Hur du kan sprida Guds rike till vänner och familj

watching movie together
Credit to Wonderlane, Flickr user: https://www.flickr.com/photos/wonderlane/5351344293/in/photostream/

Ibland kan det kännas svårt som kristen att få till ett samtal med sina vänner och familj om tro och om lärjungaskap. Hur börjar man? Vad säger man? Vem pratar man med? Hur bryter man igenom den där barriären av privatreligiositet som så många av oss har byggt upp? Nyligen rapporterades det ju, föga förvånande, att många svenska kristna upplever en stark skämsfaktor kring sin tro, att man behöver ”komma ut” som kristen. Det verkar bero på att man inte tycker sig äga epitetet kristen. Men frukta icke! Möjligheterna är många, men jag tänkte föreslå en särskild.

Lärjungarörelsen The Last Reformation släpper snart sin andra (eller egentligen tredje) långfilm, en uppföljare till filmen The Last Reformation- The Beginning. Själv kom jag i kontakt med både rörelsen och filmen när den delades på denna blogg, och den har sedan dess inspirerat mig enormt till att gå ut och vittna om Jesus och verka i Anden. Senare har jag även deltagit i deras tre veckors pionjärträningsskola, vilket var både lärorikt och omvälvande.

Det som skildrades i den första filmen var hur erfarna och oerfarna vanliga troende bad för människor på gatan som helades, förklarade evangelium och ledde människor till tro, omvändelse dop i vatten och i Anden. Det visades även hur demoner drevs ut, ofta i samband med vattendop.  Kritik mot kyrkan framfördes, och man förklarade vad synd var. Bilden som förmedlades var att det är inte så svårt att gå ut i lydnad och sprida evangelium. Gud svarar, och människor tar emot och är öppna.

Den bilden har TLR-rörelsen ambitionen att nyansera i den här andra delen av den planerade trilogin. Med titeln The Life vill man markera att nu är det livet som lärjunge som visas- inte bara pånyttfödelsen. Hur kan man leva och verka uthålligt, även i svåra tider? Vad händer runt i kring de där helandena i offentligheten? Och om inget händer vid bön? Hur tackla spott och spe och motstånd? Kan man vänta sig segrar och framsteg?

Jag förväntar mig att även denna filmen kommer innehålla manifestationer av Guds kraft och mer visioner om kyrkans organisering och lärjungaskapet 😊

Så- vad ska du med denna till? Jo, filmen kommer ha sin premiärvisning i Amsterdam den 25 februari. Därefter, och fram till påskafton den 31 mars, kommer den endast finnas tillgänglig för de som samlar en grupp på minst åtta personer och är värd för en ”screening”. Detta för att så många som möjligt ska samlas och se filmen ihop, istället för var och en utspridda i sina hem. Först därefter släpps den öppet för alla på nätet, som den förra. Så ta chansen! Bjud hem både kristna och icke-kristna till en visning. Eller föreslå att se den på en ungdomssamling eller cellgrupp med din församling 😊

Filmen ger en bild av vad en kristen är som skiljer sig radikalt från mångas fördomar, och kanske även från din egen bild. Och självklart kan man ifrågasätta och kritisera det man är skeptisk till. Men det kommer garanterat kunna leda till samtal. Och du kan ta chansen att erbjuda bön för dina vänner 😀 Att hålla i en screening och få tillgång till filmen är gratis, och ansökan för att få ladda ner den görs här (https://tlrthelife.com/watch – klicka på ”Host a screening”) För att se den första filmen och hitta mer info om rörelsen, klicka här: https://thelastreformation.com/

9 kommentarer

 1. BRA!
  TLR, tror jag är Guds inspirerad.
  har ni tid, så kolla mina scopes?
  periscope.tv
  användarnamn : @Jesusmagnus2018

  lyckatill fina ungdommar!!!
  kämpa väl den goda kampen mot ondskan
  och förtryck! hör av dig micael.

  Gillad av 1 person

 2. Hej Jacob!
  Hoppas att allt är bra med dig. Jag noterar att du fortfarande följer TLR så jag tittade in på deras site igen. Snygg design och det är förvånande med den snabba spridningen som verkar ske.

  Men, det verkar vara samma tvistade budskap som tidigare, är det så?
  Dvs, syndernas förlåtelse genom dopet och därigenom den Heliga Andens utgjutelse och påföljande tungotal samt tecken och under.

  Gilla

  1. Hej Thomas!
   Det är bra med mig tack, hoppas du också mår bra 🙂
   Det stämmer att de inte har ändrat sig vad gäller hur frälsningen predikas. Genom tro: omvändelse, dop och mottagande av HA. Utveckla gärna vad du menar är tvistat.

   Gilla

   1. Härligt Jacob!
    Vi tackar Gud var dag för det hopp han ger oss genom Jesus Kristus!

    Jo, jag läste Q/A på deras hemsida om hur man blir frälst och svaret var:
    ”Repent from your sins and turn to God. Then be baptized in the name of Jesus Christ for the forgiveness of your sins, and you will receive the gift of the Holy Spirit.”

    Och sedan pekas det mot en halvtimmes video om någon Reikihelares omvändelse.
    Har man inte missat det mesta i förklaringen av denna livsavgörande frågeställning?

    Jag har för mig att vi har argumenterat runt dopets betydelse tidigare och att TLR:s uppfattning är att i dopet är våra synder förlåtna, men jag kanske missminner mig?

    Nåd och frid i Jesu namn.
    Thomas

    Gilla

    1. Jag skulle gärna se vad du menar med ” missat det mesta i förklaringen av denna livsavgörande frågeställning?” ang citatet av Apg 2:38. Just nu gör jag det inte, och känner mig rätt konfunderad…(obekvämt)

     Gilla

    2. Än en gång får du gärna som aquilaxryetos skriver under utveckla vad man har missat. Men ja, så säger de och skriver i dess enklaste form. Alltså deras hållning är mer komplex än att bara säga: bli döpt i tro så är du förlåten, bli inte döpt och du är inte förlåten. Men de tar fasta på bl.a Petrus ord i Apg 2:38, där såvitt jag kan se flera översättningar är ganska överens om att han kopplar omvändelse och dop till syndernas förlåtelse.
     Frid och välsignelse!
     Jacob

     Gilla

     1. Om någon frågar dig, ”Hur blir jag frälst?”
      och sedan får svaret:
      ”Omvänd dig från dina synder och vänd dig till Gud. Döp dig i namnet Jesus Kristus så får du dina synder förlåtna och får den Heliga Anden som gåva.”
      Tror du att det hjälper? För om personen förstår det, då är han ju redan frälst.

      Tittar man sedan på den 30 min långa videon så får man minst sagt dåliga vibbar. Ganska snabbt ser man en kvinna sittande i en balja och skriker. Jag tror att de flesta sunda människorna stänger av där och fortsätter sitt sökande. Även om man skulle fortsätta titta så är budskapet luddigt. Handlar frälsningen om helande, dop, skuld, Guds otillräcklighet, eller vad…?

      Borde man inte istället enkelt förklara för läsaren vad den kristna tron verkligen handlar om, dvs; En enda allsmäktig Gud – vår Skapare. Vår arvsynd från Adam. Guds plan genom Jesus Kristus – hans Son och själv Gud. Hans verk på korset och den fria gåvan om evigt liv tillsammans med honom genom vår tro på honom. Det finns så många vackra verser att luta sig mot. För vem orkar titta igenom en 30 min lång virrig video?

      Gilla

      1. Hej igen Thomas!
       Jag har sett videon ifråga, men det var ett tag sen, och så som jag minns inledde de först med en ”snabbgenomgång” med korta sekvenser från det som skulle komma senare visades mer av hela förloppet. Där får man se evangelium predikas men alla de bitar du efterfrågar och mer därtill. Detsamma gäller för de undervisningsfilmerna som går under namnet ”Pioneer trainings school”, där Torben utvecklar undervisningen på en rad teman och svarar på invändningar från olika håll, vilket ger en mer nyanserad bild av saker. Det är givetvis så att vi som mer eller mindre följer det här sättet att predika evangelium försöker säga mer än bara ”omvänd dig från dina synder och vänd dig till Gud. Döp dig i namnet Jesus Kristus osv.” som du skriver. Men jag förstår lite vad du menar, deras filmer är gjorda för att fånga uppmärksamhet och visa lite spektakulära scener, och det kanske man kan rikta kritik mot.
       Allt gott!

       Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s