Bröllop!

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Sarah och Micael har gift sig! I detta avsnitt berättar vi om hur vi försökte arrangera Sveriges billigaste bröllop, som hade Gud i centrum snarare än oss själva.

Ladda ner MP3-filen här.

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill stötta podden, ge en gåva till Jerusalemprojektet.

2 kommentarer

  1. Författade nu på morgonkvisten ett svar på ett brev från några vänner som vi inte hört av på flera år. I brevet berättade jag bland annat om min bröllopsdag för drygt 4 år sedan och tänker ”varför inte dela berättelsen även här, apropå enkla bröllop och tankar kring äktenskapet i tron”. Jag väljer att maskera min makes ganska ovanliga namn och byter ut det till ”mannen” i texten:

    ”Ja, mannen och jag lade ju ihop våra liv på riktigt framför ett altare i Örnsköldsviks museum för 4 år sedan och bor kvar här medans båda barnen flyttat till studentstäder för högre utbildningar. Vi har det gott och monterar sakta men säkert ned sådant som inte ska vara kvar i vår tillvaro för en mer gemensam, harmonisk och rimlig fortsatt väg framåt. Bröllopsdagen för 4 år sedan var speciell även på det viset att det snöade så kopiöst den dagen på redan höga snödrivor runt om i staden. All kollektivtrafik var inställd och vi visste inte heller hur vi skulle kunna ta oss fram i snön med egen bil. Vi lyckades få tag i en taxichaufför som var beredd att få oss till muséet och tack och lov hade muséets vigselförrättare lyckats ta sej dit bland snödrivorna också. Min dotter var också med för hon bodde fortfarande hemma då. Således fick vi ett mycket vitt bröllop kan man säga med färska snöflingor i håret och överallt. Vi hade innan bröllopsdagen inbjudit två vänner som vittnen från andra orter men de kunde inte vara med p.g.a inställda tåg så det blev vi två, dottern, vigselförrättaren samt ett snabbinkallat vittne i form av en muséeiarbetare som gick att finna i en ”vrå” i muséet. Det hela blev ganska olikt den bröllopsdag vi tidigare tänkt oss men med facit i hand vet vi inte hur det utifrån vår helhetssituation som rådde då kunnat vara så mycket bättre. Efterföljande bröllopslunch skedde på Café UH inne i Ö-vik som vi trodde skulle vara stängt när vi pulsat oss dit till fots efter muséet genom snödrivorna. Men UH hade öppet! UH kan man uppenbarligen lita på i alla väder! Så då festade vi bland deras godsaker och sedan blev det taxi hem igen. Jag hade betraktat oss som gifta lång tid innan den där dagen men det är någonting alldeles extra ju att få deklarera det hela framför altaret med formella löften. Och liksom dopdagen är en påminnelse om vem man döpts till är ju bröllopsdagen en lika fast punkt att tänka tillbaka på i olika situationer avseende vem man tillhör människor emellan.”

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s