och evangelist, Stockholm
 • Andreas Cucca – undersköterska och missionär, Bottnaryd
 • Hans Sundberg – pastor och missionär, Uppsala
 • Marie Larsson – personalvetarstudent och apologet, Stockholm
 • David Larsson – vårdarbetare och konstnär, Bollnäs
 • Anneli Lendrup – pensionär och kommunitetsfantast, Falköping
 • Simon Johansson – teologistudent och evangelist, Sundsvall
 • Emilio Ghazal – mediaarbetare och evangelist, Stockholm
 • Sarah Stenmark – agronomstudent och aktivist, Uppsala
 • Frida Lindberg – pastor och komiker, Sala
 • Sara Heinin – teologistudent och ungdomsledare, Ulricehamn

Skärmavbild 2016-04-25 kl. 14.47.51

Ni kan läsa mer om flera av dem här. Jag är så övermåttan glad att detta sker, nu tar vi verkligen konkreta steg för att hela pingsten ska bli synligare i Sverige och världen. Varför nöja sig med något ineffektivt och obibliskt när man kan få något effektivt och bibliskt liksom? Jag ser mycket fram emot det kommande läsåret och än mer läsåret efter det!

2 kommentarer

 1. En varningsklocka ringer när man måste vara vegetarian. Lagiskhet kan följa, passa er noga. Ni är inte apostlarna, långt därifrån.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s