Stöd min bok om dokumenterade mirakler!

Sker mirakler idag? Går de att dokumentera? Vad kan en kristen säga till någon som inte tror på mirakler? Det är några av frågorna jag tänker adressera i min kommande bok om dokumenterade mirakler som går att stödja via Kickstarter.

Kickstarterbanner

Hög standard på dokumentationen

Jag vill i min bok samla de mest högkvalitativa dokumenterade mirakler jag kan hitta. Det innebär mätbara förändringar efter bön som det saknas någon vetenskaplig förklaring till. Jag kommer fokusera på helande och leta efter exempel på när läkare har konstaterat att någon är sjuk, att de inte kan botas medicinskt och att de efter bön blivit friska på ett för vetenskapen oförklarligt sätt. Jag kallar dessa händelser för VOTEB – Vetenskapligt Oförklarliga Tillfrisknanden Efter Bön.

VOTEB kan inte förklaras med placebo eller psykosomatiska effekter, för då hade de inte varit vetenskapligt oförklarliga. Jag vill samla fall som både är så häpnadsväckande och väldokumenterade att ateismen kräver mer tro än kristendomen.

Jag vill också svara på invändningar såsom:

  • Bryter inte mirakler mot naturlagarna?
  • Varför sker mirakler inom andra religioner?
  • Beror inte detta på naturliga fenomen som vi bara ännu inte har upptäckt?
  • Varför helar Gud vissa men inte andra?

Vad andra säger

”Jättespännande och högintressant bok som Micael Grenholm nu kommer att jobba med. Vi tror på en Gud som lever och är verksam i vår värld idag, och det kan skrivas ner och rapporteras.”

– Stefan Swärd, pastor och författare till Inte utan korset.

”Jag kan verkligen rekommendera den kommande boken, och Micael Grenholm vet jag av gammal erfarenhet är en väldigt duktig författare.”

– Simon Ådahl, evangelist och författare till Den oväntade resan.

”Den här boken är så viktig, den behöver verkligen skrivas. När jag skrev min egen bok om mirakler på 1 100 sidor gjorde jag ett grundarbete. Jag insåg, och skrev i den boken, att vad vi verkligen behöver är medicinsk dokumentation.”

– Craig Keener, professor och författare till Miracles: The Credibility of the New Testament Accounts.

Hur du kan hjälpa till

Min bön och förhoppning är att boken ska vara till uppmuntran och hopp för dem som redan tror, och en ögonöppnare och inbjudan för dem som ännu inte tror. Be gärna med mig att boken får nå dem som behöver den och att den Helige Ande inspirerar skrivandet.

Jag uppskattar också om du vill berätta för andra om detta projektet och sprider ordet om att det finns dokumenterade mirakler! Det är dags att vi bryter tystnaden om att Gud är levande och verksam i vår värld. ”Om dina väldiga gärningars makt skall man tala, och din storhet skall jag förkunna.” – Ps 145:6.

Jag behöver även hjälp med att finansiera projektet – det är därför jag har startat en Kickstarter! I sann Kickstarteranda vill jag belöna dem som stöttar projektet med olika godbitar. Självklart finns ett signerat exemplar av boken med bland belöningarna, tillsammans med ”behind the scenes”-uppdateringar under resans gång, djupgående fallstudier av oförklarliga tillfrisknanden som inte får plats i boken, att ditt namn används som ett filosofiskt exempel i den, med mera!

 

Om du kan tänka dig att stödja, sprida och be för detta blir jag verkligen otroligt glad! Min bön är att denna bok ska få ära Gud och uppmuntra både kristna och ickekristna att söka hans kraft och kärlek.

Gud välsigne dig!

Micael

2 kommentarer

  1. Bra Micael!
    Vi vet och har sett ”mirakel” ske och en väldokumenterad vittnesbörd ger kraft åt Ordet. Samtidigt är det viktigt att förmedla en sann bild av Gudomen så att människor förstår att det är upp till Gud och inte upp till vi människor att utföra mirakel. När, var och varför är alltså viktiga frågeställningar.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s