Vad vill Gud 2017?

horizon

Vad vill Gud göra 2017? Det är en fråga att tänka på. Och sedan faktiskt besvara!

Titta bara runt dig, i din närhet, och sedan in i församling och samhälle. Titta sedan ut i världen och notera hur det är just nu.

Så mycket hopplöshet! Svaret är enkelt nämligen att tro att Jesus är Vägen, Sanningen och Livetoch ger just motsatsen till hopplöshet: Han ger varje person en mening med livet och evigheten.

Så inför 2017 påminner jag om några viktiga Gudsperspektiv:

Oj, vad Gud vill att vi, visserligen som alltid, ska i år besvara dem som ber om skäl för vårt hopp (1 Petr 3:15). Han har ju i sitt Ord befallt oss att gå ut i världen och att vi ska göra alla folk till lärjungar. Vi ska göra det genom att dela ”den stora, heltäckande, historien” nämligen den om Gud med alla människor. 

Hopplösheten som så många bär har ju djupast sett med faktum att utan en relation med Gud själv lever vi i hopplöshet. Orden om möjligheten att gå evigt förlorad, dvs domen till helvetet och inte till himlen, är det som djupast sett driver människan utan tro på Jesus in i mörker. Att vara förlorad är att vara utan Gud. Tanken att det kan var i evighet är nästan outhärdlig, det är därför Fadern sände Sonen till att rädda oss ifrån evig dom. Guds goda evangelium är att den som tror på Jesus som sin personlige Frälsare inte blir dömd, utan övergår till evigt Liv i den stund man mottar Jesus!

Det är minsann goda nyheter i vår tid. Det finns hopp för det här och nästa liv.

Ondskan har tillåtelse och inflytande en tid, sedan inte mer. På Korset och i Hans återkomst besegras djävulen och alla hans demoner. Gud vill att vi ska vara en missionsstation som församling i år. Församlingen definieras av att tillsammans går vi ut i det som är vårt uppdrag: att nå hela världen.

Inget mindre. Det pågår alltid i vår närmiljö, men innesluter också omsorgen om heja skapelsen och hela världen. Att vara missionsstation är att vara beroende av Guds hela vapenrustning, se Ef 6:10-18. Utrustad med Guds Ande lever vi med tecken och under, som den första församlingen i Apostlagärningarna.

Gud vill  i år att vi i förnyad passion tillber Honom – ”i Ande och sanning”. Utan lovsång blir våra liv så fattiga. Lovsången, var det någon som sa, är verklighetsterapi. Vi ser vem och hur Gud är i verklig tillbedjan.

Gud vill  att vi i år fördjupar vår reflektion över vem Han är. Gör detta året till ett år då du och ni i församlingen läser och delar i omsorgen om varandra vad ni upptäcker. Läs självklart Bibeln först, men också annan viktig litteratur.

Gud vill  att vi ivrigt söker Andens frukt, och Andens gåvor (se 1 Kor 14:1-5).
Avslutningsvis: Gud vill det allmänna prästadömets, dvs alla får vara med och utbreda evangeliet.

Det gäller dig och alla människor!

3 kommentarer

 1. Skälen till att vi tror är ju inte rent intellektuella, utan skälet till att vi satt vårt hopp, vårt hjärtas tro, vår tillit till bibelns Gud är vår erfarenhet av att Gud älskar oss, att vittna om Gud är liksom när man vittnar i domstol att berätta vad man själv har varit med om, inte sina spekulationer och teologiska bortförklaringar, utan om sina egna erfarenheter av Gud.

  Den dag vi kan bevisa att Gud finns är domens dag, den dag man vet kan man inte längre bli frälst genom tro (tro är en övertygelse om något vi inte vet), så därför behöver människor bli frälsta innan den dagen kommer.

  Jesus vill inte ha en tvångsbrud, så vi ska inte tvinga människor att bli kristna, men vi ska 2017 sprida den goda nyheten att Gud älskar alla människor och att bibelns Jesus Kristus Gud Sonen dött för våra synder och kan hjälpa oss att förlåta varandra så att Gud även kan förlåta oss. Ja, genom Sonen har Gud tagit första steget för ömsesidig kärlek och förlåtelse mellan människor och mellan oss och honom.

  ”14 För om ni förlåter människorna deras överträdelser, ska er himmelske Far också förlåta er. 15 Men om ni inte förlåter människorna, ska inte heller er Far förlåta era överträdelser.” (Matt 6:14-15)

  ”4Mitt tal och min förkunnelse övertygade INTE med VISHET utan bevisade med ande och kraft; 5er tro skulle inte vila på mänsklig vishet utan på Guds kraft.
  6Vishet förkunnar vi för de andligt fullvuxna, men inte en vishet som hör till denna världen eller denna världens förgängliga makter.” (1 Kor 2:4-6)
  ”12 Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna.” (Ef 6:12)

  ”för våra bröders åklagare
  är nerkastad,
  han som dag och natt
anklagade dem inför vår Gud.
11 De övervann honom
genom Lammets blod
  och genom sitt VITTNESBÖRDS ord,”(Upp 12 10 b- 11 a)

  Gilla

 2. balasileido korosorestoria malatinta bararanda lalakimanta sintimanta rabashiri menanata loloshidi mammamia rabatistikeito lalalabarindi

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s