Kapitalismens ofrånkomliga kollaps

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Romarriket kollapsade, mayaimperiet kollapsade, och vår moderna, globala civilisation som har sitt centrum i västvärlden kommer också kollapsa. Frågan är inte om, utan när. Vi pratar om varför miljörörelsen döljer detta faktum, hur Bibeln förutspår att rika civilisationer går under samt vad vi praktiskt kan göra för att hjälpa människor när allt rasar.

David Jonstads bok Kollaps som vi pratar om går att få tag på billigt här.

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook!

5 kommentarer

 1. För mig att det var, Fredrik Lindström som härförleden sa nånting i stil om att, precis som romarna på sin tid levde i sus och dus, märkte de inte när de gick under. Och när till och med icke kristna talar om att shoppingcenter är vår tids tempel dit folk vallfärdar, istället för att gå till kyrkan, då har det gått långt.

  Gilla

 2. Dick Harrison menar att det Bysantinska riket var en fortsättning på Romariket och Tsarriket en fortsättning på det Bysantinska och tycker att frågan är hur systemet kunde bestå så länge. Andra menar att det Tysk-romerska riket var en fortsättning på romarriket, så parallellen med det romerska kejsardömet (eller den romerska republiken, som måste varit sadisternas paradis då en sadist kunde börja dagen med att njuta av djurhetsning och sedan av att se gladiatorer så ihjäl varandra för att avsluta dagen att fullt lagligt misshandla sin fru till döds) är kanske inte den mest träffande..

  Själv är jag mer orolig för den andliga krisen som kommer av att vi söker trygghet i statussymboler istället för att söka Guds rike och hans rättfärdighet. Ännu mer skrämmande tycker jag är att människor trots Jesu uttryckliga varningar i Mark 13:21 m.fl. så är det många som ser Trump som en Messias gestalt av typ Kyros. Trumps satsning på kol och olja framför sol paneler och annan grön energi och den ständigt ökande energi användningen framför allt i USA men även i Europa, utfiskning i haven betyder att vi behöver Guds fortsatta beskydd, mer än någonsin.

  Om Gud inte förkortar tiden till Jesu återkomst så kommer det inte bara sluta i en fysisk miljökatastrof utan framförallt en andlig miljökatastrof.

  ”49Detta var din syster Sodoms synd: hon och hennes döttrar kunde leva storslaget, i överflöd och ostörd ro, men de hjälpte inte den som var svag och fattig. 50De blev övermodiga och bedrev vidrigheter i min åsyn. Som du har sett gjorde jag då slut på dem.” (Hes 16:49-50)

  Om de under som blivit gjorda i USA och i Sverige blivit gjorda i Sodom eller Gomorra så hade de för länge sedan gjort bättring och tagit bättre hand om de svaga och fattiga, i stället för som Trump och Löven gör nu försöka hålla gränsen för de som flyr undan Talibanerna, IS (som verkar vara lika onda som Alexander den store och Hitler) eller Bashar al-Assad (som tycks vara ett steg värre än Stalin när det gäller att förfölja sitt eget folk)

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s