Hur lyckades Jordan peterson bli allvetande?

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Pop-professorn Jordan Peterson är på allas läppar och tilltalar många kristna. Vi ser att han har vissa poänger, men bekymras över hans förvanskning av kristendomen, hans ifrågasättande av privilegiers existens och att han med så stor självsäkerhet säger saker som antingen förutsätter att han är allvetande eller utför olagliga experiment. Varför har han blivit så populär, och hur bör vi förhålla oss till det?

Ladda ner MP3-filen här.

Har du frågor, kommentarer eller tips på vad vi ska podda om? Maila oss på jesusfolket@gmail.com

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill stötta podden, ge en gåva till Jerusalemprojektet.

Om du vill sätta dig in i ännu mer Peterson och problemen med hans syn på manligt och kvinnligt (det är ju trots allt internationella mansdagen), kolla in senaset avsnittet av Jesusfeministpodden:

Det förekommer kris i frågan om mannen, iallafall om du frågar maskulinitetsgurun Jordan Peterson. Men vad är det egentligen som krisar? Vad är grejen med denna ”manism”? Kan det vara så enkelt att priviligerade grupper för första gången någonsin behöver ta hänsyn till mindre respekterade grupper, och att krisen ligger i oviljan att forma sig efter önskemål som kommer från ”fel” håll? Detta med mera utforskar vi, samtidigt som vi firar internationella mansdagen med pompa och ståt och nästan ger Micael en hjärtattack.

3 kommentarer

  1. Jag håller med honom tillsammans med de som förstår hans budskap. Det finns inget kontroversiellt i det han presenterar, i så fall är de vedertagna undersökningar han lutar sig mot kontroversiella. Sanningen kan upplevas kontroversiell med ett vänsterperspektiv. Så blev det för Margot Wallström som gjorde ett uttalande grovt ovärdigt en utrikesminister.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s