Så Tensta kan bli frälst

Caroline i tensta
Caroline Hultmar, missionär i Tensta. Foto: Rebecca Jonsson.

Jag jobbar sedan några veckor tillbaka på Evangeliska frikyrkan som kommunikatör. En av de bästa aspekterna av det jobbet är att få inblick i vad Gud gör runtom i Sverige och världen. För två veckor sedan intervjuade jag Caroline Hultmar om det evangelisationsinitiativ hon och Sarah Bedi från Korskyrkan i Stockholm driver i Tensta. Det är väldigt inspirerande läsning!

I sommar har varit ute jättemycket. Vi går bönepromenader och pratar med folk när Gud leder till det. Vi pratar livsåskådningsfrågor med folk för att öppna upp för evangeliet, vi övar på att älska dem genom att lyssna på deras berättelser

Konkret i siffror så har vi räknat ut att vi under sommaren har fått dela hela evangeliet med runt 50 personer med cirka 30 olika nationaliteter. 20-30 personer har vi fått be för, några har blivit helade.

Som jag sagt och skrivit många gånger förr: det är enkelt att evangelisera i Sverige. Vi behöver bara gå ut och göra det, vara oss själva och peka på Jesus. Hans attraktionskraft är långt mycket starkare än vår eventuella blygsel eller stolthet.

Caroline berättade för mig att deras vision inte handlar om kyrkobyggnader utan genom relationellt lärjungatränande och väckelse:

Vår vision är inte att plantera en församling i Tensta, vår vision är att se massa enkla församlingar i olika grupper i hemmen där Jesus får bli känd och spridas åt olika håll. På något sätt tror jag att det är så Gud kommer göra.

Verkligheten är att det finns ganska mycket förföljelse, inte mot oss utan mot folk som exempelvis konverterar från islam. Vår uppgift är nog inte att samlas till stor gudstjänst utan utforska hur lärjungar blir till och gör nya lärjungar i hemmen, och i de kulturella nätverk som finns. Det känns spännande!

Jag älskar Jesus och jag älskar evangeliet! Det är så fantastiskt att man inte kan göra något annat än att ägna sitt liv åt det. De senaste åren har Gud utmanat mig och andra som är med i detta att tänka kring vad det betyder att leva som missionär i sitt eget land.

I Stockholm finns alla världens nationaliteter representerade. Utifrån missionsuppdraget finns en fantastisk möjlighet att alla folkgrupper får höra om Jesus i Sverige. Om de i sin tur gör egna lärjungar kan de nå sina nationaliteter på ett helt annat sätt än vad vi skulle kunna göra.

Läs hela intervjun här!

 

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s