Gudomligt helande eller naturlig självläkning?

Nytt avsnitt av Jesusfolket! I december var Micael med i Människor och tro i P1 och fick berätta om dokumenterade mirakler. Med i programmet var även psykologen Gunilla Burell och trollkarlen Per Johan Råsmark som argumenterade mot att mirakler kan dokumenteras – utan att Micael fick svara.

I detta poddavsnitt gästas Micael av apologeten Joachim Arting och matematikprofessorn Ola Hössjer, och tillsammans svarar de på argument som gavs i programmet mot mirakler – till exempel att helande efter bön beror på feldiagnoser eller spontan självläkning.

Den andra och avslutande delen av detta samtal kommer nästa vecka!

Lyssna på Människor och tro-avsnittet!

Läs mer om Dokumenterade mirakler.

Kolla in Svenska apologetiksällskapet.

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst poddar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

5 kommentarer

 1. Lyssnat fram till 20 minuter.

  Vad är meningen med att samtala med icke-troende som inte vill tro om Gudsingripanden?

  Gilla

   1. Jag tvivlar inte på att du vill att människor ska få komma till tro på Jesus.

    Grejen är att mirakler, det övernaturliga, finns inom ”alla” religioner. Ja, satan själv kan som du vet ”trolla” en hel del. Hur ”tacklar” du det problemet?

    Gilla

    1. Att påvisa att mirakel sker kan ha ett visst apologetiskt värde, om man kan visa på att en naturalistisk världsbild inte håller, eller åtminstone inte är någon självklar utgångspunkt.

     Däremot tror jag det är korrekt att vi inte skall förlita oss på mirakel när det gäller evangelisation, eftersom mirakl inte är något unikt för kristendomen, och det finns andra är Gud som kan åstadkomma övernaturliga ingripanden.

     Själv tror jag t.ex. att många av de mirakel som sker i den katolska kyrkan är demoniska, eftersom de ofta tycks vara förknippade med helgonkult.

     Gilla

   2. Om man klickar in på min blogg kommer man till en text där jag utvecklar mitt svar utifrån en inbjudan som en EFK-församling i Stockholm ger.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s