Att äta

img_20160913_094531

Det godaste jag vet är den andliga maten. Jag kan aldrig få nog!

Gud dukar upp det mest läckra bord åt mig varje dag och jag blir aldrig mätt!

Jag äter och äter och blir bara hungrigare och hungrigare! Så fungerar den andliga maten för mig.

Den vanliga maten som jag stoppar i min kropp är också viktig. Den får min mänskliga kropp att fungera. Det är så det ska vara. Mineraler, proteiner, kolhydrater, vitaminer, ja oräkneliga viktiga saker finns i maten som får min kropp, mitt ”tempel”, att hålla sig frisk och sund.

Det är viktigt att både ha en sund själ och en sund kropp. Det är därför både den andliga och den ”vanliga” maten är så viktig.

Det är också viktigt hur vi behandlar vår jord och det som finns på den. Vi människor är ju satta här på jorden för att förvalta den både växter, djur och natur. Det är därför vi inte kan hålla på som vi gör.

Vi förstör allt som Gud har skapat.

Jag och de flesta i min familj har tagit ett beslut att försöka bidra så gott vi kan till att förvalta det vi fått.

Vi har beslutat att bli vegetarianer som en start, för att efter en tid även övergå till veganer. Vi tar det etappvis, för vi tror att det blir enklast så för oss. Mejeriprodukterna är nästan borta och ersatta av andra alternativ så det är inte långt kvar nu.

Vi vill inte ställa upp mer på köttindustrins fruktansvärda behandling av djuren, Guds skapelse, och vi försöker så gått det går att äta ekologiskt och med så lite tillsatser vi bara kan för att skona vår jord. Raffinerat socker är borta, vi njuter bara av sötman från naturen eget socker, dvs det som finns i frukt och bär.

Nu är det säkert någon som invänder och säger att Gud har sagt att vi ska äta allt som finns på jorden.

Ja, det har Han. Men jag tror inte att det var menat att vi skulle slakta och döda i den otroliga mängd som hela köttindustrin är uppbyggd kring.

Det är den vi vänder oss mot. Den plågar djur och den förstör vår jord. Så var det inte menat.

Nu botaniserar jag i de mest fantastiska rätter som smakar så mycket godare än kött faktiskt. Köttet i sig smakar ju inte något speciellt, det är kryddningen och tillbehören som gör köttet så att säga.

Kryddningen, såsen och de underbara grönsakerna, har jag till olika bönor, fröer och nötter. Det blir så gott!

Jag har varit vegetarian och vegan förut, men alltid av olika anledningar hamnat tillbaka på köttet. Kanske av lathet och det var så många år sedan att det knappt fanns några goda recept att tillgå. Nu finns det massor av inspiration både på nätet och i böcker.

Jag känner mig ren, lika ren som efter den andliga spisen! Jag känner mig hel och tillfredsställd att inte gynna den industri som förstör vår jord mest och som behandlar Guds skapelse, djuren, på ett fruktansvärt sätt.

Prova du med! Det är fantastiskt!

Gud välsigne dig!

/ Désirée Kjellin

Kategorier: Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Syster,

  Var och en må handla efter sitt samvete och den tro man har. Man kan förstå motiven både hos veganer och hos köttätare. När det kommer till den andliga maten är gränserna inte tänjbara. Det vet ju du men vi skriver publikt här och får vara tydliga utåt. Har sammanställt en ”andlig buffé” från 10 bibellärare där ingen av dem nöjer sig med mindre än att deras mat innehåller hög sanningshalt.

  Välkommen

  https://litevardagstro.wordpress.com/

  Gilla

 2. för mig som är vegeterian men med allergier mot bönor, ärtor & rödbetor så tycker jag ofta att det kan vara svårt att vara vegeterian i andra länder. hur brukar du göra då Désirée?
  Vegan får jag tyvärr inte bli pga svår IBS & svårkontrollerad anorexi… men vegeterian vill jag vara så långt det bara går.

  Gilla

  1. Hej Ellie!
   Ja det kan nog vara svårt för dig med de allergierna. När jag är utomlands brukar det sällan bli problem med vegetarisk kost. Jag reser mest i Asien och Italien och där är vegetarisk kost en självklarhet. Jag har ännu inte tagit steget mot vegansk kost, men det kommer att ske så småningom. Det är bra att du väljer vegetarisk kost trots dina problem! Gud välsigne dig! //Désirée

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s