Vår första kommunitet är igång!

Jerusalemprojektet är den förening som driver Hela Pingsten och som även stödjer och startar kristna kommuniteter i Sverige. Nedan är vårt senaste nyhetsbrev:


Kommuniteten

Äntligen är Jerusalemprojektets första kommunitet igång! Det är en liten början med tre personer – jag själv, Sarah Grenholm och Katarina Hedman – samt mästerkatten Kafka, uppdelade i två stugor i Broby utanför Uppsala. Stugorna kallar vi Igelkotten och Kafkas hus, och i brist på annat är det även kommunitetens tillfälliga namn.

Vi försöker ses varje dag och har ett veckoschema där vi turas om med att laga mat, diska och ansvara för andakt. Vi är med i husförsamlingen Mosaik och är kopplade till den svenska kommunitetsrörelsen samt hjälporganisationen Stefanushjälpen.

Fler är intresserade av att gå med i kommuniteten, så vi ber och planerar för att flytta till en större bostad där vi alla får plats nästa år. Stå med oss i bön för detta! Vi behöver flera mirakler för att vår dröm ska bli verklighet.


Montring

Tillsammans med Kristoffer Lignell, Tobias Hadin och Johanna Hadin från Pilgrim och kommunitetsåret montrade jag för kommuniteter.se på årets Frizonfestival. Det var en viktig plats att vara på för att sprida medvetenheten kring och kunskapen om kommunitetsliv. Flera visade stort intresse, inklusive en person som var intresserad av att gå med i kommuniteten i Uppsala.


Medier

Sedan sommaren 2017 står Jerusalemprojektet för driftkostnaderna för Hela Pingsten och Jesusfolket. Dessa medier når tusentals människor över hela Sverige varje vecka och strävar efter att främja enkelhet, evangelisation och egendomsgemenskap. 

Jerusalemprojektet arrangerar även temadagen Epistel i Uppsala 28 oktober där kristna bloggare samlas för att prata om hur vi når Sverige med vårt budskap, och jag kommer tala på WordPress årliga event Wordcamp 20 november om hur Hela Pingsten har växt från en personlig blogg till en tankesmedja med över 15 skribenter.

Stöd oss

Om du vill hjälpa oss bygga kommuniteter och nå ut till människor om vikten av att leva hållbart och överlåtet i Jesu efterföljd, ge gärna en gåva till Jerusalemprojektet. Du kan ge via bankgiro 126-4282, eller Swisha till 123-199 57 11.

Guds välsignelse!

Micael Grenholm

Ordförande för Jerusalemprojektet

 

En kommentar

  1. Micael!

    skall inte Colin Nutley få nåd trots misstaget att använda en bild som du tagit, han har ju bett om ursäkt.

    Bb

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s