Den pågående striden om livet

Det finns dagar av glädje, dagar av tvivel, dagar av hopp och dagar av besvikelse. Inget är förutsägbart för vi vet inte vad morgondagen bär. Men vi vet att ingen har lovat oss ett rikt, sorglöst och bekymmerfritt liv.


Eller vet vi det?

Gud har utvalt dig. Gud kallar dig till att älska alla människor. Han har kallat dig till att vara hans lärjunge. Men världen ropar på dig:

  • Följ ditt hjärta
  • Förstå att det är oförståndigt att tro på något man inte kan se eller bevisa
  • Bevisa att du är tillräckligt bra för att platsa i samhället. 

Om du tror att ditt liv kommer bli en enkel match, eller att det kanske blir enklare senare kan du nypa dig själv i armen och väcka ditt liv från skönhetssömnen. För verkligheten är att det finns två olika vägar för dig. Antingen himmel eller helvete. Evigt liv eller död. Det finns ingen gråzon. Och valet avgörs inte av ett enda beslut. Det beslutet måste du ta varje dag.

Men det vi väl redan, eller?

Då kommer vi till nästa punkt. Både himmel och helvete har en stor hejarklack. Stödet till de kristna är stort och mäktigt. Vi kan inte alltid se det, för våran relation till Gud är genom tro.

”Genom tro fick fäderna sitt vittnesbörd. Genom tron förstår vi att universum har skapats genom ett ord från Gud…” Heb 11:2-3. 

Stödet till de som inte går Guds väg är också stort. De har faktiskt övertaget i världen. Varför? För att när Gud skapade oss till sin avbild gav han oss auktoritet. Men när vi bjöd in djävulen till våra liv så gav vi också bort en del av vår auktoritet. Eftersom djävulen existerat lite längre än vad du och jag har så har han också lärt sig hur han ska använda sig av sin tilltagna auktoritet. Han är väldigt duktig på det han gör och hans trogna gäng lyder honom ordentligt. Om du tror att du kan överlista djävulen så har du ganska fel.

Okej Rebecka, det har gått fyra dagar på det nya året och du uppmuntrar mig så här? Jajemen! Faktum är att det här året kommer bli tufft, kanske till och med tuffare än tidigare år men det kommer inte bli lätt. Att hålla fast vid Jesus är viktigare än någonsin förr, och varje gång du öppnar din bibel eller ber så är det fest i himlen och krismöte i helvetet. Varje gång du sätter världsliga problem över Gud så är det fest i helvetet och sorg i himlen.

Det du måste förstå är att det pågår en ständig strid om Ditt liv. Om du tror att det är lätt att följa Gud så har du fel. Det är inte lätt. Men precis som Paulus säger,

”Vår nöd, som är kortvarig och väger lätt, bereder åt oss en väldig och överväldigande härlighet som väger tungt och varar för evigt.” 2 Kor‬ ‭4:17‬ ‭

Vi vet inte hur lång tid vi har kvar men det viktigaste är att vi följer Guds vilja idag. Att vi gör det som han vill att vi ska göra och inte fyller vår tid med sånt som han aldrig bett oss göra. Att hålla blicken på den som aldrig förändras och sträva efter att bli mer lik honom. Du kommer aldrig vara ensam när du går hans väg. Han kommer alltid backa upp dig!
Låt det här bli det året då du bevisar för dig själv och alla människor att du följer inte världen utan Gud och att från och med idag till din sista dag har du bestämt att sträva efter evigt liv med Jesus.

”Därför ger vi inte upp. Även om vår yttre människa bryts ner, förnyas vår inre människa dag för dag” 2 Kor 4:17

”Men om ni nu får lida en kort tid skall Gud, som skänker all nåd och har kallat er till sin eviga härlighet genom Kristus, upprätta er, stödja er och ge er fasthet.” ‭1 Pet ‭5:10‬

Välsignelse!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s