JAG, sa Jesus, har utvalt er

Johannes evangeliet 15:16 sammanfattar missionsstationen för församlingen:” Ni har inte utvalt mig, utan jag har utvalt er och bestämt er till att gå ut i världen och bära frukt, frukt som består, och då skall Fadern ge er vad ni än ber honom om i mitt namn.”
I en tidigare blogg visade jag att Jesus utvalt oss först, inte vi Honom. Här ligger betoningen på att Jesus b e s t ä m t att lärjungarna (då och alla lärjungar genom historien) ska gå ut i världen. I kallelsen av Simon Petrus tydliggör Jesus hur uppgiften ser ut: du ska bli en människofiskare, Petrus. Jag tror att det samma gäller oss också. Vi är sända ut i världen för att proklamera evangeliet om Gud: Fader, Son och Ande.

Detta sker med handling och ord – ja i allt som vi är och gör. Vi är inte kallade att komma till en speciell byggnad en gång i veckan bara, utan att framförallt ”gå ut i världen”. Detta betyder att gå ut i världen, tillsammans som församling eller med familj och vänner i husgruppen. Det är viktigt att vi bokstavligt går ut och se vad Jesus vill genom sin Ande göra i och genom oss.

En god vän, pastor i en stor församling, sökte Guds vilja för vad hans församling skulle fokusera på av allt man gjorde. Och allt var i och för sig goda och viktiga insatser för samhället där de levde sina liv. Nu kände pastorn att de behövde fokusera på något område. Han sökte Gud för ledning i beslutet, vad skulle fokuseras? Då hör han Guds röst tala till honom: ”Just do something and I will bless it”!

Så är det! Gud vill att vi går till skörden i världen(dvs. hemma och i hela världen) och ser vad Han håller på att göra och blir delaktiga i det. Han kommer att använda dig för sina goda syften, det kan du lita på.

Så: Lyssna noga på vad Jesus har att säga. Han menar varje ord. Vi har förstås, om vi följer Jesus som Herre och Frälsare, egentligen ingen rätt att säga nej till Honom. Vi är helt enkelt inte inbjudna till att tycka något om Hans beslut att sända mig och oss ut i världen! Visst är det bra! Vi har nämligen redan en otrolig arbetsbörda att uppfylla som Guds folk, nämligen att missionera alla folk. Det är en tillräcklig uppgift. Jesus har bestämt det – och vi följer Honom där Han går!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s